Moistcr1tikal több okot is lát abban, miért költöznek át egyre többen YouTube-ra

Moistcr1tikal több okot is lát abban, miért költöznek át egyre többen YouTube-ra

Egyre több Twitch-streamer dönt a váltás mellett, Moistcr1tikal pedig ennek okait igyekezett boncolgatni.

2021-ben minden eddiginél több, a Twitchen igen aktív és népszerű streamer döntött úgy, hogy otthagyják a lila platformot és helyette inkább a YouTube oldalán közvetítenek élőben. Legutóbb épp Ludwig határozott a váltás mellett, akit november 30-tól már nem a Twitchen lehet figyelemmel követni.

Egy másik Twitch-streamer, Moistcr1tikal épp emiatt határozott úgy, hogy élő adásban igyekszik az okokat boncolgatni, hogy miért döntenek egyes tartalomgyártók, létszámot tekintve egyre többen bizonyos platformról való elköltözés mellett, illetve hogy ez miért is folytatódhat a jövőben ugyanígy.

Ludwig a költözésének indokait ecsetelő videójára reagálva Moistcr1tikal felidézte egy másik tartalomgyártó, Disguised Toast egy korábbi mondatát, aki meg épp a YouTube-ról tért vissza Twitchre. Míg Ludwig azt állította, hogy döntése mögött az állt, hogy több pénzt ajánlott neki a platform, addig Disguised Toast is hasonlóakat mondott.

"A Twitch szerződései - átlagosan - tizedannyit ajánlanak fel, mint más szerződések." - fedte fel. "Szóval ha azt látod, hogy valaki platformot vált, az esetek nagy százalékában azt a pénz miatt teszi."

Moistcr1tikal szerint ezek az alacsonyabb összegű ajánlatok azok, amelyek miatt többen elfordulnak a platformtól.

"A Twitch azt hiszi, hogy monopolhelyzetben vannak, és hogy Ludwig elvesztése nem nagy ügy. Pedig meg kell érteniük, hogy a legtöbben maradni akarnak. Szeretem a Twitch-et. Ludwig is szerette a Twitch-et. De ha nem harcolsz valakiért, aki fontos számodra, nehéz rávenned, hogy a csapatod tagja maradjon. Ludwig a hatodik legtöbbet kereső streamer a Twitchen, még őérte sem küzdöttek."

Cr1tikal azzal zárta gondolatait, hogy bár Ludwig eddig az utolsó, akit a platform elvesztett, ez közel sem jelenti azt, hogy sokáig ő is marad.

"Sok streamer beszélt már arról, hogy fognak-e váltani. Néhányan talán már meg is hozták a döntéseket. Úgy gondolom, sokan meg is fognak majd lepődni a következő néhány távozón."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.