Komoly fegyverváltozások, és Breeze rework érkezik a frissítéssel

Hamarosan érkező változások a Valorantban

A Riot Games végre betekintést engedett a Valorant január 11-ei frissítésébe. A patch 4.0 rengeteg izgalmat és rejtélyt hordoz magában, hiszen majdnem mindenhez is hozzányúltak a fejlesztők. A legnagyobb újdonságot Neon fogja okozni, aki villámgyors, energikus, új megjelenésével igyekszik majd fokozni a feszültséget a csatatéren. Tűzfalai, pattanó gránátja, és mobilitása izgalmas új lehetőségeket rejt a taktikai megmozdulások terén, mivel ezek olyan képességek a dualista számára, amivel könnyedén tisztogathatja majd meg az egyes sarkokat ha támadásra kerül a sor. Bármennyire is lenyűgöző egyelőre az ügynök, ne felejtsük el számba venni azt a gyakran előforduló lehetőséget se, miszerint túl erősen debütál majd Neon, ezért hamar le is fejezik, vagyis könnyedén a nerf kalapács áldozatává válhat, ha tényleg olyan erős lett, mint látszik.

A 4.0 javítás néhány izgalmas fegyverfrissítést is tartalmaz. A közelharci támadásokat jelentősen továbbfejlesztették, mivel szeretnék minél hatékonyabb módszerré tenni a kés használatát közelebbi távolságokon belül. A jobb egérgomb hitbox most 1,5-szer nagyobb lett mint volt, a bal klikk hitboxa pedig nagyobb, a jobbnál. A bal kattintás is kissé megnövekedettebb hatótávolságúvá vált, és a támadás középpontjához közelebbi célpontokat érik el először a sújtások, vagyis a játékosok továbbra is precíz közelharci találatokat kell, hogy végrehajtsanak.

Az Ares, a Spectre, a Guardian és a Bulldog is kapott frissítéseket. A Spectre kissé nerfelve lett, hogy megnehezítse a távolabbi ellenségek lesprayelését, illetve a játékosoknak hatékonyabban kell majd kontrollálniuk a sprayt közelről is (nagyobb szórás a fegyverrel). A másik három fegyver mind jelentősebb buffokat kapott, így jobb lehetőségeket kínálnak majd mostantól az eco- vagy save körökben. A játékosok a változtatások részletes listáját a hivatalos patch notes cikkben találhatják majd meg.

Az egyik legizgalmasabb részhez érkeztünk, hiszen két pályához is hozzányúltak a következő patch-re. Bindon az A main bejáratánál lévő jobb oldali doboz, amire rendszerint one-way füst került, eltűnt. Ez a múltban sokszor szinte lehetetlenné, vagy legalább is pokolivá tette a támadók feladatát. Helyette egy apróbb, fejmagasságig érő, doboz egység lett elhelyezve, amire támadó oldalról még fel is lehet ugrani. 

Az igazán nagy változást azonban Breeze kapta, itt már aztán tényleg beszélhetünk “rework”-ről. Új pálya elemek, objektum változások, terep, és fal változások, szegély emelések, stb. Úgy gondolom ezt érdemesebb mutatni, mint mondani.

Végezetül, a Competitive rendszer frissítéséről is ejtsünk néhány szót. Régóta problémás jelenség a smurfölés, illetve a tapasztalatlan játékosok negatív hatása a csapatjátékra. Mostantól minden felhasználónak el kell érni fiókjával legalább a 20-as szintet, hogy competitive meccset játszhasson. Ha valami, hát ez biztosan lényegesen visszábbfoghatja a smurfölni vágyókat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!