Valorant célzásfejlesztés, bemelegítési szokások, és amit még tudnod kell a fejlődéshez!

Valorant célzásfejlesztés, bemelegítési szokások, és amit még tudnod kell a fejlődéshez!

Ezekkel az egyszerű kiegészítésekkel sokat fejlődik majd a célzásod.

Nem számít, hogy épp kezdő vagy, vagy profi az FPS játékok világában, mindenkit a célzása fog meghatározni, és olyan szintre juttatni, amit megérdemel. A mozgás, és a célzás a két legfontosabb aspektusa a játéknak, de ahány ember, annyi szokás így mindenki különböző tempóban teszi meg ezeket. A lövéseid, és mozgásod időzítése határoz meg, és ,hogy milyen játékos vált belőled. Az elkötelezett, motivált Valorant kedvelők idejük jó részét töltik The Range-ben, gyakorolva a különböző lövési, mozgási technikákat, helyezkedéseket, és különböző képességhasználatokat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a különböző lövésekkel, és mozgással kapcsolatos elemeket, és igyekszünk útmutatást adni ahhoz, hogy olyan játékossá váljatok ,amilyenek lenni szeretnétek.

A legnépszerűbb és legismertebb célzást gyakorló programok jelenleg az AimLabs és a Kovaaks, amelyek segítségével maximális szinten megismerhetjük az érzékenységünket. Végső soron ezek a célzó edzésprogramok biztosan segítenek abban, hogy kényelmesen, és magabiztosan célozzunk az egérpad bármely szegmenséből. Bár vannak akik ebben nem hisznek, és csicsásnak gondolják, de ezek a gyakorlatok bizonyos mértékig hasznosak lesznek. Azt ne felejtsük el, hogy érdemes inkább olyan módokat gyakorolni, mint a “tracking” vagyis amikor egy lassan mozgó célpontot követünk a célkeresztünkel. Több profi játékos is elmagyarázta ezt, hogy miért. Amikor gyors mozdulatokkal pötyögünk végig a célpontokon, olyankor a “flick shot”-ot gyakoroljuk, ami magának a játéknak igen elenyésző része. A kivégzések zöme abból adódik, hogy szögeket fogunk fejmagasságban tartással, vagy szögeket ellenőrzünk. Ezekben az esetekben, a célkereszt nem mozdul sokat, mert számítunk rá, hogy az ellenfél honnan fog felbukkani, így elég egy kis korrekciót végrehajtanunk az egérrel.

Azt lehet javasolni, hogy a tracking gyakorlásán kívül, használjuk még a micro flick módot. Ebben a módban tudjuk gyakorolni a célkereszt igazítását, mivel itt kicsi, gyors mozdulatokra lesz szükség a célok eltalálásához, és nem kilencven fokban kell forognunk jobbra-balra, fel-le. A macro flick, vagyis a nagy flick shot gyakorlása teljesen szükségtelen, hiszen nem nagyon fordul elő a játékban ilyen szituáció, és ha mégis, ott csak a szerencse segíthet rajtunk. Amennyiben elhatároztuk magunkat, hogy célzó edzéseket tartunk, rutinszerűen alakítsunk ki, egy bevett bemelegítési formát. Tegyük fel, egy órát szánunk a melegítésre, akkor abból csak 30 percet töltsünk az AimLabs, vagy Kovaaks használatával, és a másik 30 percet fordítsuk arra, hogy The Range-ben, aztán Deathmatch-en gyakorlattá is átvisszük a tanultakat. Ha tényleg szánunk időt ezekre, és nem kamuzzuk el, garantáltan sokat fejlődünk majd, viszonylag gyorsan. Ez alatt azt értem, hogy akár ha csak egy héten keresztül ezt minden nap megtesszük, már az is változást fog eredményezni! A rutin kialakításához nézzünk fel youtube-ra, és vizsgáljuk meg pár profi melegítési szokásait. Próbáljunk ki minél többet, és amelyiktől a leginkább komfortosan érezzük magunkat, használjuk azt, vagy válogassunk össze kedvünkre különbözőktől. Ha utóbbi mellett tesszük le a voksunkat, ügyeljünk arra, hogy az összeválogatott feladatok ne csak ugyan azokra a képességeinkre összpontosítsanak.

The Range
A hely, ahol a legtöbb játékos a bemelegítését végzi. Remek lehetőség, hogy formába hozzuk magunkat competitive meccsek előtt, vagy csak egy kicsit finomhangoljuk a célzásunkat. Három különböző technikát ajánlok gyakorolni:

ONE TAP
Javasolt beállítások: Strafe, Eliminate 50 Bots, Infinite Ammo
Kezdjünk neki szépen lassan, ha küszködünk a pontossággal az elején, semmiképpen se siettessük a tempót. Ahogy egyre magabiztosabbá válunk a fejek eltalálásában, úgy növelhetjük a gyorsaságot. Nehezítés gyanánt mozogjunk a lövések között kicsiket oldalirányba, vagy használjuk a counter strafe módszert. Ez segít ráérezni a saját dinamikánkra, hogy mikor érdemes a elereszteni a lövéseinket, vagyis összhangba hozza a mozgást a lövésekkel. (Segíti még a “ ferrari peek”-et is)

BURST
Javasolt beállítások: Strafe, Eliminate 50 Bots, Infinite Ammo
Ennek edzését nem kell túlmisztifikálni. Kettő-három golyókat a tárból kiengedve gyakoroljuk a fejlövéseket. Fontos, hogy a bábukon az “armor”-t kapcsoljuk be. Ez után áttérhetünk, a robotok testének spray-elésére. Mielőtt elérnénk a hét mínusz golyót, szerencsére vízszintesen nem kell korrigálni a célkeresztet. Ennek a gyakorlatnak a lényege, hogy az izmaink megjegyezzék a spray pályáját.

SPRAY TRANSFER
Javasolt beállítások: Strafe, Eliminate 50 Bots, No Infinite Ammo
Fontos a végtelenített lőszer kikapcsolása. A gyakorlás lényege, hogy egy tárból, minél több robotot terítsünk le spray-vel, vagyis folyamatos lövéssel. Vannak szituációk, amikor a spray megszakítása helyett, tovább visszük az új célpontra, ezzel előnyt szerezve. Nagyon egyszerű módon gyakorolható, Phantom, vagy Vandállal is, hogy guggolva, vagy állva tesszük, azt már egyéne válogatja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!