Minden eddiginél messzebb jutott a WiLD VALORANT csapata

Minden eddiginél messzebb jutott a WiLD VALORANT csapata

Ma este, a zárt kvaliban folytatja a játékot a WiLD.

Ha magyar VALORANT csapatról van szó, akkor általában a HEET vagy a THR neve szokott leghamarabb előkerülni, hiszen ők szerepelnek a legtöbbet nemzetközi vizeken is. Nem szabad elfeledkeznünk azonban a WiLDról sem, akik picit talán a radar alatt repülve, de nemcsak, hogy utolérték a legnagyobb hazai riválisaikat, meg is tudták előzni őket.

A VCT 2021-ről, pontosabban annak a seljetezőiről van szó, ahol szerencsére több hazai ötösnek is szurkolhattunk és szurkolhatunk még mindig. A harmadik felvonás selejtezői zajlanak a napokban, ahol megmérettete magát a THR, a Plague, a HEET és a WiLD is. Ráadásul hussaRék voltak azok, akik az open kvali alatt a THR és a HEET ötösét is kiejtették. Három pálya kellett hozzá, de a WiLD a HEET fölé kerekedet, erre a győzelmükre pedig még sokáig emlékezni fognak, hiszen kimondatlanul is, de egyelőre a HEET volt a hazai VALORANT éllovasa.

DeadFoxék után az IVY picit talán szedett-vedett csapatát győzte le a WiLD. Ott már jóval nagyobb volt a tét - hiszen a meccs győztese a zárt kvaliba kerülhetett - a győzelem mégis sokkal könnyedébben érkezett a WiLDhoz. Ezzel pedig kvázi rekordott döntött az Arbie, Chadi, hussaR, ikke és Kwixy alkotta ötös, hiszen VCT selejtezőn ilyen messzire magyar alakulat még nem jutott.

A WiLD tegnap este már a zárt selejtezőben küzdött, ráadásul kimagasló formában. A legjobb 16 között a Vitality ötöse ellen léptek szerverre és bár a győzelem ezúttal elmaradt, közelebb volt az, mint gondolnánk. Split a francia, Bind a magyar csapat neve mellett landolt, a decider pedig Breeze volt.

Az a Breeze, ahol már-már karnyújtásnyira volt a WiLD a győzelemtől, a legfontosabb és egyben utolsó körökben azonban olyan lehetetlen helyzeteket oldottak meg a Vitality játékosai, amik teljesen szétcincálták a magyar csapatot. A védekezőben játszó WiLD 10-10 után több emberelőnyös helyzetet is elveszített, először 3v2-ben bukták el az A lerakót, utána pedig egy 5v2-es helyzetet veszítettek. Két nagy aduásza volt tegnap a Vitalitynek, Théo "LoWkii" Téchené, aki kvázi futószalagon gyártotta a frageket és Jokūbas "ceNder" Labutis, aki többször is remek lurk játékával került a WiLD vonalak mögé. Többek között az utolsó körös 2v5-öt is az ő rejtett pozíciója nyerte meg a Vitalitynek.

(forrás: liquipedia.net)

A WiLD ezzel alsó ágra esett, de még játékban vannak. Ma este hat órától a BIG ötösével csapnak össze, ott viszont már nincs mese, ha nyerni tudnak még van esélyük továbbjutni, ha bármikor kikapnak az alsó ágon, akkor számukra véget ért a selejtező. Jelenlegi játékuk azonban mindenféleképpen biztató a csapat számára, hiszen jövőhéten kezdődik a K&H MN3B VALORANT bajnoksága, ahol ott lesz a WiLD is, akár csak a HEET vagy a THR.

A K&H MN3B VALORANT bajnokságának mezőnye:

  • HEET
  • WiLD MultiGaming
  • Team Plague
  • Honvéd
  • LvL Up Esport
  • THR
  • BEE
  • Zero2Hero Academy (a selejetőben még UEG)

Az óceán túloldalán, az amerikai mezőnyben is vannak meglepetések. Például a koronázatlan streamer király Shroud, aki a What's going on nevű mixel mintha visszatér volna a profi játékhoz. Első meccsüket már meg is nyerték az NA nyílt selejtezőben, persze azt nem tudni, hogy mennyi gondolják komolyan a srácok a versenyzést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!