IESF PES VB: Ez a nyolc játékos döntőzik a LAN-on a regionális selejtezőért!

IESF PES VB: Ez a nyolc játékos döntőzik a LAN-on a regionális selejtezőért!

A két korábbi válogatott játékos most is ott lesz, de akad FIFA-s közegből ismert kiválóság is, így a hétvégi finálé különösen érdekes lesz.

A magyar válogatottságért folyó harcban már csak 8 játékos maradt, és nekik egy nem akármilyen tornán lesz lehetőségük megmutatni kvalitásaikat. A Pro Evolution Soccer 2021 futball szimulátor játékban két selejtezőt rendeztek, hogy kiderüljön kik képviselhetik majd hazánkat az International Esports Federation (IESF) által az év végén Izraelben, Eilat városában megrendezésre kerülő világbajnokságon. Ez már a 13. vb lesz, Magyarország azonban először kapott lehetőséget a selejtezők folyamán, így a Magyar E-sport Szövetség tagságának jóvoltából akár ott is lehet majd a virtuális futball tornán egy magyar játékos. Ehhez már csak két fordulót kell sikeresen teljesítenie valakinak. Először a Július 18-án a nyári MondoCont kell megnyernie valakinek a nyolcasból, és így az első helyezett a regionális kvalifikációban folytathatja a menetelését, ahonnan már a világbajnoki szereplés a tét.

MondoCon finalisták

Az első selejtezőben két nagyágyú találkozott a döntőben, sigmana50 és a FIFA-s berkeken belül jól ismert Gogetinho találkozott. Sigmana50 hazánk egyik, ha nem a legjobb PES játékosa, és nem csak a mostani eredményei miatt, hanem mert már két ízben is képviselte Magyarországot az eEuro versenyein. A csoportkörből azonban sem 2020-ban sem 2021-ben nem sikerült a továbbjutás. A döntőt is ő nyerte most, de ez az eredmény mindössze a seedelés szempontjából volt csak érdekes. Rajtuk kívül tibikunfc és a Cujo kvalifikálta magát az offline eseményre. Ők egyébként a mezőny legidősebb tagjai, hiszen már túlvannak a harmincon, ennek ellenére bizonyították, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

A második selejtezőt az a Nyhsupporter nyerte meg, akit a felső-ági elődöntőben a szintén korábbi válogatott DaNiHuN95 verte el, majd az alsó-ágról három kört nyerve visszaverekedte magát a fináléba, miközben DaNiHuN95-nek is vissza tudott vágni. A nagydöntőben aztán az addig hibátlan Timo-t intézte el. A negyedik helyen pedig Taki jutott tovább.

Így tehát a hétvégén az alábbi nyolcas küzdhet tovább:

  • sigmana50
  • Gogetinho
  • tibikunfc
  • Cujo
  • Nyhsupporter (Balázs)
  • Timo
  • Danihun95
  • Taki

Közülük csak az folytathatja majd a regionális kvalifikációban, aki július 18-án a legjobbnak bizonyul. A LAN döntő most szombaton követhitek majd, úgy a helyszínen a nyári MondoConon, ahogy élőben is Twitchen az esport3tv csatornán vagy az Esport1 beépített pontgyűjtő felületén.

A 13. IESF VILÁGBAJNOKSÁGRÓL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT AZ ESPORTVALOGATOTT.HU OLDALON TALÁLTOK!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!