Voltak szoros körök, végül a magyar Tekken 7 válogatott játékos nem jutott ki a vb-re

Voltak szoros körök, végül a magyar Tekken 7 válogatott játékos nem jutott ki a vb-re

Pénteken sajnos véget ért a magyar Tekken 7 válogatott játékos számára a világbajnoki selejtező, mutatjuk az eredményeket.

Október elején Magyarország virtuális bunyósa, GenZo is megmutathatta magát újra nemzetközi porondon, a Tekken 7 játékos ugyanis az európai selejtezőben folytathatta küzdelmét a nemzeti válogatón aratott győzelme után. GenZo a 2-es európai térség „C” csoportjában kapott helyett, és itt Izrael, Észak-Macedónia és Lengyelország legjobbjaival kellett szembenéznie. Érdekes tudnivaló a verekedős játékok esetében, hogy mennyire különbözik az online és az offline versenyek minősége. Minőségen itt azt kell érteni, hogy nem tudják ugyanazt a játékstílust és teljesítményt nyújtani a résztvevők a ping, valamint input delay miatt. Az internetes kapcsolat miatt képtelenek olyan kombókat és válaszütéseket adni, melyeket offline körülmények között a konzolok előtt ülve a hálózat gyorsasága miatt képesek lennének. Alapvetően a csopormérkőzések során a nem feltétlenül megszokott BO3-ban döntötték el egymás ellen a játékosok a meccset, és így az alábbi eredmények születtek:

Izrael 2:1 Magyarország

GenZo Nina mellett tette le a voksát, miután már a nemzeti válogatón is nagyon jól ment neki vele a játék, míg ellenfele Kazuyát választotta. Jól is kezdett, hiszen az első kör az övé volt, de az online térben Mr. Expandable karakterével komoly comeback potenciállal rendelkezett, és végül ez be is jött neki, 2:2-t követően csak behúzta az első játszmát az izraeli pofonosztó. Erre válaszul GenZo egy nagyon magabiztos teljesítményt mutatott be, és sikerült kiegyenlítenie a párharc állását 3:1-et követően. A mindent eldöntő játszmában pedig igyekezett a végsőkig harcolni, de a brutális kombók ellen nem volt esélye, és 3:1-re elbukva a szettet, a meccset is elvesztette.

Észak-Macedónia 2:0 Magyarország

Rogue Identity Hwoaranggal vágott neki a virtuális bunyónak, és ez elég jól bevált neki, mert elég komolyan átgázolt a magyar játékoson az első játszmában - 3:0. A visszavágó valamivel jobban kezdődött hazánk számára, sőt itt tartotta is GenZo a lépést ellenfelével, és 2:1-re még el is tudott húzni, viszont a negyedik körben minimális életerővel megoldotta Identity, hogy miként jöjjön vissza a meccsbe és be is tudta fejezni. A lendület tovább tartott és utána be is fejezte a mérkőzést 3:2 után.

Lengyelország 2:0 Magyarország

Frizen Leroy mellett tartott ki, és nem is volt ez véletlen. Bár kapott némi nerfet, de még mindig egy halálos karakter, főleg a lengyel játékos kezében, és ezt most is bebizonyította. Az első játszmát gyakorlatilag gond nélkül hozta 3:0-ával, viszont a második játszmában GenZo nagyon szépen igyekezett tartani a lépést a lengyellel. 2:2-ig rendben ment minden, de az utolsó kört szinte hp veszteség nélkül Frizen hozta és ezzel ő is legyőzte a magyar játékost.

A „C” csoportból végül a lengyel „Frizen” és az izraeli „Mr. Expandable” jutott tovább. Továbbá a 2-es európai térség csoportjait követően Lengyelországnak, Horvátországnak és Szerbiának sikerült kvalifikálnia magát az Izraelben tartandó 13. IeSF világbajnokságra. Az 1-es európai térség még nem végzett, így ezen országok párbajoznak a kijutásért még: Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Málta és Portugália. Közülük a továbbjutásra a legnagyobb esélye Belgiumnak, Hollandiának és Luxemburgnak van. A mérkőzéseket megtekinthetitek felvételről az esport3tv Twitch csatornán:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!