R6S: Másfél évig tartott, mire lekapcsoltak három csalót

R6S: Másfél évig tartott, mire lekapcsoltak három csalót

Egy kaliforniai szövetségi bíró úgy döntött, hogy a feketepiaci szoftvereket árusító három férfinak több, mint 150 000 dollárt kell fizetnie a játék fejlesztőjének.

A világ egyik legnagyobb játékkiadója kulcsfontosságú pert nyert nemrégiben egy csapat hackerrel szemben, akik olyan programokat értékesítettek, amelyek negatívan befolyásolták a Rainbow Six játékosait.

A kaliforniai szövetségi bíróság július 9-én a Rainbow Six Siege fejlesztője, a Ubisoft mellett döntött abban az ügyben, amelyet három férfi ellen indítottak, akik állítólag egy olyan szolgáltatót irányítottak, amely DoS-t és DDoS-t okozó programokat adott el direktben, illetve disztribútorként is funkcionáltak. A DoS és a DDoS támadások lelassítják a játékos vagy a szerver kapcsolatát a játékkal, méghozzá úgy, hogy random kérésekkel bombázzák azt. Ez jelentősen megnöveli a kettő között a pinget, amit pedig nem kell bemutatni, hogy mit eredményez. Ezeket ugyebár a csalók gyakran használják saját játékelőnyükhöz, vagy nem játékkal kapcsolatos esetekben webhelyek összeomlásához.

Rengeteg oldalon árulták szolgáltatásukat a hackerek, többek közt ezeken: sng.one, r6.support, r6s.support, stressed-stresser-stressing-stressers.com, r6ddos.com.

Az Egyesült Államok Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságának bírója az ügyet mulasztási ítéletként határozta meg, miután a vádlottak nem jelentek meg a bíróságon. A bíróság a három férfit - Dennis Krukot, Benjamin Ruesinket és Roland-Daniel Soost - 153 092 dollár megfizetésére kötelezte, amelynek többségét a Ubisoft képviseletének köszönhető ügyvédi díjak alkották.

Az oldalakat törölni kell, a Domain címeket pedig átadni a Ubisoftnak: véget ért tehát végre a 18 hónapos ügy, amelyet a kiadó jó régen, először 2020 januárjában nyújtott be.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Invitech)

Kövess Minket!



Te találkoztál már R6S-ben csalókkal?