RLCS: Győzött Észak-Amerikában és első csapatként jutott ki a Majorre az NRG

RLCS: Győzött Észak-Amerikában és első csapatként jutott ki a Majorre az NRG

Ők az elsők, akiknek sikerült kiharcolni a részvételüket a stockholmi Majorön.

2021. október 29-étől 31-ig tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az őszi második regionális esemény Észak-Amerikában, Óceániában, Délkelet-Ázsiában, és a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Féltávhoz érkezik az őszi szezon a Rocket League világbajnokságán, ez a 4 régió pedig második bajnokát kereste a hétvége során.

Csoportkörben ragadt az előző győztes, nagyobb magasságokba tör a True Neutral

Ha csak azt nézzük meg, mely csapatok jutottak a rájátszásba, akkor az egyetlen különbséget csak a Ghost Gaming jelenti, akik viszont a FaZe Clan "helyett" harcolták ki a legjobb 8-ba jutást. Pedig a FaZe számára nem is indult rosszul a csoportkör, 3-0 arányban nyertek a selejtezőről bejutó RBG Esports ellen, ezt követte viszont a Team Envy ellen egy 3-1 arányú vereség. A Version1 ellen sikerült a javítás 3-1 arányban, de a további 2 körben a True Neutral és a Spacestation Gaming túl nagy falatnak bizonyult és 10. helyen zárva a csoportkört nem sikerült a továbbjutás

Az elődöntő pedig visszavágót hozott, a csoportkörben még a Team Envy nyert 3-2-re az NRG ellen, a "visszavágót" viszont utóbbi csapat abszolválta győztesen 4-3 arányban. A másik ágon a G2 Esports és a True Neutral jutott el idáig - utóbbi csapat immáron másodjára ad csattanós választ a kritikusoknak, akik szerint túl erősnek bizonyul számukra az észak-amerikai régió. A G2 4-1 arányban múlta felül viszont őket, a döntőben pedig az első Best of 7 párharcot is megnyerték 4-3-ra. Innen tudott fordítani az NRG egy 4-0 és egy 4-1 arányú győzelemmel, így míg 2 héttel ezelőtt ezüstéremmel zártak, a második regionális eseményt már bajnoki címmel zárták.

A többi helyezés pedig végül úgy alakult, hogy az NRG matematikailag nem végezhet a 3. eseményt követően a ponttáblázat 5. helyénél lejjebb, és mivel Észak-Amerika 5 csapatot küldhet a Majorre, így jstn, SquishyMuffinz és GarretG az első hármas, amelynek sikerült kiharcolnia a részvételét a december elején Stockholmban megrendezésre kerülő tornán.

Az észak-amerikai rájátszás végeredménye (Forrás: Liquipedia)

Duplázás történt egyaránt Óceániában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten is

Óceánia

Nehezen sikerült a továbbjutás a csoportkörből a Renegades csapatának, az ötödik párharcukon aratott győzelmükkel tudták elérni részvételüket a playoffon. Ott viszont nem volt megállás számukra: a negyeddöntőben 4-0-ra, az elődöntőben 4-1-re nyertek, a döntőben pedig - 2 héttel ezelőtthöz hasonlóan - szintén a Ground Zero Gaming volt az ellenfelük, akik ellen 4-2 4-2 arányban bizonyultak jobbnak, így második alkalommal lett a csapat Óceánia legjobbja.

Délkelet-Ázsia

Az előző eseményen még dominálta a megmérettetést az Alke, most viszont legyőzőre találtak rögtön a csoportkör második fordulójában, a Disconnected Esports múlta felül őket 3-2-re. A csoportkörből való továbbjutás így is sikerült nekik. Az elődöntőben a 1NE eSports 7 mérkőzésig tartó párharcon maradt alul velük szemben, a lendület pedig kitartott a döntőben is: az Azure Esports csapatát kétszer is 4-0-ra fektették két vállra, így a Renegades-hez hasonlóan az Alke is második elsőségét szerezte meg.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

A Sandrock Gaming végül igazolta a papírformát ebben a régióban, a csoportkörben mindhárom párharcukat győzelemmel abszolválták, és a rájátszáson sem találtak legyőzőre. A döntőben a The Ultimates szoros mérkőzéseket tudott velük játszani, de két párharcon dőlt el az 1. hely sorsa: 4-2 4-2 különbségekkel nyerve a Sandrock Gaming is duplázott, ismét ők zártak az élen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!