RLCS: Európában és további 3 régióban is ma veszi kezdetét a csoportkör

RLCS: Európában és további 3 régióban is ma veszi kezdetét a csoportkör

Múlt héten Észak-Amerika legjobbjait követhettük, most viszont Európa kerül reflektorfénybe.

2021. október 22-én kezdődik a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az első őszi esemény Európában és további három régióban. Múlt héten Észak-Amerikában a FaZe Clan, Óceániában a Renegades, Délkelet-Ázsiában az Alke, míg a Közel-Keleten a Sandrock Gaming tudott győzelmet elérni. Ezen a hétvégén viszont az öreg kontinens, valamint Dél-Amerika, Északkelet-Ázsia, valamint Közép- és Dél-Afrika legjobbjait követhetjük figyelemmel.

Mennyire sikerül a "visszavágás" a Team BDS-nek?

A jobbnál is jobban alakult a Team BDS sorsa az RLCS X során, ugyanis gyakorlatilag a régió egyeduralkodója volt a francia csapat - a bajnoki címért vívott Championships döntőjében viszont 2-0 (4-0, 4-2) arányú vereséget szenvedtek a Team Vitalitytől. Változatlan felállással vágnak neki ennek az évadnak is, az első regionális esemény pedig jó alkalomnak bizonyulhat a javításra.

Nem lesz azonban könnyű dolguk, ugyanis kifejezetten erős a mezőny: többek között a Team Vitality, a Team Queso, a Vodafone Giants, az SK Gaming, a Fadeawayt tegnap leigazoló Natus Vincere is ott lesz a ma kezdődő csoportkör küzdelmeiben, de érdekes lehet figyelni azt is, hogy a korábbi világbajnokkal felálló Dignitas, a nyári szünet alatt több szép eredményt elérő Evil Geniuses (korábban German Amigos), vagy épp a Guild Esports mire lehet képes a hétvége során.

Az európai 1. őszi regionális esemény résztvevő csapatai és játékosai (forrás: Liquipedia)

Az 1. forduló mindenesetre több izgalmas párosítást tartogat, amely magyar idő szerint péntek 17:00 órakor veszi kezdetét. A teljes menetrend és a párosítások a verseny Liquipedia-oldalán megtekinthetők, a mérkőzéseket pedig a hivatalos RocketLeague Twitch-csatorna közvetíti.

Első megmérettetésére készül két újabb régió, de Dél-Amerika is versenylázban ég

Múlt héten Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet debütált az RLCS körforgásában, ma pedig Északkelet-Ázsia és Közép- és Dél-Afrika teheti meg ugyanezt. Utóbbi olyan szinten perifériáján volt az e-sport életnek, hogy a nyár elején megrendezett Intel World Open volt az első nemzetközi megmérettetés, melyen afrikai csapatok is részt vehettek. Japán csapatot ugyan láthattunk korábban, de az se most volt utoljára: 2019 szeptemberében a Montrealban megrendezett DreamHack Pro Circuiton a 1NE Esports vehetett részt.

Dél-Amerika a 7. szezonban debütált, és már első szezonjukban nem vallottak szégyent, a 8. szezonban ráadásul sikerült is elérnie a régiónak az első, európai csapat ellen elért győzelmét (Lowkey Esport 3 - 1 Veloce Esports). A 9. szezonban viszont a koronavírus-világjárvány miatt törölték az offline döntőt, azóta pedig nem volt lehetőségük más régióban szereplő csapatok ellen pályára lépniük RLCS-mérkőzésen.

Az alábbi oldalakon követhetitek figyelemmel a párosításokat és a mérkőzéseket.

Dél-Amerika

Északkelet-Ázsia

Közép- és Dél-Afrika

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!