Hirdetés

GTS: Így írt történelmet az olimpián Blazsán Patrik

Három futam, tizenhat versenyző, de Blazsán Patrikból csak egy van.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi a gond a magyar CS:GO-val?

„Ez nem annyiból áll, hogy felmész a szerverre, lelősz X embert és akkor te leszel a legjobb. Ez kb. az 5%-a."

Hirdetés

OVS. Három betű, amelynek jelentéséről szűk két hónapja még csak kósza tippek születtek volna. Az eltelt időszakban még elsősorban az e-sporttal kapcsolatban lévő tábor résztvevői ízlelgették jólesően eme rövidítést, 2021. június 23-a óta pedig egészen biztosan sokkal többen megismerték és megszerették azt, amit a beválasztott hivatalos versenyszámok képviselői megmutattak a világnak.  

A virtuális olimpia egyik száma szívünknek kiemelten fontos volt, hiszen a motorsportágban a Gran Turismo által magyar résztvevőnek is szurkolhattunk. Az előzetes online kvalifikációban hazánkat a nemzetközi World Tour versenyekről, no meg persze az elmúlt években megrendezett országos bajnokságokról jól ismert Blazsán Patrik képviselte a régió 5., a kvalifikált top 16 versenyzők között pedig a 9. hely megszerzésével. Az olimpia napját ennek megfelelően kiemelt érdeklődéssel vártuk.

A győzelmet három versenyen elért eredmények összesítése alapján lehetett megszerezni, melyek mindegyikét – az eddigi nemzetközi versenyektől eltérően – külön egykörös kvalifikáció előzött meg, így a legapróbb hiba is végzetes hatással bírt a versenyre. Az szintén eltért a korábbiaktól, hogy ezúttal mindhárom versenyen azonos autókkal teljesítették a versenyzők, így biztosítva az egyenlő esélyeket. A rajtelsőségért, illetve a leggyorsabb körért további 1-1 pontot lehetett szerezni, az utolsó futamon pedig dupla pontok jártak mindenkinek.

1. futam

Az első megmérettetésre a Tokyo Expressway – East Outer Loop pályán került sor 7 kör erejéig egy Toyota 86 Gr4 kategóriájú autóval. Patrik itt a 7. helyet szerezte meg az kvalifikáción, szűk 3 tizeddel a leggyorsabb Mikail Hizal mögött. Az már itt látszott, hogy a legerősebb EMEA régió képviselőivel csak a 2019-es világbajnok Igor Fraga és a japánok Miyazonója tud majd érdemben lépést tartani. 

Hazánk fia elég hamar meg tudta előzni a hazai rendezésű 2019-es V4-ről ismert Nikita Mysovot. Az élen óriási csata zajlott a hosszú célegyenes miatt, de – talán éppen ezért – a közvetlenül élen haladók mögött nem igazán volt érdemi, végleges mozgás, inkább a vonatozás volt a jellemző. Patrik végig folyamatosan harcban volt a jobb helyezésekért, de a leírtak fényében a sorrend állandóan változott. A helyezkedésben sokat jelentett az, hogy az említett egyenesben ki milyen szélárnyékot kapott az előtte haladóktól. Patrik közben megpróbált feljebb kapaszkodni, ami részben sikerült is, de Brooks szabálytalan kontaktja miatt – ami miatt böntetést is kapott – kiesett a ritmusból. Az élen 3-4 versenyző sokszor egymás mellett haladt, és bár a teljes mezőny végig nagyon közel volt egymáshoz, nem lehetett megtippelni a végeredményt. Az élen Beauvois óriási formát mutatva nyerte meg a versenyt, a közvetlenül mögötte érkező sűrű bolyban Patrik végül a 8. helyet tudta megszerezni a kissé NASCAR-os taktikát megkövetelő versenyen, összesen alig több, mint 3 mp hátránnyal. A futam utolsó kanyarjának féktávján Serrano az olasz Gallónak ütközött, akinek az emiatt teljesen jogosan kiosztott büntetése miatt egy helyet nyertünk.

A második futam eseményeiről a következő oldalon olvashattok!

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • PalFeed 1 éve
    Én leszek a legtöbbet kommentelő!
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés