A Steam Decknél is felbukkantak a haszonlesők, az eBay viszont egyelőre felveszi a kesztyűt

Hogy mi lesz akkor, amikor a Valve új konzolja tényleg megjelenik, az már egy más kérdés, egyelőre viszont megpróbálja megóvni a felhasználókat az oldal.

Az RTX 3000-es kártyák valamint az új generációs konzolok által megtapasztalhattuk, hogy az elmúlt 1 évben milyen pofátlan szintre emelte néhány ember a haszonlesést. 2020 végén, 2021 elején nem csak a bányászat, és a nyersanyag hiány miatt volt nehéz és drága hozzájutni egy új videókártyához, de még a scalperek is rátettek egy lapáttal, akik megvásárolták, majd nem elhanyagolható haszonnal megpróbáltak továbbadni rajta különböző fórumokon. Ugyanez volt a helyzet a konzolokkal is, egy időben egyáltalán nem volt ritka Magyarországon a 400 ezer ft-ért kínált PS5 sem.

Na, tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy a Stem Deck hírére is ugyanez történt, az eBayt és más kereskedelmi oldalakat, fórumokat elárasztották az olyan "termékek", posztok, miszerint "megerősített előrendeléssel" eladó egy Steam Deck. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Valve egyelőre csak foglalási folyamatot indított az igények felmérésére, nem előrendelést, tehát eleve megtévesztés, amit ezek a posztok állítanak.

Kép forrása: Dot Esports

Szerencsére az eBay felveszi a versenyt a scalperekkel, legalábbis egyelőre, ugyanis ezek az ajánlatok sértik az oldal Presale Policyjének egyes pontjait, például hogy minden előrendelt tárgynak 30 napon belül meg kell érkeznie. Ez egyértelműen nem fog megtörténni, hiszen eleve decemberben landolhat az első szállítmány.

Az még kérdés, hogy fog-e valamilyen módon védekezni az eBay és akár más oldalak a scalperek ellen, ha már a termék elérhető, az viszont biztos, hogy a Valve próbálkozik. Bevezettek egy 5 dolláros foglalási díjat, ezzel is picivel nagyobb követelményt támasztva a vásárlók elé, valamint új Steam felhasználóról pár napig nem is lehet foglalni, ugyanis csak azok tehették meg ezt rögtön, akik 2021 júniusa előtt vásároltak valamit a Steam áruházában.

A Valve tehát igyekszik, reméljük, hogy sikerrel járnak.

Te vásárolsz majd a Steam Deckből?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te vásárolsz majd Steam Decket?