Magyarország korán búcsúzott az IeSF vb PES regionális selejtezőjében

Magyarország korán búcsúzott az IeSF vb PES regionális selejtezőjében

Jól indult hazánk számára a Kelet-európai kvalifikáció, de aztán gyorsan megváltozott a helyzet, és végül gyors kiesés lett a vége.

Magyarországot az IeSF 13. világbajnokság regionális selejtezőjében Cujo képviselte, és az első körben Bosznia & Hercegovina jött szembe a felső-ágon. A BO3-as lebonyolításnak köszönhetően mindenki ellen legalább két mérkőzést kellett egy nemzetnek játszania, és a kezdő sípszót követően elég jól alakult számunkra a bosnyákok elleni első mérkőzés. Már a 9. percben sikerült vezetést szereznie Cujonak Raul7 ellen, egy gyors támadás végén két védő közül kilépett Müllerrel és mielőtt összezártak volna előtte 20 méterről bombázott a kapuba. A folytatásban viszont nem tartott sokáig az álomszerű kezdés, mert a 25. percben jött az egyenlítés, majd egy komoly rövidzárlat révén a 26., illetve a 30. percben is újabb találatot jegyzett Raul7. Ezzel viszont nem volt vége, az első félidő végén még egyszer beköszönt, ez a három gólos különbség pedig nagyon visszavetette Cujo teljesítményét. Az utolsó percekben aztán a kegyelemdöfés is megtörtént, a bosnyák játékos ötödszörre is bevette a magyar kaput, bár erre Cujonak volt egy válasza, de a 3 gólos különbség megmaradt. A visszavágón aztán 1:1 után hosszabbításra került sor, viszont a 108. percben egy ügyesen bejátszott labdából előnyhöz jutott a magyar válogatott játékos, de a lefújás előtt mégis egyenlő volt az állás. Ámbár a büntetőpárbajt 4:2-re megnyerte Cujo, és egy harmadik mérkőzés döntött a továbbjutásról. A mindent eldöntő találkozó viszont abszolút nem alakult jól, Raul7 a 27. percben egy baloldali beadást váltott gólra, majd utána elkezdte termelni őket, és egészen hatig jutott úgy, hogy nem igazán hagyott esélyt honfitársunknak.

Magyarország 2:5 Bosznia & Hercegovina
Bosznia & Hercegovina 2:2 Magyarország (tizenegyesekkel: 2:4)
Magyarország 0:6 Bosznia & Hercegovina

Ezzel Cujo csak az alsó-ágon folytathatta, ahol Észtország legjobbja várta, miután MNR777VIP kikapott az Eb-n ezüstérmes török játékostól. Az első meccs kiegyenlített volt, és sokáig úgy tűnt nem bírnak egymással a felek, de a szünetet követően Sanéval lőtte ki 11 méterről az észt e-sportoló a jobb alsót. Ez a találat pedig a győzelmet is meghozta számára, a visszavágón pedig még szerencséje is volt. Cujo hiába próbálkozott semmi nem jött össze, MNR777VIP közben egy szöglet után öngóllal előnybe került, majd egy védelmi hiba után az üres kapuba a továbbjutását is bebiztosította. Magyarország tehát búcsúzott a további küzdelmektől.

Magyarország 0:1 Észtország
Észtország 2:0 Magyarország

Ezzel azonban nem ért véget a magyar válogatott nemzetközi szereplése, hiszen a PES-en kívül még 5 játékban képviselik majd hazánkat a legjobbak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!