Blazsán Patrik: Nagyon erős a magyar mezőny, aminek nagyon örülök

Blazsán Patrik: Nagyon erős a magyar mezőny, aminek nagyon örülök

Az olimpiai döntőre tökéletes felkészülést jelentett a K&H MN3B SL GTS versenye Blazsán Patrik számára.

Fantasztikus teljesítménnyel a negyedik helyezést érte el Blazsán Patrik, a SZASE Szolnok Autósport Egyesület pilótája. A K&H MN3B SL GTS győztesével még a döntő előtt beszélgettünk a magyar ellenfelekről és a Szarka Zsolttal folytatott hatalmas csatákról.

Először is gratulálok a K&H MNEB Sim Liga GTSport Bajnokságban elért címvédésedhez. Ez a szezon nehezebbnek tűnt számodra, te is így érezted vagy végig magabiztos voltál?

"Köszönöm szépen. Igen, nagyon gyorsak voltak a srácok és gratulálok mindenkinek. Sajnos már az elején kiderült, hogy az autóválasztás hiba volt, hiszen messze nem volt olyan jelentős a gumikopás mint arra lehetett számítani, a rajtokról nem is beszélve."

Mikor jött el az a pont, amikor már tudtad, hogy zsebben a bajnoki cím? 

"Az utolsó verseny után, hiszen elég közel voltunk egymáshoz pontszámban, így elég egy technikai hiba és bármi történhet."

Milyennek érzed a magyar mezőnyt? Van olyan, akit kiemelnél közülük és nagy jövőt jósolsz nekik?

"Nagyon erős a a magyar mezőny aminek nagyon örülök. Most jópáran hiányoztak a mezőnyből, de összességében sok gyors fiatal van. Mihalidesz Máté szerintem nagyon erős már most, picit keveset gyakorol, de ha ezen változtat akkor könnyedén felveheti a versenyt a világ legjobbjaival."

Térjünk át az olimpiára, hiszen elképesztő eredményt értél el. A hazai után a nemzetközi mezőnyt mennyivel érzed erősebbnek? Miben tudnak ők többet esetleg, mint az itthoniak?

"Igazából ezt nem tudom, nyilván sokkal több gyors versenyző van világszerte, mint egy kis országban, de azért összességében nagyon jók vagyunk világszinten szerintem."

Milyen érzés az első olyan olimpián részt venni és képviselni Magyarországot, ahol van e-sport is?

"Hatalmas megtiszteltetés, és természetesen kicsit félelmetes."

Milyen esélyekkel vágsz neki a finálénak? Nyilván a győzelem a cél, de mivel lennél maradéktalanul elégedett a verseny után?

"Ezt nagyon nehéz lenne megmondani, nagyon sok függ az autó pálya kombináción, és persze a pillanatnyi formán, úgyhogy ezért kicsit nehéz erre válaszolni. Természetesen a maximumra törekszem, de úgy gondolom, hogy egy top 5-ös eredménnyel már elégedett lehet az ember."

Ha nemcsak olvasni szeretsz a GTS-ről, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!