Crosshair 101 - Használd a tereptárgyakat, hogy jöjjenek a fejesek

Crosshair 101 - Használd a tereptárgyakat, hogy jöjjenek a fejesek

Szeretnél jobban lőni, és több one-tap killt osztani? Ez a cikk segítségedre lesz a fejlődésben!

Milyen is a jó crosshair placement? A hatékonyság érdekében egy bizonyos helyre kell célra tartani általában, ami a fejmagasság, ám ez a szint korántsem olyan magától értetődő. Nagyobb eséllyel tudunk harcokat nyerni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a különböző szögeknél, és területeknél, hol lesz a fejmagasság amit érdemes begyakorolni, viszont a pályákon segítségeket is kapunk ezekhez. Előfordult már, hogy elterelődött a figyelmed, és a célkereszted csak úgy sodródott az árral? Sajnos a csukló, vagy a kar, nem olyan gyors, mint a szemünk ezért a gyorsabb reagálás érdekében folyamatosan ezen a pozíción kell maradnunk, ha nem szeretnénk hátrányba kerülni. Miután ezt az útmutatót végigolvastátok, remélem, hogy egyre több egyéni hibát fogtok észrevenni saját játékaitok során, és ezt képesek is lesztek kijavítani, mert az ellenfeled fejének holléte dönthet arról, hogy gyilkosságot szerzel-e, vagy éppen ellenkezőleg.

Miért is fontos ez?
Valorantban is, mint egyéb más FPS játékokban, itt is vannak sebzési szorzók a test különböző területein. Fej, test/torzó, és láb a három felosztás, mindegyik más más értékekkel bír. Természetesen a fej a legérzékenyebb, így ezen a területen oszthatjuk ki a legnagyobb sebzést. Utána a test, és végül a lábak következnek. Ezen belül is, minden fegyver, más értékekkel bír, illetve az sem mindegy, hogy milyen távolságból találjuk el az ellenfelünket. Például a Phantom sebzési értékei a következőek (15-30 méter) közötti távolságban : Fej:140, Test:35, Láb: 29. Általában a fejlövés, négy testlövés értékének felel meg, ami elég számottevő különbség, és igazán hasznos információ! Egyértelművé válik, hogy a fejen ejtett találat jócskán lerövidíti azt az időt, amely ahhoz kell, hogy megöljünk egy ellenséges ügynököt. A rövidebb idő, kevesebb hibázási lehetőséget is jelent, így ez a legbiztosabb módszer. Persze, a megfelelő célratartás önmagában még nem jelent gyilkosságokat, de mindenképpen hatalmas előnyhöz juttatja a játékost.

Hol tartsuk a célkeresztet, és mit tartsunk észben?

Dobozok

A Valorant stílusához hozzátartoznak a dobozok, és magasságuk egyáltalán nem véletlen.
A dobozok teteje mind fejmagasságban vannak az összes ügynöknél Valorantban, így egy teljesen tiszta iránymutatást kapunk arról, hogy merre kell a célzónkat helyezni az adott területen.
Ezeket, és még különböző elsőre nem evidens természeti jelzéseket kell észrevennünk, megtanulnunk, és mélyen az agyunkba vésnünk, hogy mindig jó helyre tartsuk célkeresztünket. Nézzétek meg az alábbi példát. A célkeresztem egy vonalban van a balra mellettem lévő doboz tetejével “A Cubby”-nál, amíg “A Lamps”-et fogom Bind pályán. Az ellenfél Sage pontosan belesétál a célkeresztembe “A Short”-on, így nagyon maximum is csak egy picinyke korrekciót kell végrehajtanom ahhoz, hogy eltaláljam a fejét, és kiiktassam.

Falak
Valorantban sok egyéb különböző indikátor, és iránymutató fellelhető, amely a fejmagasságot mutatja, amit már egyszerűbben képesek leszünk észrevenni, ha szétnézünk a pályákon. Ne hagyd, hogy leessen a célkereszted, tartsd fejben ezeket a jelzéseket, és használd! Pár pályán, mint mondjuk Ascent-en, vannak ilyen félig festett falak, amik azért lettek létrehozva, hogy segítsék a célzásodat, a dobozokkal, és egyéb különböző tereptárgyakkal egyetemben, amiből meg is mutatok néhányat! Legyünk nyitottak, és járjunk nyitott szemmel a pályákon! Érdemes bemenni Custom game-be, és felfedezni a pályákat. Igyekezzünk vizsgálni olyan speciális helyeket, ahol sokszor harcban találjuk magunkat, és segítségünkre lehet egy “fejmagasság jelző”. Az alábbiakban mutatok párat, hogy értsétek pontosan miről is van szó, és ti is képesek legyetek többet észrevenni. Ide bármikor visszatérhettek felfrissíteni a tudást, vagy ha inspirációra vágytok. Garantáltan hasznotokra fog válni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!