A 6. fordulóval, ezen a hétvégén ér véget a Hungarian Open csoportköre, mutatjuk a párosításokat

A 6. fordulóval, ezen a hétvégén ér véget a Hungarian Open csoportköre, mutatjuk a párosításokat

13 találkozóval zárul az alapszakasz a hétvégén.

Zárófordulójához érkezett a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League Ligájának csoportköre. A 6., utolsó hétvégén utolsó lehetségüket használnák ki a csapatok, hogy még javítsanak a tabellán elfoglalt helyezésükön, azonban ez ügyben más-más esélyekkel indulnak.

Mely csapatokkal találkozhatunk a rájátszásban?

Mindkét csoportban az 1. helyen záró csapatok automatikusan továbbjutnak a Négyes Döntőbe, míg a 2-4. helyezettek a rájátszáson vehetnek részt.

A csoport

Kevés a matematikai esélye annak, hogy ezen csoport élén ne az MTK Budapest zárjon: mindössze egyetlen 5 perces mérkőzést kell megnyerniük a legalább 3, legfeljebb 5 találkozóból, hogy a 2. helyen álló Future Esports még egy szettgyőzelemmel se tudja őket utolérni. Utóbbi csapatnak viszont arra is figyelnie kell, hogy ha esetleg mégis alulmarad, azt szűk arányban tegye meg, ha ugyanis 3-0-s különbséggel veszítenek, akkor a 2. helyüket is elveszíthetik és az a KmK Esport mancsaiba száll át. Utóbbi csapat a legalább 3. helyét bebiztosította a múlt heti győzelmével.

A 4., még rájátszást érő pozícióért azonban óriási küzdelem várható. A Team Plague és az Afterglow Esports közötti rangadó dönthet nagy valószínűséggel erről, de még az is előfordulhat, hogy a vesztes csapat örülhet a végelszámolásnál, ugyanis míg a Plague-nek az eddig nyeretlen DVTK Vikingek ellen kell még pályára lépnie, addig az Afterglow-nak a LvL Up Esport ellen lesz jelenése. Utóbbi csapatnak inkább már csak matematikai esélye van a 4. helyre, a győzelem mellett ugyanis szurkolniuk kell a diósgyőri csapatnak, illetve az Afterglow-nak is a Team Plague ellenében - és még így se biztos, hogy ez elég a playoffhoz.

B csoport

Az már az előző hétvégén eldőlt, hogy a B csoport élén a Budapest Five zárt, míg a WiLD MultiGaming a 2. helyen, az egymás elleni összecsapásuk inkább presztízsértékkel bír így már. A 3. helyezett SPÁRTAIAK csapata ugyan matematikailag még lecsúszhat a playoffról, de egy, a Scoopididup ellen elszenvedett vereség esetén se biztos, hogy lejjebb csúsznának a tabellán.

Talán még ádázabb küzdelem várható a 4. helyért ebben a nyolcasban, mint az A jelűben, ugyanis a 4-7. helyen álló csapatokkal is találkozhatunk még a Négyes Döntőért vívott extra küzdelem során. Tovább növeli az izgalmakat, hogy több csapat is pont riválisával szemben fog pályára lépni a hétvégén, így a Thinking, a Spirit Gaming, az Alcohol Damaged Penguin Squad és a Scoopididup a másikkal szemben közvetlenül tehet meg egy-egy újabb fontos lépést: ezen csapatok közül csak a Thinking vs. ADPS (3-1), illetve Spirit Gaming vs. Scoopididup (3-1) összecsapások kerültek megrendezésre korábban, a többi lehetséges párosítás viszont az utolsó hétvégére maradt.

Kik lesznek a kiesők, kiknek kell osztályozózni?

Mindkét csoportban az 5. helyen záró csapatok automatikusan bennmaradnak a tavaszi szezonban, a 6-7. helyezettek osztályozón vesznek részt a másodosztály legjobb csapataival együtt, míg a 8., utolsó helyen záró csapatok automatikusan kiesnek.

A csoport

Bár előrefelé tekint az Afterglow Esport és a LvL Up Esport, nem árt hátrafelé is nézniük a tabellán, ugyanis a csapatok fej-fej mellett állnak az 5-6. helyen, ez a két együttes ráadásul egymás ellen is játszik a hétvégén. Rosszabb helyzetben a LvL Up van, ha ugyanis ők maradnak alul, úgy biztossá válik számukra az osztályozó. Ha viszont az Afterglow veszí, úgy ők viszont még tudnak javítani a Team Plague ellen.

Egymás ellen szerezné meg első győzelmét a DVTK Vikingek és az Exhelp Gaming, a siker pedig az egyenes ági kiesés elkerülését is jelentheti. Itt is inkább az Exhelp van rosszabb helyzetben, ha viszont nagyobb arányban nyernek, akkor a DVTK Team Plague elleni összecsapása akár tét nélkülivé is válhat.

B csoport

Eddig mutatott játékuk alapján talán nincs fenyegetve a Thinking és a Spirit Gaming, ha a rájátszásért vívott összecsapásaikat rendre elveszítik, könnyen az osztályozón találhatják magukat.

Nagyobb félnivalója inkább az Alcohol Damaged Penguin Squadnak, a Scoopididupnak és az Illés Akadémia Spiritnek van, utóbbi két csapat ráadásul egyaránt nyeretlen még a szezonban. Az IAS pedig azért van jóval nehezebb helyzetben, mint a Scoopididup, mert utóbbi kettővel kevesebb összecsapást játszott le eddig, az egymás elleni párharcuk viszont könnyen eldöntheti a 8. hely sorsát.

Menetrend

Szombat - november 20.

  • 16:30 Illés Akadémia Spirit vs. Scoopididup
  • 17:15 Thinking vs. Scoopididup
  • 18:00 Thinking vs. Spirit Gaming
  • 18:45 Team Plague vs. Afterglow
  • 19:30 SPÁRTAIAK vs. Scoopididup
  • 20:15 MTK Budapest vs. Future Esports

Vasárnap - november 21.

  • 16:30 Exhelp Gaming vs. DVTK Vikingek
  • 17:15 Scoopididup vs. Alcohol Damaged Penguin Squad
  • 18:00 Thinking vs. Illés Akadémia Spirit
  • 18:45 Spirit Gaming vs. Alcohol Damaged Penguin Squad
  • 19:30 Team Plague vs. DVTK Vikingek
  • 20:15 Budapest Five vs. WiLD MultiGaming
  • 21:00 LvL Up Esport vs. Afterglow Esports

A mérkőzéseket élőben a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követhetitek figyelemmel, ne maradjatok le a küzdelmekről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!