Kimaxolták a mérkőzések számát a csapatok a Hungarian Open csoportkörének zárófordulójában

Többször is a legizgalmasabb körülmények között dőlt el, melyik csapat hányadik helyen zár, a címvédő is elvesztette veretlenségét.

November 20-án és 21-én ért véget a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájának 1. osztályában a csoportköre. Összesen 13 szetten követhettük figyelemmel a csapatokat, és több ízben is az utolsó pillanatokig kétesélyes viadalt láthattunk az egyes helyezésekért, a rájátszásért, illetve a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

szombati közvetítést ezen a linken, a vasárnapit pedig itt tudjátok visszanézni.

Illés Akadémia Spirit vs. Scoopididup

Koncentráltabbnak tűnt az IAS az első meccsen, a Scoopididup nehezen találta a jó formáját. Az első két meccs így az Illés Spirité lett, a folytatásban viszont a Scoopididup rátalált arra a játékra, ami kellett volna az elejétől kezdve. Ez teljes egészében mégse lett elég, mert bár 0-2-ről ki tudtak egyenlíteni és döntő meccsig húzni a szettet, az 5. találkozót ellenben már elvesztették.

Végeredmény

Illés Akadémia Spirit 3 - 2 Scoopididup (4-2, 3-2 (+0:16), 1-2, 1-2, 3-1)

Thinking vs. Scoopididup

Az iménti vereség nem látszódott a Scoopididup játékán, a Thinking viszont szinte azonnal "jelezte" is, hogy nem szeretnének lapot osztani ellenfelüknek. Rendre csak az ő támadásaik tudtak góllal befejeződni, és először csak a 3. találkozón kapitulált a védelmük - ez is volt az utolsó ilyen alkalom, és ötször sikerült ráadásul felelni rá, így megérdemelten nyert a csapat 3-0-ra.

Végeredmény

Thinking 3 - 0 Scoopididup (3-0, 4-0, 5-1)

Thinking vs. Spirit Gaming

Nagy próbatétel előtt állt mindkét csapat, ugyanis a győztes biztosan továbbjut a rájátszásba, a vesztes pedig lemarad róla. A Scoopididup elleni lendületét meg tudta őrizni az 1. meccsen a Thinking, a 2. találkozótól kezdve viszont rákapcsolt a Spirit Gaming és fordítottak összesítésben. A 4. mérkőzésen tudott váltani a Thinking és előbb egyenlítettek, majd végül 5. mérkőzés hosszabbításában be is lőtték a győztes gólt, így a Thinking jutott be a rájátszásba, ez az eredmény pedig a SPÁRTAIAK továbbjutását is jelentette egyben.

Végeredmény

Thinking 3 - 2 Spirit Gaming (3-1, 2-3, 0-5, 2-1, 3-2 (+0:37))

Team Plague vs. Afterglow Esports

Ugyanaz volt a tét ezen összecsapáson is, mint az iménti Thinking vs. Spirit Gaming találkozón, csak ezúttal az A csoport 4. helyéért zajlott a küzdelem. A Plague jobban kezdett, és megnyerte az 1. meccset, az Afterglow azonban fel tudott innen állni és fordított összesítésben. A negyedik meccsen ellenben már a Team Plague akarata érvényesült, az 5.-en pedig sokáig tartotta magát a döntetlen, de a hajrához közeledve a Team Plague maga javára alakította az állást, így ők is ott lehetnek a playoffon.

Végeredmény

Team Plague 3 - 2 Afterglow Esports (4-1, 2-3, 1-2, 3-1, 4-1)

SPÁRTAIAK vs. Scoopididup

Bár a SPÁRTAIAK csapatának biztossá vált a rájátszás, a 3. helyükért ugyanúgy meg kellett még küzdeniük. Ehhez képest jóval jobban kezdett a Scoopididup, az első meccs az övék is lett, a másodikon ellenben jött is az egyenlítés a SPÁRTAIAK részéről. A harmadik találkozón sok hibával játszott a SPÁRTAIAK csapata, a Scoopididup viszont nem tudta ezeket kihasználni, és végül alul is maradt a kiesés elől menekülő gárda. A negyedik találkozón úgy tűnt, ismét 5. meccs dönt, de a hajrában fordított és nyert a SPÁRTAIAK csapata.

Végeredmény

SPÁRTAIAK 3 - 1 Scoopididup (1-4, 3-0, 2-1 (+3:43), 2-1)

MTK Budapest vs. Future Esports

Az A csoport rangadóján a Future indított jobban az 1. meccs elején, de a végén fordított az MTK. Ezt követően kialakult egy sorminta, akárhányszor a Future nyert egy meccset, rögtön rá érkezett az MTK válasza. Így jutottunk el az 5. meccsig egy magas színvonalú találkozón, ahol végül nem is bírtak gólt lőni a csapatok a rendes játékidőben, a hosszabbításban viszont végül a Future Esports tudott betalálni. Veresége ellenére az MTK Budapest így is megnyerte az A csoportot, és a Future Esports lett a második.

