A vadnyugatra kalauzolja a játékosokat a Rocket League 4. szezonja

A vadnyugatra kalauzolja a játékosokat a Rocket League 4. szezonja

Az új szezon változást hoz a rendszeres bajnokságokba, valamint a kompetitív és az unranked játékmódokba, de a streamerek is fellélegezhetnek.

Szerda délután 17:00 órakor kezdetét is veszi a Rocket League 4. kompetitív szezonja. A Psyonix korábban már felfedte, milyen jutalmakat lehet kapni a 3. szezonban elért rankok után, illetve az egyik újdonságot nagyobb vonalakban is felfedte már, most viszont minden más is terítékre került: régóta kért változáson fognak átesni többek között a hagyományos kompetitív és unranked játékmódok, de érkezik egy új aréna is, valamint a játékot rendszeresen közvetítők életét is igyekszik megkönnyíteni a fejlesztőgárda.

Körözött autó a láthatáron a Rocket Pass által!

Az új szezon új Rocket Passt is magával hoz, vele együtt pedig egy Outlaw névre keresztelt járgány is elszabadult, ezáltal a mi dolgunk lesz, hogy kézre kerítsük. Ezt a Rocket Pass Premiumon keresztül lesz lehetőségünk megtenni, amellyel további, a vadnyugatot idéző itemeket is beszerezhetünk. Alább ezek meg is tekinthetők a képen látható Octane-re felszerelve.

Méltó párbajhoz méltó helyszín kell

A 4. szezonban egy vadonatúj arénán is lőhetjük a gólokat, érkezik ugyanis a Deadeye Canyon! Az alábbi videóben meg is tekinthető, hogyan néz ki, a szezon során ugyanis az összes hagyományos játékmódban is előfordulhat.

Kibővített rendszeres versenyek

Korábban a Psyonix és mi is beszámoltunk róla, hogy új játékmódokban is lehetőségünk lesz versenyezni a játékban lévő rendszeres bajnokságokon, ugyanis a 2v2, valamint az extra módok is csatlakoznak a 3v3-hoz. Bővebb részletek erről az alábbi cikkben:

Két, korlátozott ideig elérhető játékmód a láthatáron

Augusztus 12-től, a 4. szezon második napjától kezdve 2v2 Heatseekerben is indíthatunk meccskeresést, a játékmód pedig egy héten át, augusztus 19-ig lesz elérhető, ekkor viszont egy teljesen új mód, a Speed Demon érkezik. Ebben a játékmódban különböző mutátorok, a Boomer Ball tempója, érintésre történő demók, valamint nagyon gyors respawn érdekes egyvelege alkot egy új egészet. A szezon során a jövőben egy Spring Loaded játékmód is elérhetővé fog válni.

További új funkciók, amelyek a frissítéssel érkeznek

Biztonságos streamelés

Új audiobeállítás kerül hozzáadásra, amellyel kikapcsolhatók lesznek azok a zeneszámok, amelyeknél fennáll az esélye, hogy a játékos bármilyen szerzői jogot megsértsen, amennyiben épp élőben közvetíti, ahogy játszik. Ehhez az Audio fülön be kell kapcsolni a "Streamer Safe Music (Only)" opciót, ez pedig a DMCA-védett zenéket lenémítja, vagy szabadon használható számokra cseréli le. Ez egyaránt érinti a főmenüben hallható zenét és a Player Anthemeket is.

Túl kis méretű partik megkötése 3v3-ban

A 4. szezontól egy olyan új megkötés érkezik a ranksorolt meccsekre, amely a Psyonix reményei szerint javítja a játékélményt. Abban az esetben ugyanis, ha egy kétfős parti 3v3 játékmódban szeretne ranked meccset, vagy rendszeres bajnokságot játszani, a játék figyelembe fogja venni a játékosok rankjait. Abban az esetben, ha a két játékos között legalább 3 ranknyi különbség van, nem fogja engedélyezni a meccskeresést a rendszer. Például ha a te rankod Diamond 3, a barátodé Platinum 3, akkor még tudtok ketten 3v3 módban játszani, de ha te már Champion 1, vagy a társad Platinum 2 rankon van, akkor már nem fog menni. Másik újdonság, hogy az újonnan érkező játékosok legfeljebb Gold 3 rankú játékossal fognak tudni játszani.

Ez a megkötés nem veszi figyelembe a rankon belül divisiont, valamint nem érvényes 2v2-re, casualra, valamint az extra módokra.

Kisebb változások a casual játékmódokban

Régóta fennálló probléma az unranked meccseknél, hogy sok játékos rögtön az első kapott gólnál kilép, erre válaszul ebben a játékmódban is bevezetésre kerül a mérkőzés feladása (forfeit) opció. Ha a csapat összes játékosa ezt elfogadja, ugyanúgy ér véget a meccs, mint ranksorolt módokban. Ezzel párhuzamosan büntetés is jár, ha valaki mégis úgy lép ki egy meccsből, hogy közben a társai nem egyeztek ebbe bele. Figyelembe véve azonban, hogy mégiscsak barátságos meccsekről van szó, naponta egy kilépést még retorzió nélkül hagy a játék. Rendszeresebb előfordulás esetén azonban egyre hosszabb ideig tilt ki a rendszer.

Mikor lesz éles a frissítés?

A szezont előkészítő frissítés magyar idő szerint szerda hajnal 1 órától lesz éles minden platformon. A 3. szezon szerda délután 16:30 óráig tart, a 4. szezon pedig fél órával később, 17:00 órakor kezdődik. A 3. szezonért járó jutalmakat is ekkor kapjuk majd meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!