Tovább dübörög a magyar Rocket League, lezajlott az első őszi HO heti kupa

Tovább dübörög a magyar Rocket League, lezajlott az első őszi HO heti kupa

26 csapat részvételével zajlott le a 2021-2022-es Hungarian Open szezon legelső megmérettetése.

2021. szeptember 9-én este 18:30-kor hivatalosan is kezdetét vette a Hungarian Open 2021-2022-es szezonja. A kiírás során ugyanúgy lehetőségünk lesz ligaszerű keretek között is versenyezni, azzal párhuzamosan viszont rendszeres, egymástól független egynapos kupákon is részt vehetnek a csapatok, az első heti kupa pedig tegnap este került megrendezésre.

Az egyenes kieséses rendszer miatt így már az első mérkőzéstől kezdve muszáj volt a maximumot adni, a Best of 5 formátum viszont több hibázási lehetőséget is adott a csapatoknak. Rögtön az első fordulóban két szetten is az ötödik mérkőzés döntött a csapatok között, a 2. fordulóban pedig megismétlődött a K&H Junior 3v3 Rocket League Cup méltán elhíresült alsóági döntőjének visszavágója: az akkor még Triple Commit néven versenyző alakulatot azonban ezúttal is 3-2 arányban múlta felül a LvL Up Esport.

Az első heti kupát végül minden párharcát 3-0 arányban abszolválva a Hungarian Cinnamon Rollers csapata nyerte meg, akik az MTK Budapest csapatát múlták felül a döntőben. A 2021-2022-es évadot lezáró Szuperkupa felé viszont a tegnapi eseményen a legjobb 8-ban záró csapatok kisebb-nagyobb lépést már megtettek, ugyanis ezen együttesek kvalifikációs pontokban is részesülhettek, amellyel kiharcolhatják részvételüket a jövő tavasz végén, nyár elején megrendezésre kerülő döntőn.

Ezen eredményekkel ért véget az első Hungarian Open őszi heti kupa

Végeredmény

Legjobb 8

  • 1. hely (+300 pont): Hungarian Cinnamon Rollers (CokeHUN, meshinn, ProFessorvF)
  • 2. hely (+180 pont): MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond)
  • 3. hely (+90 pont): Future Esports (m1lan, Mstr, Spectra, Peny)
  • 4. hely (+40 pont): Exhelp Gaming Alpha (7hy, maixY, Tigris, Pyr0MarK.)
  • 5-8. hely (+20-20 pont):
    • Illés Akadémia Spirit (bosszantalak, SlasHy50, SusziX)
    • KmK Esport (heavylton, Medi, Szega, ŁCDF)
    • LvL Up Esport (kram, racsni28, TiraMISU)
    • Civis Clutchers (ACTN, DaruMester01, Yogi)

Ha te is szeretnéd megmutatni tudásodat, ne maradj le a megmérettetésekről: egészen december 16-ig minden csütörtökön megrendezésre kerül egy-egy kupa, mellette pedig a nyílt selejtezőkön továbbjutva akár a ligában is részt vehetsz. Részletek és regisztráció a verseny Smash.gg oldalán találhatóak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!