RLCS: Nem talált legyőzőre, az NRG végzett az élen az első téli regionális eseményen

RLCS: Nem talált legyőzőre, az NRG végzett az élen az első téli regionális eseményen

Óceániában meglepetéseredmény született, a többi régióban viszont a papírforma érvényesült összességében.

2022. január 14-én kezdődött és 16-án ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a téli szezon 1. regionális eseménye Észak-Amerikában, Óceániában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten. Közel 1 hónapos szünetet követően gurultak ki ismét a játékosok a virtuális gyepre, és bár a végeredményeket tekintve nem született nagy meglepetés, az addig vezető úton viszont annyiszor borult a papírforma, ahányszor csak lehetett.

Akadozott a gépezet az átigazolást eszközölő csapatoknál

Nem minden csapatnak jött ki jól a lépés, akik változtattak felállásukon az átigazolási időszak során. Többek között a Team Envy is inkább elfelejtené ezt a hétvégét, amely bár elcsábította dreaz-t a G2-tól, az Őszi Majort is megjáró csapat utolsó helyen végzett a D csoportban. Közel járt a G2 is a búcsúhoz, de aztán a 3. fordulóban a Ghost Gaming elleni győzelem 3. helyet ért, így bejutottak a rájátszásba.

A Version1 viszont annál jobban jött ki ebből a körforgásból: a B csoportot megnyerő gárda végül összesítésben a 4. helyen zárt, míg a FaZe Clan a C csoport élén végezve 3. lett, a Spacestation Gaming pedig bár a FaZe mögött 2. helyen zárt, elképesztő vesztes ági menetelést bemutatva végül egészen a Nagydöntőig menetelt, ahol viszont már alulmaradtak.

Az NRG Esports azon kevesek közé tartozott, akik viszont megtartották a játékosaikat, ők pedig meghálálták a bizalmat: az A csoportot veretlenül zárva a rájátszás felsőágán végigmenetelve a Grand Finalt is megnyerték, így jstn, Squishy és GarretG nyerte meg az első téli regionális eseményt.

A csoportkör tabelláinak és a rájátszás végeredménye (kép forrása: Liquipedia)

Új győztes Óceániában, folytatódott a szaúdi és a délkelet-ázsiai csapat dominanciája

Óceánia

Már a csoportkör végeztével alakulófélben volt egy nagy meglepetés, a Ground Zero Gaming ugyanis csoportbeli 2. helyével az alsó ágon volt kénytelen rajtolni a rájátszáson, ott pedig a 2. forduló jelentette számukra a végállomást. Vasárnap pedig a kétszeres győztes Renegades folytatta a sort azzal, hogy nem jutottak be a döntőbe, az alsó ágon elképesztőt menetelő Forkidden állította meg őket. A döntőt így a Dire Wolves és a Forkidden vívta meg, amelyet végül előbbi csapat 4-2-re nyerte meg, így első győzelmüket ünnepelhették a játékosok.

Közel-Kelet

Már-már megállíthatatlannak tűnt a Sandrock Gaming, amely a csoportkörben mindhárom összecsapását is 3-0-ra nyerte meg, és a rájátszás során is a SCYTES tudta a legjobban megközelíteni őket, de 2-0-ról kikaptak. Végül a Sandrock győzött a Grand Finalben, 4-1-re felülmúlva a vesztes ágról érkező SCYTES-t.

Délkelet-Ázsia

A Sandrockhoz hasonlóan a 3Rats is 3-0-ra nyerte meg összes mérkőzését a csoportkörben, és a rájátszás 1. fordulójában is 4-0-lal indítottak. Az UHUH viszont bár rátalált a csapat játékának ellenszerére, azt nem tudta teljes mértékben a pályára vinni: előbb a győztes ági döntőben 4-2 arányban maradtak alul, a Grand Finalben pedig ismét a 3Rats nyert 4-3-ra, így ők ünnepelhettek először elsőséget a téli szezonban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!