Végeredmény

MTK Budapest 2 - 3 Future Esports (3-2, 1-3, 5-3, 1-3, 0-1 (+1:39))

Scoopididup vs. Alcohol Damaged Penguin Squad

Immáron a kiesés közvetlen elkerüléséért játszott a Scoopididup, de rémálomszerűen indult számukra az első két mérkőzés, előbbin nagy arányban, utóbbin pedig szűk különbséggel szenvedtek vereséget. A harmadik találkozón meg kellett izzadniuk a szépítésért és a negyediken közel is álltak az egyenlítéshez, a hajrában azonban hibáikat kihasználta az ADPS és így a B csoport kiesője a Scoopididup lett.

Végeredmény

Scoopididup 1 - 3 Alcohol Damaged Penguin Squad (3-7, 1-2, 2-1 (+3:33), 2-3 (+0:20))

Exhelp Gaming vs. DVTK Vikingek

Egyszerű volt a képlet: amelyik csapat veszít, az búcsúzik az 1. osztálytól. Talán jobban koncentrált az Exhelp az elején, az első két találkozón egyaránt ők tudtak többször betalálni. A győzelem kapujában aztán megtorpant a csapat, ezt pedig jól használta ki a DVTK: előbb szépítettek, majd érkezett az egyenlítés is. Az 5. meccsen is a diósgyőriek szereztek vezetést, de az Exhelp fordított, előnyét pedig meg tudták tartani a végéig. Az Exhelp osztályozózik így, a DVTK pedig kiesett.

Végeredmény

Exhelp Gaming 3 - 2 DVTK Vikingek (3-2, 3-1, 2-4, 0-2, 3-2)

Thinking vs. Illés Akadémia Spirit

A Thinkingnek a saját kezében volt a sorsa, hogy megszerezze a 3. helyet a csoportban, az 1. meccsen viszont nehezen kezdett - bár csak 1 gólt tudtak rúgni, az IAS minden támadását ki tudták védekezni. A 2. találkozótól kezdve aztán nagyobb lett a gólkülönbség a hátralévő találkozókon, rendre a Thinking javára, akik egy 3-0 arányú győzelemmel szerezték meg a B csoport 3. helyét, készülhetnek a playoffra.

Végeredmény

Thinking 3 - 0 Illés Akadémia Spirit (1-0, 6-1, 5-0)

Spirit Gaming vs. Alcohol Damaged Penguin Squad

A B csoport 5. helye volt így már csak a tét a két csapat között, az viszont így is jobb forgatókönyv, mint hogy a kiesés ellen osztályozót kelljen játszani. Ezt jobban tudta tudatosítani magában az első pillanattól kezdve a Spirit Gaming, amely előbb szűk különbséggel, majd nagy arányban tudott nyerni az ADPS ellen. A harmadik találkozón aztán kétszer is vezetést tudtak szerezni a pingvinek, a végén mégis a Spirit örülhetett: 3-0 lett a Bo5 összesített vége.

Végeredmény

Spirit Gaming 3 - 0 (2-1, 4-0, 3-2)

Team Plague vs. DVTK Vikingek

Bár a többi eredmény miatt tét nélkülivé vált a mérkőzés, mind a két csapat tudása legjavát nyújtotta: a DVTK győzelemmel szeretett volna búcsúzni az élvonaltól, a Team Plague pedig egy sikerrel hangolni a rájátszásra. Az 1. meccset a DVTK nyerte meg, a következőtől kezdve viszont már a Team Plague is jobban bele tudott szólni a különbségbe, és innentől kezdve már csak az ő nevüket mondhattuk ki, mint az aktuális 5 perces mérkőzés győztes csapata.

Végeredmény

Team Plague 3 - 1 DVTK Vikingek (0-3, 2-1 (+0:51), 3-1, 4-3)

Budapest Five vs. WiLD MultiGaming

A B csoport rangadója brutális BP5 dominanciával indult, a WiLD azonban állta a sarat és az 1. meccs végén meg is lőtte a győztes találatot. Innen rákapcsolt a Budapest Five és előbb egyenlített, majd fordított a szettben. A negyedik találkozón is ők lőtték az első gólt, az ellenfél azonban erre háromszor válaszolt, jöhetett az 5. meccs. A rendes játékidő nem hozott végül gólt, hosszabbításban kellett dűlőre jutni, melyben a WiLD talált be, így a címvédő is elveszítette (utolsó csapatként) a szezonbeli veretlenségét, ám így is megtartotta csoportelsőségét.

Végeredmény

Budapest Five 3 - 2 WiLD MultiGaming (0-1, 3-1, 4-2, 2-3, 0-1 (+0:25))

LvL Up Esport vs. Afterglow Esports

A csoportkör zárómeccse végül arról kellett, hogy döntsön, melyik csapat marad bent biztosan, és melyiknek kell játszania még a bennmaradásért. Az első meccs a LvL Up Esporté lett, innen viszont fordított az Afterglow. Lendületben is voltak az újabb győzelemért, a LvL Up viszont egy 4-0 arányú győzelemmel válaszolt erre, az 5. meccsen pedig végül hosszabbításig ment a szett. Mindössze 4 másodperc játék után a győztes gól is a LvL Up Esporté lett, így az Afterglow végzett 6. helyen, vár rájuk az osztályozó.

Végeredmény

LvL Up Esport 3-2 Afterglow Esports (3-2, 1-2 (+0:21), 0-1 (+0:28), 4-0, 2-1 (+0:04))

A csoportkör végeredménye

November 27-én és 28-án a bajnokság a rájátszással folytatódik tovább. A mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!