Hungarian Open, Future Esports: A 100%-os teljesítmény a cél a hétvégi döntőn

Hungarian Open, Future Esports: A 100%-os teljesítmény a cél a hétvégi döntőn

Az előző szezon bronzérmese bízik benne, hogy tudása legjavát tudja nyújtani a döntőn, és hogy emellé akár egy érem is párosulhat.

2021. december 11-én szombaton kerül megrendezésre a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájában a Négyes Döntő. Az offline keretek között megrendezett eseményen, melynek a Gamerland ad otthont, a csoportkör A és B csoportjainak győztesei, illetve a rájátszás 1. és 2. helyezettjei juthattak ki. Ezen csapatokkal készítettünk végül 1-1 interjút, ezúttal az A csoport 2. helyezettjének, a rájátszás felső ágán kvalifikáló Future Esports csapatát kerestük meg.

Második helyen zártátok az A csoportot, de a rájátszáson a felsőágon sikerült bejutnotok a Négyes Döntőre, papíron egyszerűbb körülmények között, mint tavasszal, de azért a WiLD igen magasra tette a lécet. Előtte sikerült az MTK Budapestet is két vállra fektetni, milyen a csapaton belüli hangulat ezek után?

A csapaton belül több változás is történt a szezon során, így sokat dolgoztunk az összehangon és a csapatban rejlő potenciál kihasználásán. Úgy érezzük, ezt a szezon végére sikerült megfelelő szintre emelni és ennek az eredménye meg is látszik. Bízunk benne, hogy sikerül a döntőre még egy szintet lépni. Abszolút pozitív a csapaton belüli hangulat, motiváltak vagyunk és sikeréhesek. 

Esetleges alsó ági továbbjutás esetén is ugyanilyen elánnal készültetek volna a LAN-ra, vagy lett volna azért némi csalódottság a szívekben?

Minden rájátszásba jutó csapat rendkívül erős, bárkinek méltó helye lenne a Final4-ban. Sosem könnyű elfogadni egy vereséget, épp ezért természetesen örülünk, hogy egyből sikerült kvalifikálni magunkat a döntőbe.

A csoportkör során ti is rotáltátok a kezdőt, mennyire készültök hasonlóra majd a Négyes Döntőn is?

Több felállással dolgoztunk a szezon során. Mindig az ellenfélhez próbáljuk igazítani a felállást, ez a LAN napján sem lesz másként.

2 év után tér vissza a liga Négyes Döntője offline keretek közé, és bár szerepeltetek korábban LAN-döntőn, a K&H Junior 3v3 Kupán, de a Hungarian Opent tekintve debütáltok. Tett ez rátok izgulást, extra nyomást vagy motivációt, vagy ugyanígy küzdöttetek volna akkor is, ha online lett volna ez a szakasz?

Kissé csalódottak lettünk volna, hiszen ez a végső állomása a bajnokságnak, itt dől el minden. Tavaly sajnos nem került megrendezésre, így idén duplán örülünk, hogy egy LAN kereteiben bizonyíthatunk. 

Az előző szezonban harmadik helyen zárt a csapat a Négyes Döntőn, most hogyan készültök a megmérettetésekre? Megjavítanátok ezt a helyezést vagy mik a célkitűzések?

A célunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot és a saját magunkhoz képest jó teljesítményt nyújtsunk. Ha emellé egy érem is társul, az külön öröm.

Első mérkőzésetek az MTK Budapest ellen lesz, amely csapat ellen nyertetek 3-2-re a csoportkörben. Másodjára is sikerülhet, vagy mire számítotok ellenük?

Rendkívül jó csapat az MTK, ezt már számtalanszor bizonyították, viszont mi is megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket. Mindenképpen egy szoros mérkőzésre számítunk, ahol az apró hibákon fog múlni a szett kimenetele.

Mik a jövőbeli célotok a szezont követően, marad együtt a csapat, vagy várható felállásbeli változás?

A szezont követően kimegyünk almát szedni Svájcba, soha többet nem játszunk Rocket League mérkőzésen.

Hogyan látjátok a magyar e-sport jelenlegi helyzetét, azonbelül a hazai Rocket League-et?

Sajnos a magyar e-sport még mindig le van maradva a környező országok színvonalától, de számos platformon fejlődik. Az itthoni Rocket League közösség idővel egy meghatározó szerepet tölthet be a hazai gaming szférában. 

Végezetül pedig, van-e bármi, amit üzennétek a csapat szurkolóinak?

Kötelező kijönni szurkolni!

Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájának Négyes Döntője 2021. december 11-én szombaton lesz a Gamerlandben, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét. A viadal vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra és a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján élőben lehet követni a mérkőzéseket. A Négyes Döntő résztvevői:

  • Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)
  • Future Esports (m1lan, Mstr, Peny, Spectra)
  • MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)
  • WiLD MultiGaming (Kriszcsön, NrB, trolley)

A Négyes Döntő menetrendje:

  • 13:00 Budapest Five vs. WiLD MultiGaming
  • 14:00 MTK Budapest vs. Future Esports
  • 15:00 Vesztes ági elődöntő
  • 16:00 Győztes ági döntő
  • 17:00 Vesztes ági döntő
  • 18:00 Grand Finals

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!