Hirdetés

Nem vagy férfi, ha nem ismered ezt a játékot: ilyen a gamer élet Észak-Koreában

Bár az internetet szinte nem is lehet elérni az országban, mégis megoldják, hogy játszanak, de komoly kockázata is van ennek.

Esport1 Podcast

ANA, az attraktív robotlány esete a…

Hirdetés

Keveset tudni az észak-koreai fiatalok szokásairól, köztük is most leginkább a fiúkról van szó, hiszen magát az országot is szinte elzárva tartják a világtól. Mindenesetre az napvilágra került, hogy az egyik játék különösen nagy népszerűségre kezdett szert tenni, ez pedig nem más, mint a Dota 2. Csak, hogy még jobban elhelyezzük az ő életüket a világban, egy 2019-es cikk szerint:

"Az észak-koreai állam annak érdekében, hogy a pénz ne áramoljon Kínába, 2014-ben elkezdett saját számítógépeket és telefonokat fejleszteni és gyártani. A telefonokra alkalmazásokat is lehet telepíteni, azonban csak offline, erre kijelölt boltokban. Érdekesség az is, hogy az észak-koreai okostelefonok az Android operációs rendszerével futnak. Ugyan a nyugaton sikeres applikációk nem letölthetőek, azonban az állam igyekezett azokat lemásolni."

Tehát tényleg nagyon el vannak nyomva ilyen téren a fiatalok, mégis a Dota 2-t egyre többen igyekeznek kipróbálni, és ez leginkább a Dota Animének köszönhető. Erről egy olyasvalaki számolt be, akinek sikerült megszöknie Észak-Koreából. Azt mondta, hogy ott szinte minden férfi tud a Dota 2-ről, sőt amolyan férfiszimbólummá vált. Ha valaki nem ismeri Dotát, akkor az nem is „férfi”.

Mivel az ő országában le van tiltva az internet, leginkább LAN kávézókan vagy offline játszanak 5vs5 meccseket. Tényleg szigorúan veszik a szabályokat, nem rég például kivégeztek egy olyan embert, aki külföldről csempészte be usb meghajtón a Squid Game sorozatot. Azt pedig, aki megvásárolta életfogytiglani börtönre ítélték. A Dota 2 szintén így került be az országba, miközben egy észak-koreai tanulót rajtakaptak, hogy ezzel játszik, száműzték az egyetemről, ahova járt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés