Majd 70 ezer csaló repült R6S-ből, de még jobban rákapcsol a Ubisoft

Twitteren osztották meg, hogy hány cheatert tiltottak ki a játékból, és elmondták azt is mi vár az ehhez a folyamodó játékosokra.

Nem csak a közösségi médiában közölték ezt az információt, egy AMA keretein belül bővebben is beszéltek arról, hogyan is állnak ehhez a kérdéshez a fejlesztők. Elsődlegesen a BattlEye szolgáltatásnak köszönhetően igyekeznek felvenni a harcot a csalókkal szemben, és mivel szorosabbra sikerül fűzni az együttműködést, ezért egyre komolyabb szinten tudják büntetni a csaláshoz folyamdó egyéneket.

"Ezzel akartuk kezdeni ezt az évet, mert bár a prémium játékokat nem lehet összehasonlítani egy F2P játékkal, mégis fontos látni, hogy mennyi csaló van. Ez az egész iparágra kiterjedő probléma, ezért elkötelezettek vagyunk és csapataink folyamatosan fejlesztik a rendszerünket és naponta fellépnek a csalókkal szemben."

Ennek apropóján 2021 elejétől kezdve az eddig eltelt 7 hónap alatt több, mint 69 ezer csalót tiltottak el véglegesen a játéktól. Amellett, hogy bizonyos információkat közzétesznek, mégsem oszthatnak meg sok mindent azzal kapcsolatban, hogy min dolgoznak, mivel erre a csalásokat készítő személyek lecsaphatnak és felhasználhatnák a jövőben. Ennek ellenére azért néhány dologról beszámoltak, így az alábbiakat lehet tudni:

  • Több időt és energiát fektetnek az adatok és a mesterséges intelligencia fejlesztésébe és feldolgozásába, ezáltal egyre hatékonyabban észlelheti a rendszer a csalókat, és gyorsabban felléphetnek ellenük
  • Megvizsgálták alaposabban a Match Replay funckiót, amely segíthet a csalók elleni jelentések egyszerűsítésében
  • Újabb titkosítási rétegekkel látták el a játékot
  • Folytatják az adatkezelési tilalmak módosítását annak biztosítása érdekében, hogy egyensúlyt teremtsenek a csalók kiszűrése és a tisztességes játékosok biztonságban tartása között

Ebből pedig látni, hogy nagyon komolyan veszik a Ubisoftnál a csalók és csalások elleni küzdelmet, és leszűrhető az is mennyire idői és erőforrás igényes folyamatosan ezek ellen harcolniuk. Ha minden jól megy, akkor a jövőben még inkább képesek lesznek azonosítani a nem kívánt személyeket és hatékonyabban tudnak majd fellépni ellenük, ezzel teremtve egy közel ideális környezetet a becsületes játékos közösségnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted elegendő a Ubisoft erőfeszítése a csalókkal szemben?

  • 78 %
  • 22 %