Hirdetés

Egyetlen gólon múlt a K&H Junior Cup II. offline döntőjének utolsó férőhelye

Alaposan megizzasztották egymást a csapatok a 2. selejtezőn.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi a gond a magyar CS:GO-val?

„Ez nem annyiból áll, hogy felmész a szerverre, lelősz X embert és akkor te leszel a legjobb. Ez kb. az 5%-a."

Hirdetés

2021. július 17-én került megrendezésre a K&H Junior 3v3 Cup II. második és egyben utolsó nyílt selejtezője. A nyolc csapatos, július 24.-i offline döntőre 5 csapat már kvalifikálta magát, a szombati selejtezőn vált teljessé végül a névsor.

A felső ág javarészt hozta a papírformát, de többek között a KmK Esport, bár az utolsó fordulóig eljutott a győztes ágon, megszenvedett két ellenfelével szemben is az oda vezető úton. Végül az 1. selejtezőhöz hasonlóan ezen a kvalifikáción is eljutott a döntőig, ellenfelük pedig az a LvL Up Esport lett, akiket nem kísértett a múlt – az 1. selejtezőn alulmaradtak még az Afterglow ellen, most viszont sikerült a visszavágás. A KmK Esport ellenben összeszedettebb játékot tudott nyújtani a döntőben. A LvL Up Esport igyekezett tartani a tempót és az egyes meccseken még ideig-óráig sikerült is, de hosszútávon a KmK bizonyult jobbnak és 3-0 arányban megnyerve a mérkőzést csatlakozott a LAN-döntős csapatokhoz.

 

A másik döntőben az Exhelp Gaming az óriásit menetelő Triple Commit csapatával nézett farkasszemet. Az első mérkőzésen a Triple Commit irányította a játékot és a hajráig vezetett is, az utolsó 20 másodpercben két gyors gólt lőve fordított és nyert az Exhelp. A hirtelen vereség talán megzavarta a Triple Commitot, akik a második meccsen röpke 1 perc alatt már 4 gólos hátrányban voltak, de nem maradt unalmas a játékidő hátralévő része, sőt: bár csak 1 gólos különbséggel nyert az Exhelp, benne volt a levegőben, hogy egyenlítés is lesz. A harmadik találkozó alakult a legszorosabban, sokáig tartotta magát a döntetlen, a hajrában viszont az Exhelp maga javára alakította az állást és 3-0 arányban szintén továbbjutott, így ők is ott lesznek a LAN-döntőn.

Így már csak egyetlen férőhely maradt szabadon, amelyért az alsó ágon lehetett küzdeni, és amelyért óriási küzdelmet vívtak a csapatok. A Triple Commit az elszántan küzdő Afterglowt múlta felül az utolsó előtti fordulóban, míg a LvL Up Esport az előző selejtezőn a továbbjutás kapujában elvérző DVTK-val szemben bizonyult jobbnak, így ez a két csapat pótvizsgázhatott végül. Az alsó ági döntő pedig végül a legjobb forgatókönyvvel rukkolt elő:

Az első mérkőzésen a Triple Commit szerzett két gólos előnyt, a hajrához közeledve pedig szépített a LvL Up, de egyenlítenie már nem sikerült. A második mérkőzésen jóval nagyobb lendülettel tudott játszani a LvL Up Esport, ezzel pedig nem tudott már mit tenni a Triple Commit, így érkezett az egyenlítés. A harmadik találkozón fej-fej mellett haladtak a csapatok, igaz a Triple Commit szinte végig gólelőnyben volt, de a legkisebb esetleges kihagyás is kapott gólt eredményezhetett volna, ez végül nem lett így, ezáltal szettpontja volt a csapatnak. A vesztét érezve összekapta magát a LvL Up és a 4. meccsen ismét egyenlített, így érkezett a mindent eldöntő 5. meccs. Itt 2-0-ra is vezetett a LvL Up Esport, de a Triple Commit szinte a sírból visszahozva a meccset egyenlített. Érkezett a hosszabbítás, egyetlen gól döntött végül a továbbjutásról, közel 2 perc játék után pedig a LvL Up Esport tudott betalálni, így velük vált teljessé a LAN-döntő névsora.

Végeredmény: (legjobb 6 csapat)

 • 1-2. hely:
  • KmK Esport (heavylton, Medi, Szega)
  • Exhelp Gaming (Bazsikazacsi, Delta, swing, Tigris)
 • 3. hely: LvL Up Esport (kram, Kriszcsön, racsni28, TiraMISU)
 • 4. hely: Triple Commit (DARKSIDE, Nbika555, Sound, SieO)
 • 5-6. hely:
  • Afterglow Esport (Dolsab, Kyiev, Royson, Ypa)
  • DVTK Vikingek (AkosS, BarnuS, Daem0nXL, Jozsikahh)

A teljes közvetítés visszanézhető ezen a linken.

Párosítások

Vasárnap 15:00 órakor lett megtartva zártkörűen, a csapatok részvételével az offline döntő ágrajzának sorsolása, és amely végül az alábbi párosításokat hozta.
A LAN-döntő 2021. július 24-én szombaton kerül megrendezésre. Ha szeretnél, a helyszínen is tudsz szurkolni a csapatoknak, ehhez csak regisztrálni kell nézőnek. A regisztráció ingyenes és elérhető a verseny hivatalos oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: HDWallSource
Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
 • PalFeed 1 éve
  Én leszek a legtöbbet kommentelő!
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés