A rendőrségi vizsgálat után nem emeltek vádat az Invictus R6 edzője, GiG ellen

A rendőrségi vizsgálat után nem emeltek vádat az Invictus R6 edzője, GiG ellen

Hiába akarta bemárta volt barátnője, az ügyet lezárták és felmentették GiG-et.

Mint kiderült az Invictus Gaming Rainbow Six Siege edzőjét, Ellis "GiG" Hindle ellen eljárás indult a közelmúltban, ugyani barátnője vallomása alapján erősen bántalmazta őt a korábbi párja. A rendőrség utána járt az dolgoknak, de miután lefolytatták a nyomozást végül nem emeltek vádat az e-sportolóval szemben.

A Dot Esports beszámolója szerint Hindle-t június 11-én tartóztatták le testis sértés gyanújával, miután volt barátnője a Twitteren tett egy olyan nyilatkozatot, amelyben azzal vádolta, hogy fizikálisan bántalmzta őt. Mint kiderült már áprilisban feljelentést tett a Nagy-Manchesteri Rendőrségnél. Mindössze annyi derült még ki, hogy a vallomás szerint GiG többször a földre kényszerítette ex-barátnőjét, lefogta és kényszerítette a közösülésre, miközben kiabált vele. Természetesen GiG tagadta a vádakat, de emellette mindenben a hatóságok rendelkezésére állt, és azt is megosztotta, hogy bizonyítéka van arra, hogy ebből semmi sem igaz.


Kép forrása: siege.gg

A nyomozás végül áprilistól egészen szeptemberig tartott, majd a hatóság arra jutott, hogy nem találtak semmiféle bizonyítékot, amelyek összhangban lettek volna a lány mondanivalójával. Így a vádemelés elmaradt, és tisztázták a férfi nevét. A GMP szeptember 11-én kiadott nyilatkozata szerint további intézkedések már nem szükségesek, így a korábban előzetesen letartóztatott 21 éves R6 profit szabadon engedték.

Az ügy egésze alatt GiG az Invictus Gaming alkalmazásában állt, és továbbra is a csapat edzője marad.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: siege.gg

Kövess Minket!