RLCS: Mi történt Európában?! Az Endpoint az első őszi regionális bajnok

RLCS: Mi történt Európában?! Az Endpoint az első őszi regionális bajnok

Már a csoportkör első fordulójától kezdve borult többször a papírforma, ez pedig kitartott egészen a rájátszás döntőjéig is.

2021. október 22-én kezdődött és 24-én ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az őszi első regionális esemény Európában, Dél-Amerikában, Északkelet-Ázsiában és Közép- és Dél-Afrikában. Múlt héten négy régióban már ugyanezen tornákon fény derült az első győztesekre, ezúttal az első mondatban felsorolt további négy kereste bajnokait.

Elsők között kiesett címvédő, 1 éves eltiltásából bajnoki címmel visszatérő játékos

A svájci rendszerű csoportkörnek már az első fordulója hozta a meglepetéseket: a Team BDS (akiktől ezen szezonban is sokan várják, hogy hasonló módon dominálja a kontinensen vívott versenyeket) szűken, 3-2 arányban tudta megverni a Guild Esportsot, nagyobb meglepetés viszont, hogy a Team Vitality és a Dignitas is vereséget szenvedett, előbbi a 00 Nationstől, utóbbi pedig a The Flying Dutchmentől. A Vitality vesszőfutása aztán tovább is folytatódott, második összecsapásán is legyőzőre talált a Vodafone Giants által, a bennmaradásért vívott harmadik párharcán pedig az Evil Geniuses bizonyult jobbnak, így a címvédő csapat győzelem nélkül, 3 vereséggel utolsó helyen zárta a csoportkört. Szintén érdemes még megemlíteni, hogy az Evil Geniuses meg a csoportkör legnagyobb feltámadását mutatta be, első két szettjét ugyan még elvesztette, a folytatásban viszont a Vitality, a Vodafone Giants és a 00 Nations ellen győzelmet elérve viszont ki tudta harcolni a továbbjutást. A csoportkört követően kiesett még többek között a Natus Vincere, az SK Gaming és a Guild Esports is.

A rájátszásban a legjobb 4-be végül a Karmine Corp, az Endpoint CeX, a Dignitas és a Team BDS jutott be, a döntőt pedig végül az Endpoint és a BDS vívhatta meg. A két nyert Best of 7 párharcig tartó ütközetben az első szettben kimaxolták a csapatok a meccsek számát, az Endpoint 1-3-ról fordítva nyert 4-3-ra. A második összecsapás hasonló izgalmakat hozott, ezúttal viszont a BDS-nek kellett egyenlítenie 1-3-ról. A 7. meccs végül közel 3 perces ráadást hozott, amelynek a végén az Endpoint tudta belőni a győzelmet jelentő gólt. Külön érdekessége a történetnek, hogy az Endpoint nyáron igazolt játékosa, a francia Seikoo a teljes RLCS X-et kihagyta eltiltása miatt (amelyet egy nem regisztrált, ráadásul kiskorú játékos nyílt selejtezőkön való szerepeltetése miatt kapta csapattársaival együtt), így stílusosan térhetett vissza a legjobbak közé.

Az európai rájátszás végeredménye (Forrás: Liquipedia)

Többéves kihagyás utáni visszatérés, győzelmet ért el az előző szezon ezüstérmese

Dél-Amerika

Lehetett rá számítani, hogy brazil házicsata lesz az első dél-amerikai regionális eseményen, a legjobb 4-ben kivétel nélkül ezen nemzet játékosai szerepelhettek végül. A döntőben a csoportkört 1 vereséggel záró Noble esports és az addig veretlen FURIA Esports vehetett részt, utóbbi csapat pedig elsöprő győzelmet ért el, 4-1 és 4-0 arányokban bizonyult jobbnak az RLCS X dél-amerikai régiójának ezüstérmese, így győzelemmel indították az új évadot.

Északkelet-Ázsia

Valószínűleg egy olyan rekordot tudhat magának Doomsee, amelyet nem biztos, hogy bárki meg fog valaha dönteni: a brit játékos azzal, hogy kvalifikált és részt is vett az első regionális esemény csoportkörében, 1 812 nappal (közel 5 évvel) legutóbbi szereplése után lépett pályára ismét RLCS-mérkőzésen. Utoljára még az RLCS 2. szezonjában a REUNITED színeiben láthattuk játszani az európai RLCS csoportkörében, akkor 6. helyet érte el csapatával a 8 csapatos ligában. Visszatérését pedig dobogóval tudta zárni, a Hilltop Picnic ugyanis második helyen zárt, a döntőben 4-0 és 4-1 arányokban alulmaradva a Tokyo Verdy Esports csapatával szemben - külön érdekesség, hogy utóbbi gárdában szerepel a freestyle közösségben és a Fortnite e-sportjában is ismert japán játékos, ReaLize is.

Közép- és Dél-Afrika

Érvényesült a papírforma végül az afrikai kontinensen vívott első őszi eseményen, a két dél-afrikai válogatott játékossal felálló Orlando Pirates Exdee nyerte meg az első regionális eseményt, ugyan az elődöntőben rá tudott ijeszteni a Water csapata (4-3 lett a végeredmény) a döntőben viszont az ATK együttesét 4-2 és 4-0 arányokban fektették két vállra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!