A hétvégén kerül megrendezésre Hungarian Open rájátszása - íme a párosítások és a menetrend

A hétvégén kerül megrendezésre Hungarian Open rájátszása - íme a párosítások és a menetrend

Fény derül arra, hogy mely 4 csapat marad talpon az élvonalban a bajnoki címért folyó küzdelemben; egyúttal az is kiderül a hétvégén, kik lesznek a másodosztály első két feljutó csapata.

6 (az alsóházban 7) fordulónyi ádáz küzdelmet követően véget ért a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League Ligájának csoportköre. Az MTK Budapest és a Budapest Five saját csoportjának győzteseként már kvalifikálta magát a Négyes Döntőre, 2 további férőhely viszont továbbra is kiadó a Final Four mezőnyében. Egyúttal a DVTK Vikingek és a Scoopididup búcsúzott az élvonaltól azzal, hogy csoportjuk 8-8. helyein zártak, így helyük jelenleg szabad a másodosztály legjobbjai számára.

6 csapat az első osztályból - csak 2 örülhet a végén

November 27-én szombaton az A és B csoport 2., 3., és 4. helyein záró csapatok a rájátszáson csatlakozhatnak a Négyes Döntő mezőnyéhez, közülük azonban 4-nek véget ér a szereplés a liga küzdelmeiben. A rájátszás egy speciális vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, ahol a csoportok 2. helyezett csapatai a győztes ágon indulnak, míg a 3. és 4. helyen záró együtteseknek a vesztes ágról kell rajtolniuk. Utóbbiaknál a csapatok "keresztben" kapnak ellenfelet, azaz az egyik csoport 3. helyezettje a másik nyolcas negyedikjével fog megmérkőzni.

Az alábbi ágrajzzal és menetrenddel kerül tehát lebonyolításra a Best of 7 formátumú szettekből álló playoff:

1. osztály rájátszás - menetrend

A rájátszásról a győztes és vesztes ági döntők győztesei kvalifikálnak a Négyes Döntőre.

Időpont: november 27. (szombat)

  • 17:00 KmK Esport vs. SPÁRTAIAK
  • 18:00 Thinking vs. Team Plague
  • 19:00 Future Esports vs. WiLD MultiGaming
  • 20:00 Vesztes ági elődöntő
  • 21:00 Vesztes ági döntő

Ki koronázza meg másodosztálybeli szereplését egy azonnal feljutással?

Először került megrendezésre a Hungarian Open ligaversenyén a második osztály, amelyre szintén a szezon eleji zárt selejtezőn juthattak be a csapatok. A 8 együttes egy oda-visszavágós csoportkörben mérkőzött meg, a tabella első 4 helyén záró csapatok pedig az élőben közvetített rájátszáson harcolhatják ki a feljutásukat.

A felsőbb osztály rájátszásához hasonlóan itt is egy speciális vigaszágas-kieséses rendszerben csapnak össze a felek: a csoportkör 1. és 2. helyezettjei a felső ágon indulnak, míg a 3. és 4. helyezettek a vesztes ágról kell, hogy kiharcolják kvalifikációjukat. Ugyanúgy egyezik, hogy minden mérkőzés Best of 7 formátumú lesz.

2. osztály rájátszás - menetrend

A rájátszásról a győztes és vesztes ági döntők győztesei kiharcolták a feljutást az élvonalba, míg a kiesett csapatok az osztályozón folytatják szereplésüket.

Időpont: november 28. (vasárnap)

  • 18:00 High Octane vs. Seekers
  • 19:00 SARAS TEAM vs. None
  • 20:00 Vesztes ági döntő

Mindkét játéknapon a mérkőzéseket a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján tudjátok élőben is követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!