RLCS: 4 régióban a hétvégén érnek véget az őszi küzdelmek

RLCS: 4 régióban a hétvégén érnek véget az őszi küzdelmek

4 régióban a 3., egy továbbiban pedig az elmaradt 2. eseményt játsszák le a csapatok a hétvégén.

2021. november 12-én a 3. őszi esemény veszi kezdetét a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában. Ez az utolsó lehetősége a csapatoknak Észak-Amerikában, Óceániában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, hogy kiharcolják a stockholmi Majorön való szereplést. Eközben Közép- és Dél-Afrikában a 2., elmaradt eseményt pótolják be a hétvégén.

Mely 4 csapat csatlakozik az NRG-hez Észak-Amerikából?

Az már a 2. regionális eseményen eldőlt, hogy az NRG Esports biztosan ott lehet a december elején a svédországi Stockholmban megrendezendő Őszi Majorön, így Észak-Amerikában már csak 4 férőhely kiadó. A legjobb helyzetben jelenleg a FaZe Clan (451 pont), a G2 Esports (440 pont), a True Neutralt a napokban leigazoló Complexity Gaming (390 pont), a Spacestation Gaming (390 pont), a Team Envy (390 pont), a Version1 (390 pont) és az XSET (340 pont) állnak, de némi esélye még van a Ghost Gamingnek, a Rogue-nak és a Vibrance-nak, míg inkább matematikai a Charlotte Phoenixnek, és az eUnited-nek. Az már biztos, hogy a Torrent és a Susquehanna Soniqs nem kvalifikálhat, ugyanis egyik csapatnak sem sikerült a kvalifikáció a zárt selejtezőkről.

A listában előrébb említett csapatokon a legjobban egy győzelem segíthetne, de a FaZe Clannak, a G2-nak és a Complexity-nek akár egy elődöntős szereplés is Major-szereplést érhet. Nagyon sokismeretlenes még az egyenlet, a hétvége során ráadásul óráról órára is változhat a helyzet, így érdemes lesz követni a találkozókat a Fall Classic névre elkeresztelt eseményen.

A csoportkör első fordulója magyar idő szerint péntek 19:00 órakor kezdődik, az alábbi párosításokkal:

  • NRG Esports vs. AXLE-R8
  • FaZe Clan vs. Pittsburgh Knights
  • G2 Esports vs. Oxygen Esports
  • Team Envy vs. eUnited
  • Complexity Gaming vs. Charlotte Phoenix
  • Spacestation Gaming vs. Vibrance
  • Version1 vs. Rogue
  • XSET vs. Ghost Gaming

Az észak-amerikai 3. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

Óceánia, Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia továbbjutóira is fény derül; pótol Dél-Afrika

Óceánia

A magyar idő szerint reggel 7 órakor elrajtolt csoportkör véget is ért, és megvan a hétvégi rájátszás 8 továbbjutója. A legjobban a Renegades csapata örülhet: azzal ugyanis, hogy az eddigi mindkét regionális eseményt ők nyerték meg, már a rájátszásbeli szereplésük azt jelenti, hogy biztosan ott lehetnek ők is Stockholmban a Majorön. Óceániából 2 csapat vehet részt az offline tornán, a másik férőhelyért pedig legnagyobb eséllyel a Ground Zero Gaming pályázik, egy ezüstérem biztos kvalifikációt jelent, míg az elődöntő csak abban az esetben, ha a Dire Wolves vagy a R1OT Gaming nem nyeri meg az eseményt.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Cikkünk írásakor is zajlanak még ezen régióban a csoportkör küzdelmei. Elsőként az ANKAA-nak és a Sandrock Gamingnek sikerült a továbbjutás a rájátszásba. Utóbbi csapat vezeti jelenleg a ponttáblázatot, 102 ponttal előzik meg a második helyezett The Ultimates csapatát, így egy elődöntőbe való jutás biztosan Major-szereplést ér a csapatnak. A MENA-régióból egyetlen együttes harcolhatja ki a kvalifikációt, így ádáz küzdelmet láthatunk még itt a hétvége során.

Délkelet-Ázsia

Tekintve, hogy Óceániához képest csak 1-2 órával tér el ezen régió időzónája, így cikkünk megjelenésekor itt is véget ért a csoportkör. Az eddigi két eseményt 1. hellyel záró Alke csapatát leigazolta a leginkább a freestyle-közösségben ismert Pulse a csoportkört megelőzően, a csapat pedig hibátlan mérleggel abszolválta a csoportkört. Ezen régió eltérő lebonyolítással rendelkezik, ugyanis mind Délkelet-, mind pedig Északkelet-Ázsia 2-2 csapattal vehet részt a kelet-ázsiai regionális selejtezőn, innen pedig szintén 1 csapat juthat ki a Majorre. A Pulse a rájátszás eredményeitől függetlenül ezen a regionális selejtezőn biztosan részt vehet, a másik férőhelyért viszont legnagyobb esélyekkel az Azure Esports, a 1NE eSports és a Forst Esports rendelkezik.

Közép- és Dél-Afrika

Ezen régióban a múlt heti áramkimaradás miatt a jelenlegi hétvégén pótolják be a 2. regionális eseményt. A csoportkör (cikkünk megjelenéséhez képest) jelen pillanatban is zajlik, és a rájátszásba elsőként az Orlando Pirates Exdee és a Bravado Gaming jutottak be. Közép- és Dél-Afrika azonban egyetlen csapatot sem küldhet ki Stockholmba, ebben a régióban a pontokat csak a 2022 júliusi világbajnokság pótselejtezőjére (Wildcard Event) gyűjtik, arra ugyanis két csapat kvalifikálhat.

Az alábbi oldalakon követhetitek figyelemmel a mérkőzéseket

Észak-Amerika

Óceánia

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Délkelet-Ázsia

Közép- és Dél-Afrika

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!