Cujo vezeti ma a magyar válogatottat PES-ben az IeSF vb regionális selejtezőjében

Első ellenfele Bosznia-Hercegovina legjobbja lesz, és íme minden tudnivaló az európai selejtezőről.

Elérkezett az idő, hogy a 13. IeSF világbajnokság európai regionális selejtezőjében Magyarország is megkezdje a szereplését, hazánkat pedig Keresztes "Cujo" Hunor képviseli a mai nap folyamán Pro Evolution Soccerben. Mely játéknak egyébként ettől az évtől kezdve majd eFootball lesz a becses elnevezése. A magyar válogatót nagy szenzációval - végigmenetelt a felsőágon veretlenül - megnyerő Cujo időközben megjárta már Ukrajnát, ahol az EB-n a csoportmérkőzések után búcsúzott. Azt a nemzetközi tapasztalatot is felhasználva kell majd formába lendülnie erre a napra, ugyanis itt a kelet-európai régió top játékosai lesznek honfitársunk ellenfelei.

Az első körben Cujo Raul7-tel került össze, és egy BO3-as összecsapásban bizonyíthat ellene. A bosnyák játékos az utóbbi időben elég aktív, és hazájának az egyik legjobbja, többek között már 2020-ban is ő nyerte az ott tartott válogatót és helyet kapott a regionális kvalifikációban, és bár ott nem sikerült továbbjutnia, végül nem számított, mert a 12 világbajnokságot 2021. év elején lemondták a koronavírus helyzet miatt. Idén júliusban viszont Bosznia & Hercegovina 16 legjobbja közül ő diadalmaskodott, így újfent itt lehet a következő körben. Korábban egyébként a bosnyákok ott voltak a eEURO 2020 16-os döntőjében is, és az A csoportból két vereség után búcsúztak Spanyolország, Románia és Németország mögött.

Rajta kívül azonban vannak még erős nemzetek, elég csak Szerbiára gondolni, az Eb első hely után, alighanem itt is kitennének magukért. Itt van Törökország is, az Eb második helyezettje, de Lengyelország, Görögország, illetve Románia legjobbjai is komoly ellenfél lehet a későbbiekben. Törökország ráadásul már a következő körben szembe jöhet továbbjutás esetén. A selejtezőről még fontos tudni, hogy nem csoportokba sorsolták a résztvevőket, hanem alsó és felsőágas rendszerben bonyolítják le a mérkőzéseket. Minden párharc BO3 és a felsőágon egy esetleg vereséget követően még lehet folytatni a versenyt, viszont az alsóágon ha valaki alulmarad, akkor búcsúzik a tornától.

A magyar válogatott játékos mai menetrendje:

18:30 Bosznia & Hercegovina vs Magyarország

Győzelem és vereség esetén is tovább követjük Cujo menetelését, egészen addig, amíg kijut a vb-re vagy ki nem esik a tornáról. A magyar válogatott mérkőzéseit az esport3tv Twitch csatornáján lehet élőben követni.

Kövess Minket!