Hirdetés

Gran Turismo Sport: Ma este eldől ki nyeri az első virtuális olimpiát

Ma este 18:00-kor kezdődik a 2021-es tokiói olimpiai játékok programját képező Olympic Virtual Series Gran Turismo döntője, ahol nagy örömünkre Magyarország is képviselteti magát Blazsán Patrik személyében.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Anniewhere a Szurdokban

League of Legends - Heti feedelés a spanokkal

Hirdetés

Az előző napokban bemutattuk a lehetséges ellenfeleket, most pedig a döntőre hangolódva nézzük meg, hogy milyen pálya-autó kombinációk fognak majd szerepelni a ma esti fináléban és kik azok a versenyzők akik korábban már jól szerepeltek itt. Mint azt korábban már írtuk az OVS döntőjében három futamot bonyolítanak le amelyek közül az első kettő egy sprint, az utolsó pedig egy taktikailag jól kiaknázható dupla pontot érő futam lesz. A rajtrácson egyedüli magyar versenyzőként ott lesz Blazsán Patrik, a K&H MN3B és a V4 Future Sports Festival bajnoka.

Az OVS döntő pontrendszere 

1. hely 2. hely 3. hely 4. hely 5. hely 6. hely 7. hely 8. hely 9. hely 10. hely
1-2. futam 12 pont 10 pont 8 pont 7 pont 6 pont 5 pont 4 pont 3 pont 2 pont 1 pont
Döntő futam 24 pont 20 pont 16 pont 14 pont 12 pont 10 pont 8 pont 6 pont 4 pont 2pont


1. Futam

Kategória/Autó: TOYOTA 86 Gr.4 Race Car

Pálya: Tokyo Expressway - East Outer Loop

Gumi: Racing Hard

Körök száma: 7 

Üzemanyagfogyasztás: 2x

Gumikopás: 6x

Az első futam egy igazi japán "csemegének ígérkezik" mind autó mind pedig pálya tekintetében. Úgy is mondhatjuk, hogy Tokió nélkül nincs tokiói olimpia. 

A Tokyo Expressway - East Outer Loop egy kitalált városi pálya. A 7 km-es nyomvonal a tokiói autópályán van kijelölve Japánban. A pályán öt mérési pont található, ahol rögtön az elsőben egy nagyon hosszú egyenes foglal helyet, amely a szélárnyékozást igen nagy mértékben fogja segíteni. Olyan mintha egy nagy "hullámvasútra" ülnének a versenyzők akik ezen a nyomvonalon haladnak végig. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott ritmus megtalálása, ugyanis a pálya második felében gyors és lassú kanyarok kombinációja található, ahonnan a jó kigyorsítás elengedhetetlen. Korábban nagy tétversenyt nem rendeztek itt a világbajnokságokon, így nehéz megjósolni előre,hogy melyik versenyző fog győztesen kikeveredni a tokiói "betondzsungelből".

2. Futam

Kategória/Autó: Toyota GR Yaris 1st Edition RZ"High performance"

Pálya: Sardegna - Road Track - B

Gumi: Racing Hard / Medium

Körök száma: 13 

Üzemanyagfogyasztás: 2x

Gumikopás: 12x

A második futam szintén egy fikciós pálya amely Sardegna szigeten található a Földközi-tenger által körülvett számos olasz üdülőhely egyikén. Ez egy nagy sebességű technikás utcai pálya, amely hosszú padlógázas egyenessel és szűk kanyarokkal is rendelkezik. A "B" nyomvonala a pályának a második legrövidebb az összes variáns közül a maga 3893 méterével. 2019-ben rendeztek itt Manufacturer futamot a World Tour állomás részeként és ott Andrew Brooks diadalmaskodott, így nagyvalószínűséggel tőle meggyőző vezetést várhatunk majd.

Döntő futam

Kategória/Autó:GR Supra Racing Concept

Pálya:Dragon Trail - Seaside

Gumi:Racing Hard / Medium / Soft

Körök száma:18

Üzemanyagfogyasztás:2x

Gumikopás:9x

A Dragon Trail - Seaside az előző kettő pályával ellentétesen az egyik legtöbbet szerepeltetett nyomvonal. Számos World Tour és World Final eseményen láthattuk már a világ legjobbjait küzdeni ezen a szintén fikciós pályán. A horvátországi Dalmácia régióban található maga a hely, amelyet az Adriai-tenger és egy meredek hegyoldal vesz körül. A pálya háromszög alakú, 3 éles fordulóponttal. A legkritikusabb rész a tengerparton futó "folyosó"-nak is becézet szűk, betonfalakkal szegélyezett rész, amely jópár versenyzőt tréfált már meg. Sajnos ebbe a listába Blazsán Patrik is beletartozik, aki önhibáján kívül (wall glitch) pördült meg és esett ki a győzelmért folytatott harcból a 2020-as sydney-i World Tour - Nations Cup döntőjében. A változatos terepviszonyok miatt  - ami az emelkedők és lejtők egymásutánjából adódik - egy igazán izgalmas versenyt láthatunk majd a mindent eldöntő fináléban. 

A döntőt a következő linken tudjátok majd helyi idő szerint 18:00-tól élőben követni!

Drukkoljunk minél többen Magyarország első e-sport olimpikonjának, Blazsán Patriknak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Blazsán Patrik OVS / fotó: Esport1, Mikail Hizal és Blazsán Patrik 2018 Monaco World Final / fotó: ROH)
Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés