VALORANT - Segíts magadon, az Isten is megsegít!

VALORANT - Segíts magadon, az Isten is megsegít!

Ingadozó a teljesítményed, és szeretnél stabilan eredményesen játszani? Az alábbi tippek segítőkezet nyújtanak majd!

Éreztétek már úgy, hogy ugyanabban a ligában egyes csapatokkal Radiant szinten játszotok, és teljesítetek, míg más alkalmakkor a falat sem találjátok el, és szégyenetekbe visszakullognátok a ranglétra legaljára? Én már igen. A teljesítmény ebben a játékban nagyon sok különböző faktorból tevődik össze, amit talán nem is gondolnátok elsőre. Ebben a kis cikkben a csapatösszeállításokról, stratégiákról, tippekről fogunk írni, ami reméljük hasznotokra válik.


Miben tudsz egyedül változtatni?


Bizonyára sokat hallottunk már életünk során a pihenés fontosságáról. Talán klisének hangzik, mert eddig olyan környezetben fordult elő, hogy “ feküdj le időben, mert holnap iskola” , vagy “ne igyál annyit, reggel mész dolgozni”. Hát ilyen kiábrándító tanácsokra mindenki csak legyint, pedig belül tudjuk, hogy ezek igazak. Ahogy az élet más területein, itt is mérvadó, hogy mennyit aludtunk, milyen az érzelmi állapotunk, és a testünk milyen fázisban van. Ha helyesen játsszuk, a VALORANT mentálisan nagyon sokat kivesz az emberből. Fontos a jó taktika, és koncentráltság, és ez nagyon is fárasztja az agyat.

Azt is tudjuk, hogy a mentális, és fizikai fáradtság összefügg, így nem nehéz kitalálni, hogy egész napos kemény munka után, akár kétkezű, akár irodai munkát végzünk, nem éri meg azzal kezdeni, hogy hazaérkezéskor egyből leülünk játszani. Ugyanez igaz a környezetünkre is. A rendetlenség, kosz, káosz elvonják a figyelmet, kényelmetlen érzést eredményeznek, így kevésbé tudunk koncentrálni. Vannak, akik azt szeretik, vagy inkább csak mondják, hogy szeretik a kuplerájt, (és most itt nem a “hivatalra” gondolok), de ebben az esetben is, a szétszórt tárgyak igenis elvonják az ember figyelmét. Aki szeretné komolyan venni a játékot, és fejlődni, az először vegye komolyan saját magát. Vagy ha nem szeretnénk ennyi energiát beleinvesztálni a dologba, akkor viszont ne is toxikuskodjunk, és ne húzzunk le olyanokat akik szeretnének fejlődni.

Így csináld

Vegyünk egy optimális, átlagos állapotot. Mondjuk, hogy dolgozunk, vagy iskolába járunk, ezért korán felkelünk és csak délután érünk haza. Egész nap pörög az agyunk, olyan dolgokat csinálunk amihez semmi kedvünk, közbe a megváltó játékélményről fantáziálunk. Ha hazaértünk, először szépen pakoljunk le, és mosakodjunk meg, tisztítsuk meg magunkat a nap mocskától, frissítsük fel a testünket. Tegyünk rendet magunk körül, pakoljuk el a dolgainkat, legyen a szoba kiegyensúlyozott. Dőljünk le pihenni egy fél óra, vagy egy órára, hagyjuk, hogy az agy kicsit kikapcsoljon. Ha ez megvolt, keljünk fel, igyunk egy kávét, vagy üdítőt, és amíg ezt elfogyasztjuk hangolódjunk videókkal, nézzünk profi mérkőzéseket. Kapcsoljuk be közbe a számítógépet, és mindenképpen MELEGÍTSÜNK BE! Egy kis lövöldözés a Range-be, meg egy-két Deathmatch 20 percbe kerül, de a célzásod meg fogja hálálni! Ha úgy érzed ennek ellenére rosszabbul teljesítesz a megszokottnál, engedd el a competitive meccseket, valószínűleg nem volt elég a pihenés a napjaidhoz mérten.

Csapatösszeállítások

Amikor ügynököt választunk tudjuk, hogy több kritériumnak is teljesülnie kell. Legyen legalább egy Sentinel, egy smoke, két Duelist, meg azért flash sem ártana. Gyakori hiba alacsony ligákban, hogy nem kap elég megbecsülést az információ. Nem véletlen, hogy profi meccseken, egy Sova, vagy Sky kihagyhatatlan választás. Kiemelhető Sova, akinek olyan kit-je van, hogy a pálya egy adott oldaláról minden egyes szöget meg tud vizsgálni drónja, és nyila kombinálásával. Az emberek azt gondolják, hogy “most fel vagyok spanolva, van kedvem Jett-ezni, azt majd jól megyek lőni”. Nem.

A Duelist-ek dolga, hogy megnyissák a site-ot, helyet csináljanak. A megfelelő információ mellett tudhatják, hogy melyik irányból, szögből számíthatnak védőkre, így képesek lesznek felvenni a harcot. Ha ezer irányba be kell nézniük egyszerre, valószínűleg a szöget tartó védősor egyből bedarálja őket. Ha ez megtörtént, muszáj követnünk a beinduló játékost. Lehet, hogy az ellenféllel felvett harc során meghal, ebben az esetben nekünk kell befejezni a védő kiiktatását, mégpedig azonnal.

Így válassz

Pálya függő, hogy melyik map-re melyik ügynökök a leghasznosabbak, de ezt az alapot kövesd. Egy controller (smoke), egy initiator (információ), egy sentinel (támogató), két duelist (entry fragger). Ez változhat esetleg abban, hogy 2 duelist helyett csak egyet hozunk, és a helyére egy plusz sentinel kerül, például Killjoy. Törekszünk rá, hogy a csapatnak legyen gyógyítása, és vakítása is. Például: Astra, Sova, Sage, Jett, Reyna.
Mindenkinek vannak kedvenc ügynökei, de tanulj meg játszani minden szerepben. Soha ne instalockolj, maximum válaszd be a hőst, és szólj a csapatnak, hogy ezzel vagy a legbiztosabb. Legyél te az a játékos, aki bármilyen csapatba be tud illeszkedni, és hasznossá tud válni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!