Győzelemmel rajtolt a címvédő, elszakadt üldözőitől a WiLD - íme a Hungarian Open 2. fordulójának eredményei

Győzelemmel rajtolt a címvédő, elszakadt üldözőitől a WiLD - íme a Hungarian Open 2. fordulójának eredményei

Kétszer is a döntő meccsen, egyiken ráadásul hosszabbításban tudtak csak dűlőre jutni a csapatok.

A 2. fordulóval folytatódott a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájában az élvonal csoportköre 2021. október 23-án és 24-én. Ezúttal is 8 találkozón követhettük figyelemmel az együtteseket, a csapatok pedig gondoskodtak róla, hogy az izgalom garantált legyen a mérkőzéseiken.

MTK Budapest vs. LvL Up Esport

Szinte egykapuzott az MTK az első másodperctől kezdve, a szívósan védekező és keveset, de pontosan támadó LvL Up Esportot nehezen tudták legyűrni az első meccsen, 2-1 lett a vége. A második meccsen viszont egyre több porszem került a LvL Up védekezésének gépezetébe, ezeket pedig büntette is a fővárosi csapat. A harmadik mérkőzésen végül ugyanazt láthattuk, úgyhogy megérdemelten nyert az MTK.

Végeredmény

MTK Budapest 3 - 0 LvL Up Esport (2-1, 6-3, 7-2)

Future Esports vs. LvL Up Esport

Voltak olyan gondolatok, hogy az előbbi szett amolyan "bemelegítés" is lehetett erre a párharcra, azonban védekezésben hasonló hibákat követett el a LvL Up Esport, ezeket pedig büntette az ellenfél. A második mérkőzéstől kezdve ráadásul már tempóban is ellenfele fölé tudott nőni a Future Esports, és bár a 3. mérkőzésen már szorosabb eredmény született, de nem forgott veszélyben a Future győzelme.

Végeredmény

Future Esports 3 - 0 LvL Up Esport (4-2, 7-0, 2-1)

Spirit Gaming vs. SPÁRTAIAK

A hétvége egyik legjobban várt párosítása hozta is az előzetesen elvártakat, a SPÁRTAIAK viszont olyan formát tudott nyújtani, amellyel az első meccset követően vezetést tudott szerezni összesítésben. A második mérkőzéstől aztán kezdett megemelkedni a Spirit Gaming védekezésében a ki nem kényszerített hibák száma, emiatt pedig bűnhődtek is, már 2-0 arányú hátrányban voltak. A 3. meccsen szépíteni tudtak összesítésben, de a 4. találkozót már nem tudták megnyerni.

Végeredmény

Spirit Gaming 1 - 3 SPÁRTAIAK (1-3, 2-3, 2-0, 1-2)

WiLD MultiGaming vs. Illés Akadémia Spirit

Első győzelméért is küzdött az Illés Spirit az összecsapáson, a WiLD azonban rögtön jelezte, hogy nem szeretne lapot osztani az ellenfélnek. Ugyan egy szép góllal az IAS le tudta tenni a névjegyét az elején, az első mérkőzést így is a rivális nyerte. A másodikon aztán jobban rákapcsolt a WiLD, és kapott gól nélkül sikerült megduplázni összesítésbeli előnyüket. A harmadik találkozón 0-3-ról fel tudott zárkózni még 1 gólos különbségre az Illés, de az egyenlítésre nem maradt erejük.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 3 - 0 Illés Akadémia Spirit (3-1, 5-0, 4-2)

Budapest Five vs. Alcohol Damaged Penguin Squad

A legelső másodperctől kezdve olyan érzése lehetett minden nézőnek, mintha féloldalas lett volna a pálya, a Budapest Five ugyanis elképesztő nyomás alatt tartotta az ADPS kapuját, akik viszont mintha egy betonfalat építettek volna fel a gólvonalra - a címvédő azonban háromszor így is át tudta azt törni. A második mérkőzés aztán gólfesztivált hozott, 13 találatot láthattunk összesen, ebből 9-et a BP5 szerzett. A harmadik meccs végül ugyanakkora gólkülönbséget hozott, ugyanúgy a Budapest Five javára, akik 3-0 arányú győzelemmel kezdték a szezont.

Végeredmény

Budapest Five 3 - 0 Alcohol Damaged Penguin Squad (3-0, 9-4, 6-1)

WiLD MultiGaming vs. Thinking

Második összecsapására készült a WiLD a hétvégén, ezúttal a Thinking volt az ellenfél. Több gyors góllal szerzett vezetést a WiLD, a játékidő végéig pedig már csak előnyük különbsége csökkent, az viszont nem tűnt el. A második meccs már szorosabb védekezést hozott mindkét csapat részéről, a találkozót csak a végén tudta lezárni a WiLD. A harmadik meccsen vissza tudott jönni a párharcba a Thinking és a negyedik is hosszabbításban dőlt csak el - a győztes gólt a WiLD szerezte, akik így a szettet is megnyerték.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 3 - 1 Thinking (7-4, 3-0, 1-4, 4-3 (+1:04))

KmK Esport vs. Team Plague

A forduló leginkább várt összecsapása színvonalában és tempójában is hozta az előzetesen elvártakat, azonban a Team Plague koncentráltabb tudott lenni az első meccsen, így övék lett az előny. A második meccsre viszont össze tudta szedni magát a KmK és ki tudott egyenlíteni - hogy aztán a harmadik mérkőzést szinte nyert helyzetből veszítsék el, a hajrában tudott fordítani a Team Plague. A negyedik összecsapáson újabb KmK Esport-feltámadást láthattunk, jöhetett a döntő meccs, ahol a meccs legelején szerzett találattal a Team Plague győzött, így ők bizonyultak jobbnak a rangadón. Mind az 5 mérkőzésen a győztes csapat csak 1 góllal tudott jobbnak bizonyulni ellenfelénél.

Végeredmény

KmK Esport 2 - 3 Team Plague (3-4, 2-1, 2-3, 2-1, 0-1)

Afterglow Esports vs. Exhelp Gaming

Az előző párharchoz hasonló módon alakult a szett forgatókönyve, oda-vissza hol az egyik csapat nyert meccset, hol a másik: az első találkozón még az Exhelp diadalmaskodott, a második érkezett az Afterglow-egyenlítése. A harmadikon ismét az Exhelp Gaming bizonyult jobbnak, a negyediken viszont szoros ütközetben, a hajrában tudott nyerni az Afterglow. Az ötödik meccsen 2-0-ra is vezetett az Afterglow, ezt ki tudta egyenlíteni az Exhelp Gaming, a rendes játékidőben pedig nem is jutottak dűlőre, így jöhetett a hosszabbítás, amely közel 2 perces ráadást hozott és az Afterglow Esports örülhetett a végén.

Végeredmény

Afterglow Espots 3 - 2 Exhelp Gaming (3-4, 4-2, 2-4, 2-1, 3-2 (+1:47))

A csoportkör 3. fordulója október 30-án és 31-én kerül megrendezésre, a mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

Kövess Minket!