RLCS: Botlott az Endpoint, új győztest avatott Európa

RLCS: Botlott az Endpoint, új győztest avatott Európa

A Team BDS nem tudta kihasználni a lehetőséget, a 3. esemény dönt az 5 európai Major-résztvevőről.

2021. november 5-én kezdődött és 7-én tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a 2. őszi regionális esemény Európában, Dél-Amerikában, Északkelet-Ázsiában. Múlt héten Észak-Amerikában az NRG Esports tudott győzni, így jstn-ék jutottak ki elsőként a svédországi, decemberi Majorre.

Ott borult a papírforma Európában, ahol csak tudott

EU: "Szia, kölcsönkérhetem a házi feladatod?"
NA: "Igen, persze, csak változtass rajta egy kicsit, hogy ne legyen feltűnő a hasonlóság."

Poénosan felfogva körülbelül így is össze lehet foglalni, mi történt a 2. európai regionális eseményen, a BMW Rocket League Open megmérettetésén. Az előző eseményen elődöntőig jutó Karmine Corp például három párharcából hármat is elvesztett a csoportkörben, így utolsó helyen zárt. Talán még nagyobb meglepetés, hogy a két héttel ezelőtt győztes Endpoint sem élte túl a csoportkört, a 00 Nation ellen 3-2-re alulmaradva az 5., döntő párharcukat vesztették el. A szintén rájátszásban szereplő csapatok közül még az Evil Geniuses, akik nem tudták megismételni ugyanezen helyezésüket. Első helyen a Misfits Gaming és a Team BDS zárt holtversenyben.

A rájátszás végül a Dignitas nagy napját hozta, akik előbb az SK Gaminget 4-2-re, majd a Team BDS-t tudták 4-1 arányban megverni. Utóbbi csapat pedig azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha megnyerték volna a rájátszást, akkor az NRG-hez hasonlóan ők is biztosan ott lehettek volna Stockholmban az őszi Majorön. Így a 3. esemény dönt mind az 5 európai csapat kilétéről.

A Dignitas ellenfele végül a Team Vitality lett, akiknek az útja a The Flying Dutchmen és a Misfits Gaming csapatain át vezetett. A Dignitas végül a döntőben is nagy arányú, 4-2 4-0 arányú győzelmeket aratott, így új bajnokot avatott Európa, és először ünnepelhetett 1. helyet Joreuz, ApparentlyJack és Scrub Killa.

Az európai rájátszás végeredménye (Forrás: Liquipedia)

A japán bajnok duplázott, míg a brazil a legjobb 4-be se jutott be

Dél-Amerika

Nem tudta "megvédeni" a legutóbbi győzelmét a FURIA Esports, az 1. regionális esemény bajnoka ugyanis a rájátszás negyeddöntőjében alulmaradt a Novus Aevi-vel szemben. Utóbbi csapat egészen a döntőig menetelt, ott viszont a rendre a Dream Conspiracy, és a Noble esports ellen is győzelmet elérő eRa Eternity múlta felül őket 4-2 4-1 arányban. 

Északkelet-Ázsia

Nem volt ellenfele az előző eseményen győztes Tokyo Verdy Esportsnak, az egész hétvégén mindössze 3 párharcon belüli mérkőzést veszített el a csapat, a döntőben 4-0 4-1 arányban a DeToNatort felülmúlva, így duplázott az együttes. Előző döntőbeli ellenfelük, a Hilltop Picnic viszont a negyeddöntőig jutott, ott viszont 4-0-ra kikaptak a Nimmt55 csapatától.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!