A legjobb DPI beállítások Valoranthoz

A legjobb DPI beállítások Valoranthoz

Játsz olyan beállításokkal mint a profik. Te melyiket részesíted előnyben?

A DPI, a játékos egérérzékenységének alapértéke, amely szabályozza, hogyan navigálunk a számítógépen általánosságban, de hatással van a különböző játékokon belüli érzékenységekre is. A mozaikszó a Dots Per Inch rövidítése, ami azt jelenti, hogy az egér megmozdítása, milyen messzire juttatja a kurzort a képernyőn, pixelben, hüvelykenként.

Természetesen egyesek azt gondolhatják, hogy egy nagy DPI-s egérbeállítást valamivel könnyebb kezelni. A magas DPI akkor előnyös csak, ha a játékosok már hozzászoktak, mert így kisebb módosítások könnyebben végezhetőek el. A magas DPI a nagy felbontású kijelzőkhöz is kiváló, mivel az alacsony DPI-nél hosszabb ideig tart, amíg elérünk a képernyő egyik külső szélétől a másikig. Az FPS játékokban azonban az „alacsony DPI-t részesítették előnyben a Valorant szakemberei.

100T Hiko

DPI: 1,600

Valorant sensitivity: 0.360

eDPI: 576

Liquid ScreaM

DPI: 400

Valorant sensitivity: 0.965

eDPI: 386

Sentinels ShahZaM

DPI: 400

Valorant sensitivity: 0.530

eDPI: 212

G2 Mixwell

DPI: 400

Valorant sensitivity: 0.690

eDPI: 276

C9 Vanity

DPI: 800

Valorant sensitivity: 0.283

eDPI: 226

Vikings Saadhak

DPI: 800

Valorant sensitivity: 0.400

eDPI: 320

A 800-nál nagyobb DPI szint már észrevehetetlen, túl egybefüggő, amit nem feltétlenül szeretnénk. A játékosok választása is azt bizonyítja, hogy a 400 DPI az a szint, amely a legoptimálisabb a fejmagasság tartásához, és a pontos célzáshoz. Természetesen egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyiket választja a kettő közül, de azt ne felejtsük el, hogy ez csak az érem egyik oldala, mivel a DPI csak a fele az egyenletnek. A Valorant beépített érzékenységgel rendelkezik, amelyet ki kell számítanunk és figyelembe kell vennünk. Az EDPI az „effective dots per inch” effektív pontok hüvelykenként rövidítése, és ez határozza meg, hogy a kurzor mennyit mozog a játékban ahhoz képest, hogy milyen messzire mozgatjuk az egeret az asztalon. Az eDPI megtalálásához meg kell szoroznunk a játékon belüli érzékenységét a DPI-vel. Az elsődleges tartomány a 150-400 közötti eDPI, amely főleg a professzionális játékosokra vonatkoznak. Ezen belül is a nagy átlag 278 eDPI-vel játszik, ami 47 centiméter, vagy 18 hüvelyk egérmozgást jelent, egy teljes 360 fokos fordulathoz játékon belül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!