Nem vagy férfi, ha nem ismered ezt a játékot: ilyen a gamer élet Észak-Koreában

Nem vagy férfi, ha nem ismered ezt a játékot: ilyen a gamer élet Észak-Koreában

Bár az internetet szinte nem is lehet elérni az országban, mégis megoldják, hogy játszanak, de komoly kockázata is van ennek.

Keveset tudni az észak-koreai fiatalok szokásairól, köztük is most leginkább a fiúkról van szó, hiszen magát az országot is szinte elzárva tartják a világtól. Mindenesetre az napvilágra került, hogy az egyik játék különösen nagy népszerűségre kezdett szert tenni, ez pedig nem más, mint a Dota 2. Csak, hogy még jobban elhelyezzük az ő életüket a világban, egy 2019-es cikk szerint:

"Az észak-koreai állam annak érdekében, hogy a pénz ne áramoljon Kínába, 2014-ben elkezdett saját számítógépeket és telefonokat fejleszteni és gyártani. A telefonokra alkalmazásokat is lehet telepíteni, azonban csak offline, erre kijelölt boltokban. Érdekesség az is, hogy az észak-koreai okostelefonok az Android operációs rendszerével futnak. Ugyan a nyugaton sikeres applikációk nem letölthetőek, azonban az állam igyekezett azokat lemásolni."

Tehát tényleg nagyon el vannak nyomva ilyen téren a fiatalok, mégis a Dota 2-t egyre többen igyekeznek kipróbálni, és ez leginkább a Dota Animének köszönhető. Erről egy olyasvalaki számolt be, akinek sikerült megszöknie Észak-Koreából. Azt mondta, hogy ott szinte minden férfi tud a Dota 2-ről, sőt amolyan férfiszimbólummá vált. Ha valaki nem ismeri Dotát, akkor az nem is „férfi”.

Mivel az ő országában le van tiltva az internet, leginkább LAN kávézókan vagy offline játszanak 5vs5 meccseket. Tényleg szigorúan veszik a szabályokat, nem rég például kivégeztek egy olyan embert, aki külföldről csempészte be usb meghajtón a Squid Game sorozatot. Azt pedig, aki megvásárolta életfogytiglani börtönre ítélték. A Dota 2 szintén így került be az országba, miközben egy észak-koreai tanulót rajtakaptak, hogy ezzel játszik, száműzték az egyetemről, ahova járt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!