RLCS: Utolsóként jutott be a selejtezőről, mégis az élen zárt a Team Queso Európában

RLCS: Utolsóként jutott be a selejtezőről, mégis az élen zárt a Team Queso Európában

Hajszálon múlt a csapat továbbjutása a selejtezőkről, azt követően viszont már nem volt számukra megállás.

2022. január 21-től 23-ig tartott a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a téli szezon 1. regionális eseménye Európában, Északkelet-Ázsiában, Dél-Amerikában és Dél-Afrikában. Múlt héten Észak-Amerika és további 3 régió legjobbjait követhettük figyelemmel, őket követte végül az öreg kontinens minden csapata.

Internet nélkül bizony nehéz; hajszálon múlt a részvétel, bajnoki cím lett belőle

Nagy valószínűséggel örökre elfelejtené ezt a hétvégét a Natus Vincere, a csapat számára ugyanis rémálomszerűen alakult a hétvége: egyik játékosuknál, a lengyel-ír Virtuosónál fellépő internetprobléma miatt szinte 2v3-ban játszották le a találkozóikat, reális esélyük nem is volt a továbbjutás kiharcolására a D csoportból.

Ami a többi csoportot illeti, a Team BDS az A, a Team Queso pedig a B csoportot nyerte meg magabiztosan. A C jelű négyesben a Williams Resolve, az Evil Geniuses és a SMPR Esports között alakult ki körbeverés, a helyosztókat követően pedig a Williams Resolve örülhetett, ők jöttek ki ebből a legjobban, így a felső ágon kezdhették meg a rájátszást. Talán túlságosan még az RLCS X hatásait érzik a rajongók, a szombati és vasárnapi játéknapot megelőzően is a Team BDS-t tartották a legnagyobb esélyesnek a végső sikerre, azonban a döntő napjára az előző szezon európai ezüstérmese nem fogott ki jó napot: mind a Queso, mind a Dignitas ellen 4-0-ra kaptak ki, így 3. helyen zártak.

A döntőt pedig végül az a Team Queso nyerte meg, mely a zárt selejtezőn az 5. fordulóban azért kellett pályára lépjen, hogy egyáltalán ne essenek ki onnan. A Heroic ellen vívtak még élet-halál harcot, ezt pedig megnyerték, innen pedig nem volt megállás a csapatnak. Döntőbeli ellenfelük, a Dignitas is dicséretet érdemel viszont, a C csoport 3. helyén zárva elképesztő menetelést hajtottak végre a vesztes ágon, zsinórban 5 szettet nyerve végeztek 2. helyen, többek között a Team BDS-t is kapott gól nélkül megverve.

A csoportkör tabelláinak és a rájátszás végeredménye (kép forrása: Liquipedia)

Megszakadt a japán rekordbajnok veretlensége; új bajnokot avatott a többi régió is

Dél-Amerika

Sokan voltak kíváncsiak a Major-résztvevő FURIA és eRa Eternity szereplésére, hogy a svédországi megmérettetés után hogyan fognak teljesíteni az első regionális eseményen. A meglepetés már a csoportkört követően kezdett érni, ugyanis a FURIA 2. helyen zárt, így a vesztes ágról kellett rajtolniuk a rájátszáson, ott pedig a 2. forduló jelentette számukra a végállomást. Mindeközben az eRa Eternity a győztes ági döntőig még eljutott, de ott előbb a KRÜ Esports, majd a Noble Esports ellen maradtak alul. Végül a végső győztes utóbbi gárda lett, amely a D csoportban 2. helyen zárva szintén az alsó ágon volt kénytelen indulni, ott viszont zsinórban 7 párharcot megnyerve végeztek az élen! Ezzel a csapat első bajnoki címét szerezte meg az RLCS ezen kiírásában.

Északkelet-Ázsia

Ha úgy fogalmazunk, hogy a Tokyo Verdy Esports dominálja az APAC Észak régiót, még az is enyhe kifejezés: a csapat néhány párharcán inkább az volt a kérdés, hogy mennyi gól kapva fognak 3-0, vagy 4-0 arányban nyerni, annyira kimagaslottak a mezőnyből. Nem is volt meglepetés, hogy bejutottak a Nagydöntőbe, ott viszont jött a dráma: 7. meccs hosszabbításban a Nimmt55 verte meg őket 4-3-ra, a bracket reset pedig a csapat újabb sikerét hozta 4-1-es különbéggel. Ezzel a Tokyo Verdy nemcsak elvesztette veretlenségét a régióban, hanem új bajnokot is avathatott szintén, a Nimmt55 játékosai értek oda az 1. helyre.

A Tokyo Verdy első veresége pedig azt jelentette, hogy már csak a szaúdi Sandrock Gaming az egyetlen csapat, mely még nem talált legyőzőre a regionális események során.

Közép- és Dél-Afrika

Ugyan az Orlando Pirates Exdee hasonlóan egyeduralkodó ebben a régióban, de ősszel csak nekik sikerült élen zárni minden eseményt. A tél első megmérettetésén viszont ez gyorsan megváltozott, ugyanis a Bravado Gaming 4-2-re győzött a döntőben, így a csapat első sikerét ünnepelhette.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!