Konyhában kezdték és a trónon végezték - a Team Spirit nyerte a Dota 2 TI10-et

Konyhában kezdték és a trónon végezték - a Team Spirit nyerte a Dota 2 TI10-et

Fejenként körülbelül 1 milliárd Forinttal lettek gazdagabbak a játékosok, de még mindig nem ők keresték a legtöbbet a vb-vel.

2020-ban nagyon szomorúan vette tudomásul a Dota 2-es közösség, hogy a COVID-19 miatt a Valve kénytelen volt elhalasztani a The International 10. kiírását. 2021-ben viszont találtak megoldást, miután Svédország kategórikusan kijelentette, hogy nem szeretnék vendégül látni a mezőny krémjét, így böktek rá a szervezők Romániára. Sokkal boldogabb most sem lett a játékos közösség, de legalább a világbajnokságot tető alá hozták. A Valve fura módon kevés érdeklődést mutatott, hogy egy igazán kiemelkedő eseményt hozzon össze, és bár nem az ő feladatuk volt elsősorban, hiszen a PGL-t bízták meg ezzel, mégis érdekes volt látni mennyire hidegen hagyja a cégóriást, pedig minden évben rekord összeget lapátolt össze a közösség, valamint immáron már a tizedik évét taposta a Dota 2 a megjelenése óta.

A vb-re tényleg összegyűltek a legjobbak, és olyan csapatok vágtak neki a versenynek, mint a PSG.LGD, Team Secret, Virtus.Pro, a kétszeres világbajnok OG, a Evil Geniuses, és még lehetne sorolni a felhozatalt. A legtöbb spiritusz - értitek, de kérlek olvasd tovább, ne tántorítson el a szerző szellemes humora... na jó tényleg befejeztem - mégis a Team Spiritben volt, akik nagyon gagyi körülmények között vágtak neki a tornának. Még felvételt is készítettek róla, hogy mennyire kritikán aluli volt a szállásuk, és a konyhában kellett összezsufolódniuk a csoportmeccsek lejátszásához.

Aztán nekivághattak a csoportmeccseknek, ahol 5 győzelem mellett háromszor szenvedtek vereséget, a ViCi Gaming mellett pont az a két együttes győzte le őket, akikkel később leszámoltak a bajnoki címért folyó harcban. Kettő nullázta őket a Secret és a PSG.LGD is, de ez is belefért, és a legjobb négyben végeztek a B jelű kilencesben, ezért a felső-ágon veselkedhettek neki a rájátszásnak. Itt a a negyeddöntőben az Invictus Gaming túl nagy falatnak bizonyult, a kínai csapat 0:1-ről fordítva küldte az orosz-ukrán mixet az alsó-ágra. A kamu közönség előtt aztán megtáltosodtak, és tőlük zengett az egész aréna, a hangfalak révén legalábbis, de az tény, a srácok nagyon odatették magukat. Elég csak arra gondolni, hogy Yatoro lett az első olyan játékos a The International történetében, aki két Rampaget is elért - egy meccsben -, összesen egyébként háromnál állt meg a torna végére. Az Invictus Gaming ellen hozta ezt össze, miután hazaküldték a Fnaticot (2:0), az OG-t (2:1), és a Virtus.Pro-t (2:1) is. Revansot vettek, és még csak mapot sem buktak a kínai kvintett ellen.

Yatoro nevéhez egy más brutális statisztika is fűződik, 19 hőssel játszott ugyanis a TI10 alatt. További érdekesség, hogy Miposhka például egy Death Note jegyzetet vezetett a verseny alatt. Jó néhány név bekerült a noteszébe, de Yatoro azért egyszer hozzátette, Topsont ne vésse bele, neki mégiscsak van egy gyerkőce. A Death Note-ról tudni érdemes, hogy ez egy Anime, és egy olyan naplóként funkciónál a sorozatban,amely azonnal megöli azokat az embereket, akik neve belekerül.

Az alsó-ági döntőben aztán újabb fordítást mutattak be, ezúttal a Puppey vezette - egyedüliként maradt azok közül, akik minden TI-on ott voltak - Team Secret esett áldozatul a megállíthatatlan Team Spiritnek. A finálében pedig egy újabb revans következett, és bár 2:0-ás vezetésből még majdnem eldobták az aranyérmet, képes volt a PSG.LGD kiegyenlíteni, az utolsó meccsben ízekre szedték keleti ellenfeleiket a Magnus, Bane, Terrorblade, Winter Wyvern és Ember Spirit ötössel. Az első TI után tehát egy újabb CIS (Független Államok Közössége térség) együttes emelhette magasba az Aegis of Champions-t.

A selejtezőkből kijutott csapat egy újabb tündérmesét mutatott be a világnak, és ezzel egy csapásra sokak kedvencévé váltak, a dicsőség mellé pedig egy szép kis díjazás is ütötte a markukat, bár hiába a nagyjából 3.5 millió dolláros nyeremény (fejenként), mégsem ők lettek a TI-ból legtöbb pénzt kereső játékosok. A PSG.LGD átka pedig tovább tart (2018. 2. hely, 2019. 3. hely), és hiába a szinte tökéletes teljesítmény, nem tudtak felülni a világ trónjára 2021-ben sem.

És, hogy az igazi csattanó ki ne maradjon, Miposhkán (2017-ben kijutott a Team Empire csapatával) kívül Yatoro, TORONTOTOKYO, Collapse és Miroslav élete első világbajnokságán vett részt, melyet sikerült is megnyernie.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!