RLCS: Ismét felbőgnek a motorok, a hétvégén kezdődik Észak-Amerikában a téli szezon

RLCS: Ismét felbőgnek a motorok, a hétvégén kezdődik Észak-Amerikában a téli szezon

Véget ért az Őszi Major után a szünet, így ismét 4 régió legjobbjai gurulnak ki a gyepre az első téli esemény során.

2021. december 12-én ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában az Őszi Major. 6 régió 16 legjobb csapata mérkőzött meg az ESL svédországi stúdiójában, az 5 napos küzdelmet pedig végül az európai Team BDS nyerte meg. Ezt követően vette kezdetét egy 1 hónapos szünet, mely ezen hétvégéig tartott: kezdődik az első regionális esemény Észak-Amerikában, Óceániában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten.

A téli szezon egy új formátummal veszi kezdetét: az eddigi 16 csapatos svájci rendszerű csoportkör + 8 csapatos egyeneses kieséses rendszerű rájátszás helyett az együttesek 4 db négycsapatos csoportba kerülnek kisorsolásra, innen csoportonként 3-3 juthat tovább a vigaszágas-kieséses rendszerű rájátszásba: az 1. helyezettek a felső ágon indulhatnak, míg a 2. és 3. helyezettek az alsó ágon rajtolnak.

Hogyan erősített Észak-Amerika a Major után?

Elképesztő jövés-menés, dráma és váratlan húzások jellemezték az átigazolási időszakot, ahol nem kevés együttes változtatott felállást: sokat elárul, hogy a 16 csoportkörös csapatból 7 nem változtatott a felállásán, a 9 másik csapatból 3 pedig ott volt a Majorön. Többek között a bronzérmes FaZe Clan is a megújulásban látta a siker útját, akiknél távozott Allushin, helyére Sypical érkezett. Egyedül az ezüstérmes NRG Esports és a legjobb 8-ban záró Complexity Gaming felállása maradt változatlan.

A csoportkör viszont már most tartogat több izgalmas párosítást. Egy D jelű négyesben került például a Majorön is egymás ellen pályára lépő Complexity és a Team Envy (akkor a Complexity 5:17-es 5. meccses hosszabbításban nyert 3-2-re) található meg, míg a FaZe Clan új játékosa, Sypical máris korábbi csapata, a Spacestation Gaming ellen kell játszania a C csoport küzdelmeiben, akiknél előtte közel 3 évet töltött el. Az A csoportban az NRG az egyaránt a selejtezőről továbbjutó RBG, XSET és Vibrance gárdáit kapta meg, a B csoportban pedig a G2 összekerült azzal a Shopify-jal, akiktől többen várnak nagy eredményt akár ezen az eseményen is.

Az észak-amerikai 1. téli regionális esemény csoportbeosztásai és a párosítások menetrendje (forrás: Liquipedia)

Botlott az egyik Major-résztvevő Óceániában, tovább tart a szaúdi csapat dominanciája

Óceánia

Óceániában az eltérő időzónák miatt már lejátszották a csoportkört és a rájátszás 1. fordulóját is befejezték a csapatok. A Major-ön szereplő két csapat közül a Renegades magabiztosan, veretlenül zárta a B csoportot, míg a másik együttes, a Ground Zero Gaming a zárófordulóban vereséget szenvedett, így a 2. helyen zárva máris a vesztes ágon kellene végigverekednie magát a csapatnak, ha meg akarja nyerni a regionális eseményt. Az 1. fordulóban az Antic Esports-ot 3-0-lal búcsúztatták, azonban a vesztes ági negyeddöntőben a Renegades - R!OT Gaming vesztese ellen (és azt követően) már tényleg nem lesz egy sétagalopp számukra a szereplés.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Közel-Keleten továbbra is a Sandrock Gaming számít a régió legjobb csapatának, már csak a Majorön elért 5-8. helyezése miatt is. Cikkünk megjelenésekor is még zajlanak a küzdelmek az 1. játéknapon, a Sandrock az 1. mérkőzésén a Rapzers csapatát múlta felül 3-0 arányban. Nem lenne nagy meglepetés, ha ezt a regionális eseményt is ők zárnák az élen, de a The Ultimates-et is sokan tartják a csapat legnagyobb riválisának.

Délkelet-Ázsia

Igazolta a papírformát az APAC Déli régió legjobb csapata, a Three Rats, mindhárom párharcukat 3-0 arányokban megnyerve magabiztosan zártak az A csoport élén, így a rájátszás felső ágán rajtolhatnak holnap. Velük együtt még az UHUH, a Moonboots és az OKAY LETSGO gárdái nyerték még meg saját csoportjukat.

Az alábbi oldalakon követhetitek figyelemmel a mérkőzéseket

Észak-Amerika

Óceánia

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Délkelet-Ázsia

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!