Felszabadultan, de mindent beleadva lép pályára a Future Gaming a döntőben

Felszabadultan, de mindent beleadva lép pályára a Future Gaming a döntőben

A Négyes Döntő meglepetéscsapata tisztában van az erőviszonyokkal, de nem feltett kezekkel lépne pályára.

2021. április 17-én kezdődött és május 23-án ért véget a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportköre. A csapatok két csoportban küzdöttek át ezen időszak alatt, ahonnan a csoportok első helyezett csapatai automatikusan, további két csapat pedig a rájátszáson át harcolhatták ki részvételüket a június 12-i Négyes Döntőn.

A rájátszás alsó ágáról talán többször is borítva a papírformát a Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX) jutott tovább, a rájátszáson többek között a Team Plague-et és a B csoport második helyezettjét, a SPÁRTAIAK-at is két vállra tudták fektetni. Interjúsorozatunk negyedik, utolsó részében ők kerültek végül sorra.

Mennyire sikerült felfognotok a rájátszásbeli eredményt, hogy továbbra sem ért véget számotokra a szezon és a legutolsó napján is láthatunk még titeket képernyőn, ráadásul a bajnoki címért zajló Négyes Döntőn? Ha a szezon legelején valaki azt mondta volna nektek, hogy a Future Gaming Négyes Döntő-résztvevő csapat lesz, mennyire hittétek volna el?

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem készültünk erre az elejétől fogva, azonban ez az első szezonunk így együtt, nem szerettük volna elbízni magunkat. Természetesen tisztában voltunk az erőviszonyokkal, de elsődleges célként a biztos bennmaradást céloztuk meg.

Az A csoport harmadik helyezettjeként a rájátszás alsóágán kellett indulnotok, azaz vereség nélkül kellett kiharcolni a továbbjutást, mi volt az, ami nektek végül erőt adott, hogy a legvégéig, ennyi mérkőzésen át is a legjobb teljesítményt tudjátok adni?

Úgy gondoljuk, a kezdőcsapat rotálása mindenképp jót tett, hiszen 3 Bo7 azért le tudja fárasztani az embert, de ami igazából számított, az a lelkesedés és hype, amit csapaton belül tudtunk nyújtani a másiknak. A megfelelő mentalitás pedig átbillenthet nehéz meccseken.

A K&H MNEB-HO Négyes Döntőjén ezek után egy felszabadultan játszó Future Gaminget fogunk látni, vagy van bármi kitűzött célotok, amit minimum szeretnétek elérni?

Persze, most már felszabadultabban játszhatunk, azonban szeretnénk így is a legjobb formánkat nyújtani, és minél jobb helyezést elérni.

Első mérkőzésetek a címvédő Budapest Five csapata ellen lesz, akik egyedüliként a szezonban még nem vesztettek szettet idáig. Hogyan készültök erre az összecsapásra?

Tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel és tisztában vagyunk saját magunkkal is. A csapat többször bizonyította a szezon során, hogy tud meglepetést okozni. A mérkőzés eredményét nem tudjuk megjósolni, azt viszont garantálhatjuk, hogy 110%-ot fogunk nyújtani.

Van-e olyan rivális a mezőnyben, akiktől a legjobban tartotok, ha van ilyen?

Nincs. A Négyes Döntő minden csapata és játékosa okkal van itt. Nincs könnyű ellenfél és nincs könnyű szett.


Hogyan látjátok a magyarországi e-sport, azonbelül a Rocket League helyzetét az elmúlt időszakban?

Mindenképpen jó irányba tart. A legtöbb játékos még mindig hobbi szinten űzi a játékot, de jó látni, hogy egyre többen kipróbálják magukat magyar és külföldi versenyeken is.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open Négyes Döntője 2021. június 12-én szombaton lesz, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét, a találkozókat a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követheted élőben. A viadal vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra. A Négyes Döntő résztvevői:

  • Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)
  • Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX)
  • MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)
  • Necrotic Esport (Bency, maixY, NrB, trolley)

A Négyes Döntő párosításai alább találhatók, mint ahogy a csapatokról is megtekinthetsz egy rövidebb bemutatót:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!