A HEET felült Közép-Európa VALORANT trónjára, aranyérmet

A HEET felült Közép-Európa VALORANT trónjára, aranyérmet "hoztak" haza

Lezajlott a PLE.GG VALORANT Nations Circuit döntője, és bizony egy magabiztos magyar sikernek örülhettünk.

A VALORANT térhódításának, no meg a Riot Games magasszintű VALORANT versenyeinek köszönhetően egyre több tournament érhető el a LoL fejlesztőjének FPS játékához, például hamarosan a K&H MNEB-en is megrendezésre kerül Magyarország kiemelt VALORANT versenye. (Neveztél már?)

Az elmúlt hetekben a PLE.GG VALORANT Nations Circuit tartotta lázban Magyarország, Románia, Csehország és Lengyelország VALORANT kedvelőit, ugyanis ezen 4 ország résztvevői küzdöttek a 2 millió ft-os összdíjazásért. Magyarországról a HEET Gaminget hívták meg a szervezők, a magyar csapat pedig komoly esélyese volt a tornának.

Bár voltak kissebb-nagyobb hibák a 7 fordulónyi alapszakasz során, amikor igazán kellett, odacsapott a HEET, így második helyen zárták ezeket a fordulókat, ezzel pedig a rájátszást már az elődöntőből kezdhették meg. Szombaton egy bravúrós 2-0-val be is biztosították a helyüket a döntőben.

Vasárnap, az az tegnap pedig érkezett is a várva várt finálé, sokan a PACT-ot jósolták a másik döntőbejutónak, azonban elhasaltak az IHG ellen, akiket a HEET a verseny során már egyszer legyőzött 2-0-ra, így a csapat is és a nézők is magabiztosan állhattak hozzá ehhez a találkozóhoz.

Mivel a VALORANT-nak egyelőre 5 pályája van a verseny poolban, így ezúttal nem volt ban, csak pick, Spliten kezdődött meg az összecsapás. Itt még hullámzó volt a HEET teljesítménye, az IHG egy pár körös előnyt tudott kiépíteni magának, viszont közvetlenül a térfélcsere előtt azért kiegyenlített a magyar gárda, 6-6-tal fordultak. Az IHG átkerült a védőoldalra, ez pedig újabb meglódulást jelentett nekik, 13-9-cel 1-0-val kezdte meg a szettet az IHG.

A második pálya már kedveltebb volt a HEET szurkolók számára, Icebox következett, amin rengeteg nyertes meccset szerzett a magyar ötös, a Nations Circuit végére már banolták is az ellenfeleik ezt a mapot. Specimen egy erős ace-szel indított itt.

Ez a lendület a későbbiekben is megmaradt, egészen 8-2-ig nem sok mindent tudott csinálni az IHG, a térfélcsere után volt egy kis feltámadás náluk, de végül crazyd33r egy bravús Viper Snakebite-tal megnyerte a meccset.

A harmadik mapnak számító Ascenten az IHG a meccs első felét dominálta, védekezőként nem tudott rájuk túl sok countert a HEET, amikor viszont a magyarok támadtak, sikerült egy tankönyvekbe illő fordítást összehozni. 4-8-ról 13-9-re nyerték meg ezt a kört, többek között olyan műveleteknek is köszönhetően mint crazyd33r megőrülése.

A negyedik párharcra megvolt a HEET szellemi előnye, a 2-1-es eredménnyel ők álltak közelebb a Bo5-ös szett megnyeréséhez, és igazából komolyan nem is veszélyeztette ezt az Illuminar Gaming, folyamatos dominanciával a HEET behúzta a mérkőzést, így 3-1-es eredménnyel ők emelhették virtuálisan a magasba a PLE.GG VALORANT Nationc Circuit serlegét! Szerencsére a külföldi kommentátorok megtették ezt helyettük.

További remek hír, hogy az elődöntőben és a döntőben is kíváló teljesítményt nyújtó specimen sikeresen megugrotta a tryoutot, így a HEET teljesértékű tagja lett.

Gratulálunk a srácoknak a győzelemhez, és köszönjük minden kedves nézőnek, akik a hetek során velünk együtt végigszurkolták a meccseket az Esport1TV csatornáin!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!