Hirdetés

IeSF PES VB: 0:2-ről egyenlített Tibikun, mégis Cujo lesz a magyar válogatott játékos!

A nagy nevek közül senkinek sem sikerült, végül egy családapa nyerte meg a MondoConon megtartott IeSF világbajnokság magyar selejtezőjét.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Anniewhere a Szurdokban

League of Legends - Heti feedelés a spanokkal

Hirdetés

Ezzel együtt pedig ő képviselheti majd hazánkat a regionális selejtezőkön, melyeket szeptemberben és októberben tartanak PES-ben. Az egész napos versenyre 8 résztvevőt vártak, de sajnos sigmana50 nem tudott megjelenni a rendezvényen, így heten vágtak neki az alsó- és felső-ágas megmérettetésnek. Miután a HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világeseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is, ezért idén először 13. IeSF világbajnokságon a futball szimulátor játékban is ott lehet a nemzetközi selejtezőben Magyarország.

Az offline eseményen elképesztő küzdelmeket lehetett látni, de hamar kiderült, hogy a felső-ág egyik meglepetése Cujo lesz, aki az első két körben - nagyon szoros eredményeket követően - mindkét ellenfelét két mérkőzés után le tudta győzni. Előbb Nyhsupporter ellen nyert 2:1-re majd 3:2-re, aztán Takival szemben hozott egy 4:3-at és egy 1:0-át. Végig Franciaország válogatottját választotta, és nagyon úgy tűnt ez beválik neki. A másik ágon mind Tibikun, mind Gogetinho is nagyot harcolt az első körben és csak a BO3 minden meccsét kihasználva sikerült diadalmaskodniuk. Előbbi Timo ellen tudott fordani, utóbbi pedig a korábban az eEuro 2021-en magyar válogatottként résztvevő DaniHunt verte meg úgy, hogy két találkozón is csak egyetlen találat döntött. A ők egymás ellen játszottak egy nagyszerű párharcot, és bár az első selejtezőn kétszer is egymásba botlottak, de mindkétszer Gogetinho nyert, az ádáz csata most sem maradt el. Az első meccset magabiztos és pazar játékkal Tibikun megnyerte 3:1-re, viszont ezt követően nem sikerült neki a gólszerzés, Goge koncentráltabban és ügyesebben játszott, majd egy 2:0 és 1:0-ás sikerrel - itt a 84. percben szerezte meg a győztes találatot - ő jutott tovább.

A felső ági döntőben aztán két nagy arányú győzelem - előbb Cujonak 3:0-ás, majd Gogénak 4:1-es - után a két fél az első félidőben 1:1-re állt. Aztán a szünetet követően az 50. percben egy félpályán történő labdaszerzést tudott gólra váltani Cujo és ezzel bejutott a fináléba.

Alsó-ágon Tibikun két mérkőzésen múlta felül Timo-t, aki egyébként még az első körben itt búcsúztatta DaniHun95-öt is. Így következhetett a revans Goge ellen. Épp emiatt nem is maradt el az izgalom és remek színvonalú meccseken múlták felül egymást. Előbb összehozták az első 0:0-át, és 120 percnyi játék után sem tudtak dönteni, a büntetőpárbajt a mindössze egyszer hibázó Gogetinho nyerte meg. A visszavágón Tibikun magabiztos kétgólos végeredménnyel jöhetett le a pályáról, hogy aztán a egy újabb gigászi küzdelemben 3:3 után újabb tizenegyesrúgások döntsenek, de ekkor már ő koncentrált jobban és a győzelmével bejutott a nagydöntőbe.

Itt Cujo a felső-ágról érkezve 1:0-ás vezetéssel kezdett. Kipihenten érkezett a fináléra, és ez sokat jelentett neki, mert hiába került 2:0-ás hátrányba, fordítani tudott, és meg sem állt egészen ötig, és bár egy szépítés még jött Tibikuntól, itt most nem volt esélye. Nem úgy a folytatásban, először 2:0-ára megnyert találkozóval jelezte, hogy nem szabad őt leírni, majd aztán egy újabb gólzáporos mérkőzésen rohant az eredmény után, de 2:1-es hátrányban előbb a 77. percben sikerült szögletből gólt fejelni a rövidsarokról, és a hosszabbításban Cujo egyik rossza felszabadítását passzolva vissza a tizenhatoson belülre és Fodennel a kapura fordulva belőtte a győztes találatot. A mindent eldöntő negyedik meccsen Cujo szerzett vezetést a 66. percben, egy szép bejátszás után Griezmannal lőtt a hosszúba. Egy felszabadítás és egy hátrapassz viszont nagyon rosszul sült el számára, az ajándéklabdát pedig Tibikun köszönte szépen és kiegyenlített belőle. A középkezdés után azonban rögtön eljutott Cujo a tizenhatosig, és egy pompás kényszerítő után Mbappé hozta meg az igazi sikert számára, és ezzel ő nyerte meg a selejtezőt, így ő lesz PES-ben a magyar válogatottat képviselő játékos, aki részt vehet a regionális kvalifikációban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • BoSS 1 hónapja
    gg
    0 0 Válasz
  • PalFeed 1 hónapja
    Én leszek a legtöbbet kommentelő!
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés