K&H MN3B-HO: Izgalmas meccsekre és címvédésre készül a Budapest Five a Négyes Döntőn

K&H MN3B-HO: Izgalmas meccsekre és címvédésre készül a Budapest Five a Négyes Döntőn

A címvédő trió nem tart egyik ellenfelétől sem, ellenben csakis az első hellyel lenne elégedett.

2021. április 17-én kezdődött és május 23-án ért véget a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportköre. A csapatok két csoportban küzdöttek át ezen időszak alatt, ahonnan a csoportok első helyezett csapatai automatikusan, további két csapat pedig a rájátszáson át harcolhatták ki részvételüket a június 12-i Négyes Döntőn.

A B csoportban a címvédő Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy) zárt az első helyen, így először nekik tettünk fel néhány kérdést.

Veretlenül sikerült kiharcolnotok a Négyes Döntőbeli részvételt, amihez külön gratulálunk. Két szetten belüli meccsen ellenben egy-egy vereséget is szenvedtetek. Összehasonlítva a korábbi szezonokkal, amikor többször is a tökéletes veretlenség volt a célotok, van bennetek bármi hiányérzet emiatt?

Nincs nagyon bennünk hiányérzet, a győzelem a fontos. Mindig az adott meccsre koncentrálunk, így az ilyen külső dolgok, minthogy mennyi arányban nyerünk meg egy szettet, nem befolyásol minket a továbbiakban.

Az RLCS nyílt selejtezőin többször is eljutottatok a harmadik játéknapig is, az ott szerzett tapasztalatok mennyiben tudtak segíteni a csoportmérkőzések során, vagy úgy összességében bármikor?

Segíteni segít, ha tapasztalatbeli fölényben vagy. Ez meg is mutatkozott elég sok meccsünkön belül, szóval vehetjük ezt egy igennek.

Az öt különdíjból négyet is ti nyertetek meg (Negsy gólkirály és mesterlövész, Meshinn játékszervező, illetve a Betonvédelmet is mindannyian), a Betonvédelem különdíjat többször is mondtátok, hogy szintén kitűzött célotok volt, de mi a helyzet a többivel, arra is hajtottatok, vagy azok már nem volt elsődleges célotok?

Különösebb figyelmet nem fordítottunk az ilyen statisztikákra. Mint mondtuk, próbálunk minél több ilyen külső zavaró tényezőt kizárni, ezek közül a díjak közül csak a Betonvédelem volt a cél, a többi pedig összejött valahogy.

Régóta már négyen készültetek a versenyekre, a mostani szezonnak viszont már hárman ugrottatok neki, Richmond távozása miatt. Megnehezítette bármiben a felkészülést, hogy nem tudtátok rotálni a kezdőt, vagy pont elősegítette?

Pont elősegítette, így hogy fixen hárman vagyunk, nem kell váltogatni a játékosokat és tudjuk a kezdőcsapatot, amivel gyakorolni kell.

Milyen célkitűzéseitek vannak a K&H MNEB-HO Négyes Döntőjére, melyik az a helyezés, amellyel elégedettek lennétek?

Nyilvánvalóan a címvédés a célunk, de ennyi szezon után már elég rutinosan kezeljük ezt. A legfőbb cél, hogy akárki az ellenfelünk, föléjük kerekedjünk és behúzzuk a szettet.

Első mérkőzésetek az A csoportban harmadik helyen záró, de a rájátszáson óriásit menetelő Future Gaming ellen lesz. Mire számítotok az egymás elleni összecsapáson, hogyan készültök ellenük?

Reméljük izgalmas meccs lesz, mind a nézők, mind pedig számunkra. Különösebben senkiből nem készülünk.

Ha van ilyen, melyik ellenféltől tartotok a leginkább?

Nem tartunk senkitől, mindenkit egyenrangúan kezelünk.

Hogyan látjátok a magyarországi e-sport, azon belül a Rocket League helyzetét az elmúlt időszakban?

Rengeteg mindenben fejlődött a mostani helyzetet nézve a magyar RL. Reméljük, ez így fog tartani tovább is, és hogy még sokáig versenyezhetünk, remélhetőleg egyre több ilyen színvonalas rendezvényen.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open Négyes Döntője 2021. június 12-én szombaton lesz, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét. A viadal vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra. A Négyes Döntő résztvevői:

  • Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)

  • Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX)

  • MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)

  • Necrotic Esport (Bency, maixY, NrB, trolley)

A Négyes Döntő párosításai alább találhatók, mint ahogy a csapatokról is megtekinthetsz egy rövidebb bemutatót:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!