OVS: Exkluzív Blazsán Patrik interjú az olimpiai döntőről

OVS: Exkluzív Blazsán Patrik interjú az olimpiai döntőről

Parádés teljesítménnyel a negyedik helyezést szerezte meg Blazsán Patrik a Gran Turismo olimpiai döntőjében, így értékelt a virtuális pilóta.

Blazsán Patrik élete első olimpiai döntőjében rögtön a negyedik helyig száguldott előre, amivel beírta magát az e-sportok történélemkönyvébe. Az izgalmakban bővelkedő futamok után értékelt a fiatal tehetség, aki a V4 Future Sports Festival, valamint a K&H MNEB S2 és S3 győzelme után újabb kihívásokat keres.

Hogyan értékeled a teljesítményed az olimpiai döntőben?

"Összességében elégedett vagyok mert úgy érzem kihoztam magamból a maximumot. Megpróbáltam a lehető legjobban menni időmérőn és a versenyeken ennek ellenére picit csalódott is vagyok hiszen nagyon pici hiányzott a dobogóhoz."

Ha újra futhatnád a döntőt mit csinálnál másképpen?

"Igazából mindent ugyanígy csinálnék, de az időmérős tempómon javítanom kellene. Az a helyzet, hogy hiába éreztem jónak az időmérős köreimet egész egyszerűen nem volt elég jó. Előfordult, hogy 2-3 tizedet is kaptam a legjobb időhöz képest, ami egy ilyen sűrű mezőnyben 6-7 pozíciót is jelent. Mezőnyből pedig a felzárkózás nagyon nehéz. Itt érzem a legnagyobb hiányosságot, és ezen kell javítanom a jövőben."

A szenzációsan működő stratégiád jóval előre vagy ott a versenyen választottad meg?

"Az időmérők után döntöttem el mindig bekalkulálva a pozícióm és, hogy milyen tipusú versenyzők vannak körülöttem. Általában jól szoktam taktikázni és helyezkedni a pályán, illetve a versenytempóm is sokat segít, hogy kellően jól működjön a stratégia."

Mi történt közted és Brooks között ugyanis vizsgálták a kettőtök kontakját ami után a kanadai büntetést is kapott.

"Igazán nem tudom mi történt csak azt éreztem, hogy az utolsó kanyar féktávján hátulról belémjönnek, majd a visszapillantóban azt láttam, hogy több autó ütközik össze a pályá,n de hálistennek engem csak kicsit zökkentett ki a ritmusból, bár az ideális ívről lecsúsztam miatta. Az első futam nagyon kemény volt ahogyan az ellenfelek is. Mindenki előre akart törni, ezért is volt elég sok kontakt."

A második futam nagyon izgalmasra sikerült a végén még egy pillanatra a vezetést is átvetted. Hogyan emlékszel vissza az eseményekre?

"Meglepődtem, hogy ott tudtam maradni a vezető négyessel, ugyanis nem feküdt annyira a Yaris nekem. A határon autóztam végig a futamon, hogy le ne szakadjak, mert elképesztő tempót ment a vezető hármas még úgy is, hogy közben folyamatosan csatáztak. Az utolsó kör utolsó féktávján pont egy ilyen „adok-kapokba" estem bele, és sikerült a kigyorsításnál mindhárom mellett elmenni, de a francia Baptiste még szélesebben fordult, ezért az utolsó egyenesben meg tudott előzni és így 2. lettem."

Hogyan értékeled a döntő futamot?

"Úgy érzem teljesen kiautóztam magam. A taktikám nagyon jól működött, de talán itt volt relatív a leggyengébb a versenytempóm a három futam közül. Elképesztő, hogy a többiek milyen tempóban köröztek. Az a helyzet, hogy az elmúlt két évben rengeteget fejlődött az élmezőny. Tempóban, gumispórolásban és helyezkedésben egyaránt. Nagyon magas szinten kell teljesíteni ahhoz, hogy valaki az elejében tudjon folyamatosan autózni. Úgy érzem én is fejlődtem, de még többet kell ahhoz, hogy a győzelemért tudjak harcolni."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Blazsán Patrik V4 Future Sports Festival / fotó: ROH)

Kövess Minket!



Szerinted legközelebb összejöhet a dobogó Blazsán Patriknak az OVS-en?