Rocket League: Rendszeres heti versenyekkel, és új formátummal érkezik a Hungarian Open őszi szezonja

Rocket League: Rendszeres heti versenyekkel, és új formátummal érkezik a Hungarian Open őszi szezonja

A heti kupák és a liga során közel 900.000 forint kerül szétosztásra a csapatok között, és nem csak ezek a versenyek várhatók.

2021. június 12-én ért véget a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open Rocket League versenyének 3. szezonja, amelyen rendkívül domináns teljesítményt nyújtva a Budapest Five csapata ünnepelhetett bajnoki címet, megelőzve az ezüstérmes MTK Budapest és bronzérmes Future Gaming csapatait. A Hungarian Open ezt követően elvonult egy nyári szünetre - hogy egy alaposan átalakított formátummal térjen vissza: rendszeres heti versenyek mellett folytatódik tovább a liga, ezen megmérettetések legjobb csapatai pedig akár a Hungarian Open Szuperkupáján is részt vehetnek.

Másodosztállyal bővül ki a liga

Több csapatnak nyílik lehetősége megmérettetni magát a ligában, az eddigi 16 csapat ugyanis a továbbiakban az első osztályt fogják alkotni, további 8 csapat pedig a másodosztály keretein belül mérkőzhet meg. Az őszi ligaszezonban a nyílt selejtezőkről lehet bejutni, a csapatok között pedig 860.000 forint kerül szétosztásra. Íme a selejtezők lebonyolítása és időpontjai:

Nyílt selejtezők

  • szeptember 18. (szombat) 14:00
  • szeptember 19. (vasárnap) 14:00
  • szeptember 25. (szombat) 14:00
  • szeptember 26. (vasárnap) 14:00
  • Mindegyik nyílt selejtező vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, minden szett Best of 3
  • Egy selejtezőről 6 csapat jut tovább: 4 a felső ágról, 2 az alsó ágról.

Zárt selejtező

  • A nyílt selejtezőkről továbbjutó 24 csapat innen juthat tovább az első, vagy másodosztályba.
  • A zárt selejtező szintén vigaszágas-kieséses rendszerű, viszont itt már Best of 5 rendszerben kerül lejátszásra minden szett.
  • Időpont: október 2. (szombat) 14:00
  • A zárt selejtező legjobb csapatai mellé csatlakozik az első osztályban a 3. szezonban bennmaradást kiharcoló csapatok.
  • További 8 együttes pedig a másodosztály mezőnyét fogja alkotni.

A szezon

Az első osztályban részt vevő csapatok az eddigiekhez hasonlóan két darab 8 csapatos csoportba kerülnek, a szezon során pedig a helyezések és a győzelmek mellett különdíjakban is részesülhetnek: például minden megnyert szettel is növelhetik nyereményüket a csapatok, de a szezon végén például a legjobb gól / lövés aránnyal rendelkező játékos is 12.000 forinttal gazdagodik.

A másodosztályban pedig oda-visszavágós csoportkörben mérkőznek meg a csapatok, ahonnan a legjobb 2 csapat automatikusan feljut a tavaszi liga élvonalába, további 4 csapat pedig osztályozón harcolhatja ki a részvételét.

Rendszeres heti kupákon is kipróbálhatjátok magatokat

A ligával párhuzamosan elindulnak a Hungarian Open Heti Kupái is, amely egy fokkal kötetlenebb, de ugyanolyan kompetitív környezetet szeretne biztosítani a ligával párhuzamosan, mint amilyet az első vagy második osztály is biztosít a ligában. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat a heti kupákról:

  • Egyenes kieséses rendszerben kerülnek lebonyolításra, minden szett Best of 5. 
  • Az elődöntők vesztesei egy bronzmérkőzésen is részt vesznek.
  • A heti kupák minden csütörtök este 18:30-kor kezdődnek.
  • Az első heti kupa szeptember 9-én lesz, és egészen december 16-ig minden csütörtökön meg lesz rendezve egy-egy kupa.

Regisztráció

Részt vennétek csapatotokkal bármelyik versenyen, akár mindegyiken?

Akkor irány nevezni!

Mi lesz az első bekezdésben emlegetett Szuperkupa?

Bár a heti kupák és a liga közvetlenül nem függnek össze, mégis lesz kapcsolódási pont a megmérettetések között. Ugyanis mindkettő során a csapatotok pontokat is gyűjthet, az elért helyezése alapján. Mind az ősz, mind pedig a tavasz végén a legtöbb pontot gyűjtő csapatok részt vehetnek egy 8 csapatos Nagydöntőn, a teljes szezon legvégén pedig 12 csapat a Hungarian Open Szuperkupáján mérkőzhet meg a 2021-2022-es szezon bajnoki címéért.

Érdemes tehát minél több versenyen indulni, növeljétek esélyeiteket, hogy ti is ott lehessetek a 12 csapatos Szuperkupa mezőnyében!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!