Egy héttel a legnagyobb összdíjazású verseny előtt COVID-19 pozitív az egyik Dota 2 csapat

Egy héttel a legnagyobb összdíjazású verseny előtt COVID-19 pozitív az egyik Dota 2 csapat

Ráadásul a romániai adatok is egyre rosszabbak a fertőzéssel kapcsolatban, így egyelőre feszülten várja a világ, hogy mi lesz a The International 10 sorsa ebben az évben.

2020-ban már elhalasztották a koronavírus pandémia miatt a The International (a világ legnagyobb összdíjazású versenysorozata) tizedik kiírását, azonban a Valve ebben az évben bejelentette, hogy megtartják újra a világbajnokságot, méghozzá Romániában. A nyáron még ebben az országban a kimutatások alapján Európában az egyik legjobb volt a helyzet a fertőzés mértékét illetően, mostanra viszont komoly nehézségekkel néz szembe az ország. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a Team Aster három tagja, illetve edzője pozitív teszt eredményt produkált a helyszínen. A csapat épp a bukaresti Athenee Palace Hilto hotelben bootcampelt már, amikor kimutatták náluk a COVID-19-et.

Az esemény kapcsán egyébként hivatalos az elkülönítés, az intézkedések és a fokozott egészégügyi korlátozások október 3-án kezdődnek a TI10-hez használt szállodákban, azonban a versenyzők többsége már korábban megérkezett a városba, hogy alkalmazkodjon az időzónához és megkezdhesse a gyakorlást a versenyre. A kínai együttesek az Athenee Palace Hilton szállodában csoportosultak, van, aki körülbelül egy hónappal a bajnokság előtt érkezik, van, aki utolsó tagjait valamivel később érkezik Romániába vízumproblémák miatt.

Alig egy héttel a TI10 csoportkör kezdete előtt a Team Aster játékosai közül Du "Monet" Peng, Lin "Xxs" Jing és Ye "Borax" Zhibiao, valamint csapatvezetőjük és segédedzőjük, Cheng "Mad" Han pozitív koronavírus tesztet produkált, és sajnos rajtuk kívül a videós stáb személyzete is ebbe a helyzetbe került. A Weibo-oldalukon tett hivatalos bejelentés szerint a csapat most karanténban van. A legnagyobb probléma viszont, hogy mindegyik kínai együttes ebben a hotelben van elszállásolva, és bár az előbb felsorolt nyolc személy közül senkinek nincs semmiféle tünete, mégis fennállhat a veszély, hogy tovább adhatták a fertőzést a többieknek. Egyelőre a Valve nem kommentálta az esetet, és továbbra is úgy tudni, hogy a TI10 menetrendszerint lesz megtartva október 7. és 17. között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: gosugamers.net

Kövess Minket!