Intel World Open RL: Továbbjutott a Budapest Five a négycsapatos zárt selejtezőbe

Intel World Open RL: Továbbjutott a Budapest Five a négycsapatos zárt selejtezőbe

A magyar csapat bár a felső ágon elszenvedett egy vereséget, a vesztes ágon már nem talált legyőzőre.

Rocket League

2021. június 1-jén és 8-án került megrendezésre az Intel World Open Rocket League kelet-európai régiójának két nyílt selejtezője. A régióbeosztás alapján hazánk ebbe a régióban szerepelt. Az egymástól független kvalifikáción két-két csapat juthatott tovább a zárt selejtezőbe. A magyar érdekeltség pedig nem ér véget ennél a szakasznál: a Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy) a második nyílt selejtezőn az alsó ágról kiharcolta a továbbjutást, így részt vehetnek a június 21-i zárt selejtezőn.

A bajnokság ágrajza szerint a csapat a győztes ági elődöntőig minden mérkőzését 2-0-ra nyerte meg. Érdekesség, hogy a győztes ági negyeddöntőben pont az MTK Budapest csapatával mérkőztek meg, amely gárdával június 12-én a K&H MN3B-HO Négyes Döntőjén szintén farkasszemet fognak nézni. A győztes ági elődöntőben azonban a többek között az RLCS X-en szereplő Endpoint korábbi játékosával, Virtuosoval szereplő Poland csapatától vereséget szenvedett a csapat, így következett az alsó ág.

Itt három győzelemre volt már csak szükség a közvetlen kvalifikációhoz. Az első kettő papíron még könnyebben is alakult, 2-0 arányú győzelem az egyaránt cseh ENTERPRISE esports és Out of Juice csapatai ellen, az alsó ági döntőben pedig már szorosabb eredmény született, de a horvát Croatia csapatát 2-1 arányban fektették két vállra, ezzel második csapatként továbbjutva a második kvalifikációról.

A zárt selejtezőn négy csapat vehet részt, két csapat a lengyel, egy pedig a cseh színeket fogja képviselni a magyar Budapest Five-val egyetemben. A zárt selejtező résztvevői:

  • Budapest Five (magyar) (CokeHUN, meshinn, Negsy)

  • Czech This Out (cseh) (Lauty, Nalmon, Syracks)

  • Poland (lengyel) (Kito, Virtuoso, Vesh, CrisiZ (csere))

  • POLSKA GUROM (lengyel) (Bruz, niseron, petrick)

A magyar csapat számára egyik ellenfél sem ismeretlen, Virtuosot, CrisiZ-t, és Syracksot leszámítva ráadásul még magyar közvetítésen is láthattuk a többi rivális ellen pályára lépni őket. A Czech This Out játékosai, Nalmon és Lauty a 2020 márciusi, varsói Rocketmania LAN-döntőn, még az Onlajneři színeiben sajnos 3-2 arányú győzelmet arattak az akkor még MTK Budapestet erősítő gárda ellen, Kito és Vesh ellen a Brothership Cupon 3-1 arányban győzött a csapat (a lengyel játékosok akkor a Synerium Gaminget erősítették), míg a POLSKA GUROM mindhárom játékosával, akik akkor még az ESE játékosaiként léptek rendre pályára, vívtak meg több mérkőzést is, a legemlékezetesebb győzelem talán a Poznanban megrendezett Actina Rocketmania Cup döntőjében aratott siker, mikor 3-1 arányban nyertek honfitársaink.

A zárt selejtező 2021. június 21-én hétfőn kerül megrendezésre, ahonnan csak egy csapat juthat tovább a 8 csapatos fő eseményre, és ahol már saját országuk neve és zászlaja alatt játszhatnak a játékosok.

További magyar eredmények a selejtezőkről (legalább a legjobb 16-ba jutó csapatok):

MTK Budapest

  • Játékosok: Gogi, Mateos, richmond, shadix.

  • 1. selejtező: Legjobb 16

  • 2. selejtező: Legjobb 8

Lyókedvű Fiatalok

  • Játékosok: Szega, heavylton, Medi

  • 2. selejtező: Legjobb 6

Vegyesfelvágott

  • Játékosok: Mstr, Patrick, Pyr0MarK.

  • 1. selejtező: Legjobb 12

Csodacsapat

  • Játékosok: m1lan, Rusi, YPa

  • 1. selejtező: Legjobb 16

Triple Commit

  • Játékosok: Sound, SieO, QDWAZAR, Stalker

  • 2. selejtező: Legjobb 16

Street Fighter V

A Street Fighter V-ben is véget értek a nyílt selejtezők. A kelet-európai régióban négy nyílt selejtező került megrendezésre, amelyről egyaránt 2-2 játékos juthatott tovább a zárt selejtezőbe.

Sajnos magyar játékosnak nem szurkolhatunk a verseny ezen szakaszában. Spiritnek ellenben nem sokon múlott a továbbjutás, a 3. selejtezőn a vesztes ági elődöntőig jutott, a 4. selejtezőn pedig bár a győztes ágon szintén eljutott az utolsó előtti körig, zsinórban két vereség szintén azt jelentette, hogy nem sikerült a továbbjutás számára.

Gratulálunk mi is minden csapatnak és játékosnak az elért eredményekhez, a Budapest Five-nak pedig sok sikert kívánunk a zárt selejtezőben!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!