Útmutató a célkeresztünk optimális helyzetben tartásához

Útmutató a célkeresztünk optimális helyzetben tartásához

Merre tartod a célkeresztedet, és mire mutat az, amikor egy bizonyos szöget fogsz? Ezek az egyszerű tárgyak segíteni fognak!

Valorantozás közbe hová pozícionáljátok a célkereszteteket a képernyőn? A hatékonyság érdekében egy bizonyos helyre kell célra tartani, ami a fejmagasság, ám ez magasság korántsem olyan magától értetődő. Nagyobb eséllyel tudunk harcokat nyerni, ha tudjuk, hogy a különböző szögeknél, és területeknél, hol lesz a fejmagasság amit érdemes begyakorolni, viszont a pályákon segítségeket is kapunk ehhez. Előfordult már, hogy elterelődött a figyelmed, és a célkereszted csak úgy sodródott az árral? Sajnos a csukló, vagy a kar, nem olyan gyors, mint a szemünk ezért a gyorsabb reagálás érdekében folyamatosan ezen a pozíción kell maradnunk. Miután ezt az útmutatót végignéztétek, bízom benne, hogy egyre több egyéni hibát fogtok észrevenni játékaitok során, és ezt képesek is lesztek javítani, mert az ellenfeled fejének holléte dönthet arról, hogy gyilkosságot szerzel-e, vagy éppen ellenkezőleg.

Miért is fontos ez?

Valorantban is, mint egyéb más FPS játékokban, itt is vannak sebzési szorzók a test különböző területein. Fej, test/torzó, és láb a három felosztás, mindegyik más más értékekkel bír. Természetesen a fej a legnagyobb értékű, utána a test, és végül a lábak. Ezen belül is, mindegy fegyver, más értékekkel bír, illetve az sem mindegy, hogy milyen távolságból találjuk el az ellenfelet. Például a Phantom sebzési értékei a következőek (15-30 méter) közötti távolságban : Fej:140, Test:35, Láb: 29. Általában a fejlövés, négy testlövés értékének felel meg, ami elég számottevő különbség, és igazán hasznos információ! Egyértelművé válik, hogy a fejen ejtett találat jócskán lerövidíti azt az időt, amely ahhoz kell, hogy megöljünk egy ellenséges ügynököt. A rövidebb idő, kevesebb hibázási lehetőséget is jelent, így ez a biztosabb módszer. Persze, a megfelelő célratartás önmagában még nem jelent gyilkosságokat, de mindenképpen hatalmas előnyhöz juttatja a játékost.
Hol tartsuk a célkeresztet, és mit tartsunk észben?

Dobozok
A Valorant stílusához hozzátartoznak a dobozok, de magasságuk vajon véletlen?

A dobozok teteje mind fejmagasságban vannak, az összes ügynöknek Valorantban, ezzel egy teljesen tiszta iránymutatást ad, merre kell a célzónkat helyezni az adott területen.

Ezeket, és még különböző elsőre nem evidens természeti jelzéseket kell észrevennünk, megtanulnunk, és mélyen az agyunkba vésnünk, hogy mindig jó helyre tartsunk.Nézzétek meg az alábbi példát. A célkeresztem egy vonalban van a balra mellettem lévő doboz tetejével “A Cubby”-nál, amíg “A Lamps”-et fogom Bind pályán. Az ellenfél Sage pontosan belesétál a célkeresztembe “A Short”-on, így nagyon maximum is csak egy picinyke korrekciót kell végrehajtanom ahhoz, hogy eltaláljam a fejét, és kiiktassam.

Falak


Valorantban sok egyéb különböző indikátor, és iránymutató fellelhető, amely a fejmagasságot mutatja, amit már egyszerűbben képesek leszünk észrevenni, ha szétnézünk a pályákon. Ne hagyd, hogy leessen a célkereszted, tartsd fejben ezeket a jelzéseket, és használd!
Pár pályán, mint mondjuk Ascent-en, vannak ilyen félig festett falak, amik azért lettek létrehozva, hogy segítsék a célzásodat, a dobozokkal, és egyéb különböző tereptárgyakkal egyetemben, amiből meg is mutatok néhányat! Legyünk nyitottak, és járjunk nyitott szemmel a pályákon!

Ascent  A MainAscent A Main-ről A Lobby-raÉrdemes bemenni Custom game-be, és felfedezni a pályákat. Igyekezzünk vizsgálni olyan speciális helyeket, ahol sokszor harcban találjuk magunkat, és segítségünkre lehet egy “fejmagasság jelző”. Az alábbiakban mutatok párat, hogy értsétek pontosan miről is van szó, és ti is képesek legyetek többet észrevenni. Ide bármikor visszatérhettek felfrissíteni a tudást, vagy ha inspirációra vágytok. Garantáltan hasznotokra fog válni!

Ascent B AlleyAscent B Door switch

Bind

Az első képen Bind-on vagyunk “A Bath” előtt. Az ajtó jobb oldalán felfedezhető egy sárgás tábla, amelynek alsó része pont a fejmagasságnál helyezkedik el. Ezt kihasználva tudjuk bemérni a célunkat. Ezek a véletlennek gondolt elhelyezésű tárgyak koránt sem véletlenek, azért vannak itt, hogy segítsenek. Egy egy graffiti, vagy tábla a falon hatalmas segítség lehet. A következő képnél a fa kerítés alja mutatja meg a számunkra szükséges fejmagasságot, míg a legalsó képnél a félig festett fal helyzete.

Fracture

Itt a poszterek segítenek nagyon sokat, mint az a képeken is látszik. Az elsőnél a poszter narancssárga része mutat utat, míg az “ A Linknél” lévő hasonló témájú kép alja segít. A harmadik részen “B Link”-ről nézünk ki “B Main”-re ahol megint a falfestés mutatja meg, hogy az ellenfél hol fog betörni, és dugja elő a fejét. Az utolsó elem pedig a falon lévő fémnek a vége, amely pontos jelzést ad arról a játékosról, aki megpróbálja felszedni a mellette lévő Orb-ot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!