Hirdetés

Egy csapat búcsúzott végül az élvonaltól a Hungarian Open osztályozóján

A másodosztályból érkező csapatok közül viszont senkinek sem sikerült végül a feljutás.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Valorant

K&H MN3B Valorant Zárt Selejtező - Illés Akadémia Spirit vs. UEG assorted

Hirdetés

Az osztályozóval folytatódott a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligája december 4-én. 8 csapat mérte össze tudását a 4, még szabad élvonalbeli férőhelyért, egyúttal a másodosztályba való kiesés elkerüléséért is küzdöttek az együttesek.

A közvetítés ezen a linken nézhető vissza.

Bennmaradt a kieső csapat, nincs feljutó együttes

Az egyaránt másodosztályú None és a Seekers visszalépése miatt a mezőnyhöz tudott végül csatlakozni a B csoport 8., automatikus kiesést jelentő helyén záró Scoopididup, amely csapat így egy másik élvonalbeli együttest, az Illés Akadémia Spiritet kapta ellenfélül, a többi párosításon minden 1. osztályú csapat egy-egy alsóbb divízióból érkezővel mérte össze tudását. Utóbbiak közül kivétel nélkül mindegyik vereséggel is kezdett az 1. körben, velük együtt még a beugrós Scoopididup maradt alul. A vesztes ág 1. fordulójában pedig a Spirit Gaming Academy és a Pinchers 2. veresége ezen két csapat szereplésének a végét jelenti, életben maradt a Galaxy és a Scoopididup.

Eközben a felső ágon az Afterglow Esports és az Illés Akadémia Spirit, valamint az Alcohol Damaged Penguin Squad és az Exhelp Gaming feszült egymásnak. Előbbi két csapat közt kevés különbség volt, és bár összesítésben vezetett 2-0-ra az Afterglow, az Illés Akadémia Spirit ki tudott egyenlíteni. A további mérkőzéseken is közel voltak a győzelemhez, de rendre az ellenfél talált be többször, így 4-2-re nyerve második összecsapását először az Afterglow maradt bent. A felső ág másik döntőjét az ADPS vívta az Exhelp Gaminggel, és míg előbbi csapat egy magabiztos, utóbbi pedig egy igen szűk különbségű győzelemmel hangolt erre a találkozóra, a meccs végül fordítottan alakult: bár mindegyik összecsapáson csak 1 gólos különbséggel ugyan, de 4-0-ra nyert az Exhelp Gaming, így ők is felső ágon maradtak bent.

A vesztes ágon így elsőként az ADPS és a Scoopididup csapott össze, itt a vesztesnek ráadásul a második osztályba való kieséssel kellett már megbékélnie. A két csapat a csoportkörben is játszott egymás ellen, akkor az ADPS 3-1-re nyert, ezen a találkozón ebből viszont semmi nem látszott: szép sorminta alakult ki, minden ADPS meccsgyőzelmet egy Scoopididup egyenlítés követett. Így érkeztünk el a 7. találkozóra, ahol a Scoopididup megtörte végül ezt a sormintát, és 4-3-ra nyert, így bár a csoportkörben 8. helyen zártak, beugrós csapatként élni tudtak utolsó utáni esélyükkel. Az Illés Akadémia Spiritnek pedig a másodosztályból érkező Galaxy ellen kellett pótvizsgáznia, és az elején ezt egész jól is tette, bár szűken, de az első 3 mérkőzés végül az övék lett. 0-3-nál viszont magára talált a Galaxy és két mérkőzést megnyerve szépítettek 2-3-ra, de az elején összeszedett hátrány soknak bizonyult: az IAS végül 4-2-re nyert, így ők is bennmaradtak.

Az osztályozó végeredménye

Bennmaradtak az 1. osztályban

  • Afterglow Esports
  • Exhelp Gaming
  • Scoopididup
  • Illés Akadémia Spirit

Kiestek a 2. osztályba

  • Alcohol Damaged Penguin Squad
  • Galaxy
  • Spirit Gaming Academy
  • Pinchers

A liga december 11-én a Négyes Döntővel ér véget. Ezen szakasz offline körülmények között, a Gamerlandben kerül megrendezésre, a mérkőzéseket viszont nemcsak a helyszínen, hanem online, HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján is tudjátok élőben követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés