RLCS: Véget ért az őszi szezon, véglegessé vált a Major mezőnye

RLCS: Véget ért az őszi szezon, véglegessé vált a Major mezőnye

Lejátszották az utolsó regionális eseményeket is, és az ázsiai pótselejtező győztesével vált teljessé a mezőny.

2021. november 19-étől 21-ig tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a 3., egyben utolsó regionális esemény Európában, Dél-Amerikában és Északkelet-Ázsiában. Míg előbbi két régió közvetlenül is delegálhatott csapatokat a december elején megrendezésre kerülő Majorre, addig az ázsiai régióból csak egy csapat juthatott tovább, ezért pedig 4 csapat volt versenyben.

Duplázás Európában, szoros végeredmény a ponttáblázaton

Előzetesen több csapat sem maradt el sokkal az 5., még Major-kvalifikációt érő helytől a pontokat illetően, a 11. helyezett Williams Resolve is csak 80 pontos hátrányban volt az ötödik SMPR Esportshoz képest. Ennek megfelelően már az első fordulók hozták is az izgalmakat. Ráadásul ezen az eseményen is előfordult, hogy egy, a ponttáblázat élén álló csapat győzelem nélkül búcsúzik a csoportkörtől, ez most az akkor 3. helyen álló Misfits Gaminggel esett meg, így biztossá vált, hogy hiába az előző két jó eredmény, nem sikerült bejutniuk a legjobb 5-be.

A rájátszásba való továbbjutásával elsőként a Dignitas, a Team BDS és az Endpoint biztosította részvételét a Majorön. Később hozzájuk a döntőig menetelő SMPR Esports csatlakozott, míg bár a Vitality már a negyeddöntőben legyőzőre talált, a többi eredmény számukra kedvező alakulása miatt velük vált teljessé az európai résztvevők névsora.

Ami pedig a rájátszást illeti, a SMPR Esports ellenfele végül az Endpoint CeX lett, míg előbbi együttes az Evil Geniusest és a Team BDS-t múlta felül, addig az Endpoint útja a Karmine Corpon és a Dignitason át vezetett. A döntőben is nagy csatát vívott a két csapat, amelyen végül az Endpoint 4-2 4-3 arányban diadalmaskodott, így második győzelmét szerezte meg a RelatingWave - Metsanauris - Seikoo hármas és így a legtöbb pontot gyűjtő európai csapatként utazhatnak Svédországba.

Az európai rájátszás végeredménye (Forrás: Liquipedia)

Kvalifikáltak a dél-amerikai listavezetők, japán csapattal vált teljessé a mezőny

Dél-Amerika

A csoportkört megelőzően az eRa Eternity és a FURIA Esports állt a dél-amerikai ponttáblázat első és második helyein, de árnyékként követte őket a Noble Esports. Azzal, hogy a Noble felülmúlta a FURIA-t a csoportkörben, illetve az eRa Eternity a rájátszás első körében vereséget szenvedett, már-már azt sejtette, hogy előbbi két csapat közül valamelyik lemarad a Majorről. Végül a FURIA "tett" egy szívességet az eRa Eternity-nek azzal, hogy előbb visszavágott a Noble-nek az elődöntőben, majd megnyerte a döntőt is, mert így ez a két csapat vehet részt a stockholmi tornán.

Északkelet-Ázsia

Nehéz helyzetben találta magát a csoportkört megelőzően második helyen álló Hilltop Picnic a negyeddöntőben, az addig ugyanis megállíthatatlannak tűnő Tokyo Verdy Esportson kellett volna átverekedniük magukat a Major-kvalifikációért - ez végül nem is sikerült a Tokyo Verdy végül magabiztosan zárta az 1. helyen a tornát és ezzel harmadik győzelmét szerezte meg. Ráadásul a csapat a délkelet-ázsiai régióból érkező két másik, illetve még egy északkelet-ázsiai csapat ellen is szerepelhetett az ázsiai pótselejtezőn, amelyen végül ugyanúgy az élen zártak, így a Tokyo Verdy Esports-szal vált teljessé a Major mezőnye.

Kik fognak szerepelni a Majorön?

Az RLCS 2021-22: Őszi Major december 8-ától 12-ig tart és Stockholmban kerül megrendezésre, zárt kapuk mögött. A versenyen 16 csapat vesz részt, akik először egy svájci rendszerű csoportkörben küzdenek meg, innen pedig 8 csapat juthat tovább az egyenes kieséses rendszerű rájátszásba. A Majorön az alábbi csapatok fognak részt venni.

Észak-Amerika

  • NRG Esports
  • G2 Esports
  • FaZe Clan
  • Team Envy
  • Complexity Gaming

Európa

  • Endpoint
  • Dignitas
  • Team BDS
  • SMPR Esports
  • Team Vitality

Óceánia

  • Ground Zero Gaming
  • Renegades

Dél-Amerika

  • FURIA Esports
  • eRa Eternity

Ázsia

  • Tokyo Verdy Esports

Közel-Kelet és Észak-Afrika

  • Sandrock Gaming

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!