Féltávhoz érkezett a K&H MN3B Hungarian Open csoportköre

A 3. forduló is elhozott egy olyan összecsapást, ahol az utolsó mérkőzés hosszabbításban jutottak dűlőre a csapatok.

Féltávhoz érkezett a 3. fordulót övetően a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligája. 2021. október 30-án és 31-én 3, illetve 4 mérkőzésen követhettük figyelemmel hazánk legjobb csapatait, a mérkőzések pedig nem spóroltak az izgalmakkal.

Afterglow Esports vs. KmK Esport

Az elejétől kezdve koncentráltnak tűntek a csapatok, a rendes játékidőben nem is tudtak dűlőre jutni a felek, így jöhetett rögtön az első meccsen a hosszabbítás, amelynek a végén a KmK örülhetett. Ez talán megzavarta az Afterglow csapatát, ugyanis futószalagon érkeztek a KmK Esport góljai a 2. mérkőzésen, kiütéses győzelem lett a vége. A harmadik meccsre össze tudta szedni a játékát az Afterglow, de a KmK lendületét nem tudták már megállítani.

Végeredmény

Afterglow Esports 0 - 3 KmK Esport (1-2 (+1:11), 0-8, 1-2)

MTK Budapest vs. Exhelp Gaming

Beszorította kapuja elé az Exhelpet az MTK, azonban az ellenfél kontrái zavarba tudták hozni a védelmüket. Ez a második mérkőzésen ütközött ki jobban, mikor 3-0-ra is vezetett az Exhelp, viszont innen is tudott fordítani az MTK. A harmadik mérkőzésen végül hamar több gólos előnybe került az előző szezon ezüstérmese, ez pedig elégnek is bizonyult a győzelemhez.

Végeredmény

MTK Budapest 3 - 0 Exhelp Gaming (6-2, 4-3, 4-1)

Future Esports vs. KmK Esport

A forduló rangadója hozta is a színvonalat, amire lehetett számítani. A KmK Esport szervezett védelemmel és pontos kontrákkal próbált operálni, amely az első mérkőzésen még nem működött teljesen jól, de a második és harmadik találkozón már sikerült nyerniük. A negyedik mérkőzésen sikerült a Future Esportsnak az egyenlítés, jöhetett a döntő találkozó. Egyik csapat sem mert a kelleténél többet kockáztatni, a rendes játékidőben nem is született gól, úgyhogy jöhetett a hosszabbítás, amelyben a KmK Esport tudott betalálni.

Végeredmény

Future Esports 2 - 3 KmK Esport (3-1, 1-2 (+0:40), 0-2, 2-1, 0-1 (+1:00))

Scoopididup vs. Spirit Gaming

Idegesnek tűnt a Spirit Gaming az első mérkőzésen, az összeszedetten játszó Scoopididup ezt ki is tudta használni és megnyerte az első mérkőzést. A második találkozótól kezdve viszont egyre több ki nem kényszerített hibával játszott a csapat, ezeket pedig büntette a Spirit Gaming. A fordulópont a harmadik mérkőzés lehetett, mikor egy maratoni ráadást követően nyert a Spirit Gaming. A negyedik mérkőzésen pedig ugyan vezetett a Scoopididup, a vége így is vereség lett számukra.

Végeredmény

Scoopididup 1 - 3 Spirit Gaming (2-1, 1-3, 2-3 (+3:39), 2-3)

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. Thinking

Erősen kezdett a Thinking az első mérkőzésen, a helyenként lyukas ADPS-védelmet többször is át tudták játszani, a nagy különbséget pedig nem tudta eltünteni a játékidő végéig az ADPS. A második meccsen jóval szorosabban tudtak védekezni a pingvinek, a meccs egyetlen gólját is ők lőtték egy gyors kontrából. Ez a védekezés azonban az első meccset idézte a harmadik és a negyedik találkozón is, a Thinking így megérdemelten nyerte meg a szettet.

Végeredmény

Alcohol Damaged Penguin Squad 1 - 3 Thinking (2-4, 1-0, 2-4, 0-3)

DVTK Vikingek vs. LvL Up Esport

Mind a négy összecsapásra jellemző volt, hogy kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, a játék inkább a pálya középső részén folyt. Így is a LvL Up Esport tudott többször betalálni az első két mérkőzésen, mint ellenfele, így már 2-0-ra vezettek összesítésben. A harmadik mérkőzésen bátrabban játszott a DVTK és sikerült is a szépítés, a negyedik összecsapáson viszont már nem találták az ellenszert a LvL Up játékára.

Végeredmény

DVTK Vikingek 1 - 3 LvL Up Esport (1-2, 0-3, 4-3, 0-3)

Scoopididup vs. Budapest Five

Lehetett rá számítani, hogy kicsit sem lesz könnyű dolga a Scoopididupnak a címvédő ellen, és bár igyekeztek lehetőségeikhez mérten a legjobban játszani, a BP5 ezt egyáltalán nem szerette volna hagyni. Az első találkozón ugyan semmi veszélyt nem tudott jelenteni a Scoopididup a Budapest Five kapujára, a második mérkőzésen viszont többször is bravúrral védett valamelyik BP5-játékos, a szettgyőzelmük azonban nem forgott veszélyben.

Végeredmény

Scoopididup 0 - 3 Budapest Five (0-7, 0-4, 0-6)

A csoportkör 4. fordulója november 6-án és 7-én kerül megrendezésre, a mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!