Kétfelvonásos döntőben végül címvédést hozott az őszi K&H MN3B RL Liga Négyes Döntője

Kétfelvonásos döntőben végül címvédést hozott az őszi K&H MN3B RL Liga Négyes Döntője

A Nagydöntőben szereplő csapatok oda-vissza meg tudták verni egymást, egyiküknek azonban többször sikerült végül győzelmet elérni.

2021. december 11-én szombaton a Négyes Döntővel utolsó játéknapjához érkezett a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligája. Az eseményt technikai problémák miatt nem közvetítették, ellenben a helyszínre kiérkező nézők figyelemmel tudták követni a 4, a bajnoki címért folyó küzdelemben talpon maradt csapat: a Budapest Five, a Future Esports, az MTK Budapest és a WiLD MultiGaming összecsapásait, az együttesek pedig elképesztő küzdelmet vívtak egymás ellen. 

Az 1. fordulóban Budapest Five vs. WiLD MultiGaming, illetve MTK Budapest vs. Future Esports párosításokban kezdték meg szereplésüket a csapatok. Előbbinél a Budapest Five elképesztő formát nyújtott, sokáig a WiLD még csak gólt sem tudott szerezni, ez a későbbi mérkőzéseken már sikerült - a BP5 ellenben olyan teljesítményt nyújtott, hogy mérkőzéseken belül is nagy gólkülönbségekkel tudtak végül nyerni, az összesítésbeli különbség 4-0 lett a címvédő javára. A másik elődöntő ellenben már jóval szorosabb küzdelmet hozott, jó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, a kritikus helyzetekben viszont az MTK Budapest tudott koncentráltabb maradni és a döntő találatokat is ők tudták szerezni: 4-1 arányú különbséggel nyert az A csoport 1. helyezettje, ők jutottak be a felső ági döntőbe a Budapest Five ellen.

A Future Esports elleni győzelmet követően készülhetett a Budapest Five ellen az MTK

Ezen két csapat közti döntő még jobban hozta azt a szorosságot, mint amit az iménti MTK vs. Future párharcon láthattunk, csak míg akkor az MTK tudta nyújtani azt az apró pluszt, addig ez most a Budapest Five-nak sikerült inkább. A felső ági döntő végül a címvédő 4-0-s különbségű sikerét hozta, így ők jutottak be egyenes ágon a Grand Finalbe.

A Budapest Five elleni vereség után az alsó ágon még javíthatott a Future Esports ellen a WiLD MultiGaming

Eközben a vesztes ági elődöntőben a WiLD MultiGaming és a Future Esports feszült egymásnak, ugyanis még egy esélye volt mindkét csapatnak, hogy az alsó ágon végigmenetelve legyen esélyük a bajnoki címre. A rájátszáson ez a párosítás a Future Esports 4-3 arányú sikerét hozta, az ott látott küzdelemhez hasonlót láthatott végül a helyszíni nézőközönség ismét. Az eredmény azonban most fordított volt, a WiLD az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbá vált, és a legkisebb hibát is kegyetlenül büntették, így 4-2 arányban jutottak tovább az alsó ági döntőbe, ahol az MTK ellen kellett pályára lépniük. Ami pedig a Future ellen még sikerült, az MTK ellen már nem igazán, az első három találkozón bár szűk különbséggel, de rendre a fővárosi gárda örülhetett, a 4. mérkőzésre viszont (talán a WiLD kockázatosabb játéka miatt is) már nagyobb gólkülönbséggel zártak a csapatok: 4-0 lett az MTK javára, így ők készülhettek a Grand Finalra, és a Budapest Five ellen visszavágóra.

A győztes ág nyerteseként kényelmes előnyben várhatta a Grand Finalt a Budapest Five

A Nagydöntő hasonlóan indult, mint a győztes ági összecsapása a csapatoknak: szoros küzdelmekben, de a Budapest Five örülhetett és már 2-0-ra is vezettek. Ezt követően viszont fel tudott támadni az MTK Budapest, és előbb ledolgozták a hátrányukat, majd a vezetést is átvették. Közel volt egy esetleges 7. mérkőzés, de már a hatodik összecsapáson eldöntötte a szettet az MTK: 4-2-re nyertek, így a döntő első felvonása az övék lett. A győztes ág nyerteseként azonban a Budapest Five-nak ez a vereség még belefért, a második Grand Finalben kellett végül dűlőre jutniuk a gárdáknak. Talán kijött a fáradtság az MTK részéről, vagy a Budapest Five talált rá arra a játékra, ami ellenfele játékának tökéletes ellenszere, mert az újabb felvonásban már a címvédő örülhetett 4-0 arányban, így a Budapes Five lett a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League ligájának bajnokcsapata.

Végeredmény

  • Bajnok: Budapest Five
  • Ezüstérmes: MTK Budapest
  • Bronzérmes: WiLD MultiGaming
  • 4. helyezett: Future Esports

Ha kiváncsiak vagytok, hogy pontosan hogyan is zajlottak a mérkőzések, hamarosan felvételről megtekinthetőek lesznek az összecsapások a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!