OVS: Exkluzív interjú az első olimpiai GTS bajnokkal, Valerio Gallóval

OVS: Exkluzív interjú az első olimpiai GTS bajnokkal, Valerio Gallóval

Valerio Gallo ülhetett fel a Gran Turismo Sport olimpiai döntője után a trónra, nincs nála jelenleg gyorsabb GTS versenyző a világon.

Őrületes izgalmak után Valerio Gallo, egy fiatal olasz pilóta hódította el az Olympic Virtual Series Gran Turismo Sport bajnoki címét. Az első hivatalos elektronikus olimpiai motorsport versenyen a világ tizenhat leggyorsabb pilótája állt oda a rajtrácsra, azonban csak egyikőjük nyerte meg a pontversenyt. Magyarországot Blazsán Patrik képviselte, aki a fantasztikus negyedik helyezést érte el. Az alábbiakban elolvashatjátok a Race Online Hungary interjúját az újdonsült olimpiai bajnokkal.

Milyen érzés egy új olimpiai sportág bajnokának lenni?

"Varázslatos érzés. A kemény munka, a sok áldozat és a próbálkozások meghozták nekem a valaha volt legnagyobb eredményt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy fel tudtam nőni a feladathoz és a legmagasabb szinten tudtam teljesíteni. Még mindig nem hiszem el, hogy én nyertem az olimpiai döntőt!"

Hogyan értékeled az olimpiai döntőben mutatott teljesítményed?

"Valójában az első 2 futamon a teljesítményem rendben volt, bár picit lehettem volna gyorsabb. Annyira együtt voltunk, hogy nem hiszem, hogy túl sokat számított volna a versenyen ha az időmérőn előrébb végzek. Személy szerint ott nem a győzelemre törekedtem, hanem hogy a Top 5-ön belül legyek, ami sikerült is, mivel némi szerencsém is volt a szélárnyékozások miatt. Ami a döntő versenyt illeti, a szerezhető dupla pontokkal az volt ami mindent eldöntött a fináléban. Tehát kifejezetten erre edzettem és ezáltal a legjobb teljesítményt is ott nyújtottam. A kvalifikációban megszereztem a pole pozíciót és ezért a futamon is a győzelemre törhettem. Mindig az utolsó futam a presztizsverseny erre mindenki nagyon odateszi magát ezért is vagyok külön boldog, hogy nyerni tudtam. Mindent beleadtam és nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel! Mindenki pokoli gyors volt és magasszínvonalú versenyt produkált, ezért helyezéstől függetlenül mindenkinek gratulálni szeretnék. Nagy kihívást jelent ezekkel a kemény srácokkal versenyezni ezért a fejlődés is garantált."

Mi járt a fejedben amikor a döntő harmadik futamon az utolsó körben Mikail Hizal mögéd ért?

"Mikail nagyon gyorsan utólért annak köszönhetően, hogy én a kemény keverékű gumival mentem ő pedig a lággyal. Mindannyian tudjuk ki az a Mikail Hizal. Őt senkinek nem kell bemutatni. Ha ő van mögötted nagyon észnél kell lenni, ugyanakkor nekem ez egy döntő pillanat is volt ezért megpróbáltam tökéletesen vezetni, hogy magam mögött tartsam. Miután az utolsó körben mögém ért védekeznem kellett mint ahogy mindenki láthatta. Az volt az érzésem, hogy el fog menni menni mellettem. Tényleg azt hittem, hogy az utolsó egyenes végén nagy bajban leszek, hiszen kívül tartotta az autót és tudjuk, hogy a lágyabb gumi jobban tapad ami ellen nem igazán lehet mit tenni. Viszont érezhető volt, hogy ekkor már nála sem volt teljesen rendben a tapadás, ami miatt nem sikerült olyan jól a kigyorsítása a célegyenesre. Még soha nem éreztem ilyen nyomást, de határozott voltam és nem agyaltam túl a dolgokat."

Mi a következő cél egy ilyen sporttörténeti siker után?

"Jelenleg az idei világbajnoki döntőre készülök. Nagyon kemény csaták folynak ott is ugyanezekkel a srácokkal. A lehető legjobban próbálok ott is menni hiszen így tudok tovább fejlődni. Remélem, hogy a jövőben lesz lehetőségem  a valós autósportot is kipróbálni, mivel személy szerint úgy gondolom, hogy oda tartozunk mint az igazi pilóták még akkor is, ha a szimulátoros versenyzés nem teljesen egyenlő a valós versenyzéssel. Az olimpiához való csatlakozás után úgy érzem, el kell kezdenünk a megfelelő szinten építeni magunkat és utat kell törnünk az E-sportban, egy nagyobb utat.

Végül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek akik követtek minket a versenyeken. Az Esport1-nek és az összes médiának akik növelik a motivációnkat és segítenek nekünk. Az én esetemben ez a győzelem mindenkinek szól! Köszönöm!"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Valerio Gallo World Final Monaco 2019 /gran-turismo.com)

Kövess Minket!